Over Amalia Kliniek

Amalia Kliniek: een tandartsenpraktijk met vele extra's

Angstcoaching, prothetiek, het behandelen van mensen met een beperking, kaakchirurgie, kindertandheelkunde, implantologie, narcosetandarts, angsttandarts en esthetische tandheelkunde: wij leveren een uitgebreid pakket van hoogwaardige tandheelkundige behandelingen.

Sinds 1988 combineren wij tandheelkunde en anesthesie. Ons zeer ervaren en hecht team kan angstige patiënten onder narcose behandelen. Zo hebben we inmiddels tienduizenden patiënten goed geholpen. 

Sinds december 2006 zijn we gevestigd aan het Willem Sophiaplein 4 in Kerkrade. In mei 2010 hebben we de kliniek uitgebreid met een zelfstandig behandelcentrum kaakchirurgie, een kinderkliniek, de Alexia Klinieken (in Echt, Weert en Roermond) en de Oranje Kliniek (kliniek voor prothetiek).

Wij werken volgens een nieuw concept van mondzorg binnen Nederland. In één gebouw kun je terecht bij een team van tandartsen, pedodontologen, orthodontisten, kaakchirurgen, anesthesisten, implantologen, mondhygiënisten, preventie-assistenten, klinisch prothese tandtechnici, angstcoaches en kindertandverzorgsters. Je kunt kiezen voor reguliere behandelmethoden of je kunt de behandeling laten plaatsvinden onder narcose.

Binnen onze structuur kunnen de behandelaars zich volledig toeleggen op de patiënt. Bij de Amalia Kliniek heerst een inspirerend werkklimaat, waar we elkaar toetsen, de kwaliteit bewaken en waar zorgverleners hun specialisme verder kunnen verdiepen. Onze organisatie staat borg voor een professionele dienstverlening aan al onze patiënten.

We behandelen patiënten uit alle leeftijdsgroepen, van jong tot oud. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid voor de behandeling van kinderen. Naast patiënten die bang zijn voor de tandarts behandelen we ook mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking of met een versterkte kokhalsreflex.

Waarom de Amalia Kliniek?

Een vriendelijk gezicht zorgt ervoor dat mensen zich meer op hun gemak voelen, ook een beetje persoonlijke aandacht kan het verschil maken. Hoe prettig is het om bij de hand te worden genomen door iemand die je even de weg wijst. Net even dat beetje extra aandacht waardoor je je minder nerveus voelt. 

Spoedbehandeling

In geval van spoed zoals ongevallen, acute ontstekingen en nabloedingen is behandeling op zeer korte termijn mogelijk.

Buiten de gewone openingstijden zijn wij aangesloten bij de weekenddienstregeling. De gegevens van de dienstdoende tandarts hoor je via ons antwoordapparaat.

Nazorg

Wij vinden goede nazorg belangrijk. Na de behandeling krijg je telefoonnummers mee, zodat je altijd kunt bellen met de tandarts en/of de anesthesist. We zijn ook altijd via de mail bereikbaar.

Open en transparant behandelplan

Tijdens het intakegesprek bieden we je een eerlijk behandelplan. We streven ernaar om in eerste instantie het gebit te saneren. Als dat kan, proberen we je eigen tanden te behouden. Naast het saneren van het gebit, is alles mogelijk: van het verzorgen van implantaten tot en met uitgebreid kroon- en brugwerk.

Kinderen motiveren we via de Johnny Joker methode op een speelse humoristische manier om hun poetsgedrag te verbeteren .Voor volwassenen is de preventieve zorg net zo belangrijk. Bij de halfjaarlijkse controle combineren we de afspraak met de preventie-assistente of mondhygiëniste. Zo is er alle aandacht voor de preventieve mondzorg en beschik je zelf over de middelen om je gebit te onderhouden.

Tandartspraktijken over heel Limburg:

locatie Kerkrade

Kerkrade

045-54 16 55 7

 

Wacht- en openingstijden

Behandelaanbod

Geruststellend en gemoedelijk

Voor veel angstige patiënten is de eerste stap, het maken van een afspraak, het moeilijkst. Onze receptionisten zullen u begripvol opvangen. Bij ons in het zuiden is de zorg met een zachte G.

Wanneer de grote stap eenmaal gezet is dan willen de meeste patiënten ook snel geholpen worden. Een van onze speerpunten is om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. We streven ernaar om de intake binnen 1-2 weken te doen. De uiteindelijke behandeling willen we binnen 3 weken na de intake gerealiseerd hebben.

Hoe kunnen we je helpen?

Openingstijden

Maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
GESLOTEN
zondag
GESLOTEN

LET OP: Openingstijden kunnen per locatie afwijken.