Implantologie Amalia Kliniek

implantaten

Al sinds 1987 bieden wij naast de pre-prothetische chirurgie de orale implantologie (tandimplantaten) aan in limburg, en daarmee zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en langst bestaande aanbieders van deze zorg.

Mede door onze jarenlange ervaring en specialistische kennis is het zbc amaliakliniek een aanspreekpunt voor zowel patiënt als behandelaar voor hulp en advies. Wilt u meer weten over de kosten van een implantaat behandeling of de kosten van een klikgebit? Maak dan een afspraak bij de tandarts-implantoloog of kaakchirurg van ons centrum in kerkrade

Door onze ervaring in de omgang met angstpatiënten, kunnen wij patiënten met angst goed begeleiden en behandelen. Wij bieden in onze praktijk in kerkrade diverse methoden van pijnbestrijding zoals plaatselijke verdoving, sedatie en narcose. Wij kunnen 95% van de zeer angstige patiënten naar ieders tevredenheid behandelen via de dagbehandeling. Indien nodig zullen wij u rustgevende middelen toedienen om u meer op uw gemak te laten voelen (sedatie). Narcose behandeling is in bepaalde gevallen de beste oplossing, zodat er niets wordt gemerkt of gevoeld van de behandeling.

Heeft u door angst jarenlang zorg vermeden? Maak dan een geheel vrijblijvend een afspraak voor een consult. Wij geven u dan persoonlijk advies en maken een behandelplan en kostenbegroting voor eventuele behandeling. U bepaald daarna of u zichzelf wilt laten behandelen.

De oranjekliniek is een gespecialiseerde kliniek in prothetiek en implantologie. De Klinische Prothese Tandtechnieker die daar werken hebben heel erg veel ervaring om al uw prothese problemen voor u op te lossen. Ook voor een klikgebit kunt u contact opnemen met de oranjekliniek het team van Robert, Mark en Peter staat iedere dag voor u klaar om al uw ongemakken te verhelpen en u de mooie lach terug te geven die u verdiend.

Implantaten

Kronen en bruggen worden vastgemaakt aan naburige tanden of kiezen. Bepaalde kunstgebitten hebben steun nodig in de vorm van tandwortels. Maar soms zijn er geen geschikte eigen tanden of kiezen die als steun kunnen dienen. Dan kan er een kunstmatige wortel of tand worden vastgemaakt in de kaak: een implantaat. Een implantaat kan eventueel ook een voortand vervangen.

Voorbereiding ingreep implantaten

De ingreep wordt voorbereid met een onderzoek van het kaakbot met röntgenfoto’s of scans. Als er een goede plaats voor het implantaat is gevonden, wordt via een snee in het tandvlees een gat gemaakt in het bot. Daar wordt het implantaat in gedrukt of geschroefd. Vervolgens wordt het tandvlees gehecht.

Nazorg implantaten

De eerste dagen na de operatie moet u erg voorzichtig zijn met het implantaat. Raak het niet aan en eet zacht voedsel. Een implantaat heeft 3 maanden tot een half jaar nodig om stevig vast te groeien. Tot die tijd mag het implantaat absoluut niet worden belast. Als u een implantaat heeft gekregen, is een goede mondhygiëne extra belangrijk.

Hoe kunnen we je helpen?

Openingstijden

Maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
GESLOTEN
zondag
GESLOTEN

LET OP: Openingstijden kunnen per locatie afwijken.