Klachtenprocedure

Wij vinden het belangrijk dat we goede zorg verlenen en dat onze patiënten tevreden zijn over de behandeling en verzorging. Is dat niet zo, dan proberen we hiervoor een oplossing te vinden. Je kunt erop rekenen dat wij jouw klacht serieus nemen.

Bij een klacht denken veel mensen aan een fout tijdens een onderzoek of bij de medische behandeling. Maar het kan om veel meer gaan. Misschien heb je een onprettig gevoel over een benadering, of gaat er iets mis in het contact met de zorgverlener of in de organisatie. Alle zaken waarover je niet te spreken bent, kunnen reden zijn voor het indienen van een klacht. 

Wie kan een klacht indienen?
In de meeste gevallen dient de patiënt zelf de klacht in. Als een patiënt daar niet toe in staat is, kan iemand anders namens hem/haar de klacht indienen.

Waar kan ik klagen?
Je kunt je klacht op diverse manieren duidelijk maken. Dat lichten we hieronder toe. Je bepaalt zelf waar en bij wie je de klacht neerlegt.

  • Bespreken op de plaats waar de klacht is ontstaan: je kunt je klacht meestal het beste bespreken op de plaats waar hij is ontstaan, bijvoorbeeld met de betrokken behandelaar of medewerker. Zo kunnen we direct een oplossing zoeken of eventuele misverstanden recht zetten. Alle behandelaars zijn bereid om met je in gesprek te gaan.

  • Als het niet lukt om je klacht te bespreken op de plaats waar hij is ontstaan of als je dat niet wilt, kun je je wenden tot de klachtenfunctionaris van Amalia Kliniek. Zij kan je informatie en advies geven of zonodig bemiddelen en samen met jou op zoek gaan naar een passende oplossing.

Hoe kun je je klacht indienen?
Je kunt je klacht bij voorkeur schriftelijk of per e-mail indienen. 
 
Amalia Kliniek
t.a.v. de Klachtenfunctionaris
Willem Sophiaplein 4
6466 CP Kerkrade
045-5416557
kwaliteit@amaliakliniek.nl 
Wij streven ernaar de klacht binnen 2 weken in behandeling te nemen. 

Nog niet tevreden?

  • Het TIP (Tandheelkundig Informatie Punt) is een initiatief van de KNMT en is er om patiënten van onafhankelijke informatie te voorzien over de mondzorg. Naast het geven van informatie kan de TIP-medewerker met je meedenken hoe je het beste met je tandarts in gesprek kunt gaan wanneer je ontevreden bent.

  • Is het met de informatie van het Tandheelkundig Informatie Punt niet gelukt om afspraken voor een oplossing te maken met je tandarts? Dan kun je een aanvraag voor klachtbemiddeling indienen bij de KNMT Klachtenservice. Nadat je klachtbemiddeling hebt aangevraagd, neemt een klachtenfunctionaris contact met zowel jou als je zorgaanbieder/tandarts op.

Wat als klachtbemiddeling niet lukt?
Wanneer je klacht niet wordt opgelost met de hulp van de klachtenfunctionaris, dan kun je je klacht laten beoordelen door de Geschilleninstantie Mondzorg. Deze doet een bindende uitspraak over de klacht.

Hoe kunnen we je helpen?

Openingstijden

Maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
GESLOTEN
zondag
GESLOTEN

LET OP: Openingstijden kunnen per locatie afwijken.