Implantologie Amalia Kliniek

Implantaten

Al sinds 1987 bieden wij naast de pre-prothetische chirurgie de orale implantologie (tandimplantaten) aan in limburg, en daarmee zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en langst bestaande aanbieders van deze zorg.

Amalia Kliniek heeft jarenlange ervaring en specialistische kennis op het gebied van implantologie. Zowel patiënten als behandelaars komen bij ons voor hulp en advies. Wil je meer weten over de kosten van een implantaatbehandeling of de kosten van een klikgebit? Maak dan een afspraak bij onze tandarts-implantoloog of kaakchirurg.

Patiënten met angst kunnen wij in onze praktijk in Kerkrade goed begeleiden en behandelen. Wij bieden diverse methoden van pijnbestrijding, zoals plaatselijke verdoving, sedatie en narcose. Van de zeer angstige patiënten kunnen we 95% goed helpen via de dagbehandeling. Als dat nodig is, geven we je rustgevende middelen, zodat je je meer op je gemak voelt (sedatie). In bepaalde gevallen is narcose de beste oplossing: je merkt dan niets van de behandeling.

Heb je vanwege je angst jarenlang zorg vermeden? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een consult. Wij geven je persoonlijk advies, maken een behandelplan en een begroting voor de kosten van eventuele behandeling. Daarna bepaal jij zelf of je je wilt laten behandelen.

Wij zijn gespecialiseerd in prothetiek en implantologie. Dankzij hun jarenlange ervaring lossen onze klinisch prothese tandtechnici al jouw protheseproblemen op. Ook voor een klikgebit kun je contact met ons opnemen. Ons team staat elke dag voor je klaar. Wij verhelpen je ongemakken en geven je de mooie lach terug die je verdient.

Implantaten

Kronen en bruggen masken we vast aan bestaande tanden of kiezen. Bepaalde kunstgebitten hebben steun nodig in de vorm van tandwortels. Som zijn er daarvoor geen geschikte eigen tanden of kiezen. Dan kunnen we een kunstmatige wortel of tand vastmaken in de kaak: een implantaat. Een implantaat kan eventueel ook een voortand vervangen.

Voorbereiding ingreep implantaten

Vóór de ingreep maken we röntgenfoto’s of scans van het kaakbot. Als we een goede plek hebben gevonden voor het implantaat, maken we via een snee in het tandvlees een gat in het bot. Daar drukken of schrieven we het implantaat in. Daarna hecten we het tandvlees.

Nazorg implantaten

De eerste dagen na de operatie moet je erg voorzichtig zijn met het implantaat. Raak het niet aan en eet zacht voedsel. Een implantaat heeft drie maanden tot een half jaar nodig om stevig vast te groeien. Tot die tijd mag je het implantaat absoluut niet belasten. Als je een implantaat hebt gekregen, is een goede mondhygiëne extra belangrijk.

Hoe kunnen we je helpen?

Openingstijden

Maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
GESLOTEN
zondag
GESLOTEN

LET OP: Openingstijden kunnen per locatie afwijken.