20 december 2021

Bang voor de tandarts, ga naar de AMALIAkliniek in Kerkrade.

12 jaar lang was ik doodsbang voor de tandarts, omdat mijn angst niet serieus genomen werd. Dus ging ik niet meer en dat was de laatste paar jaar duidelijk zichtbaar.
Ik kreeg de tip van CZ; de Amaliakliniek in Kerkrade die gespecialiseerd is in patiënten met veel angst.

Wat een ervaring! Bij het intakegesprek wist ik al; dit komt goed!
Mijn bovengebit werd getrokken onder NARCOSE! Gelukkig! Dat wilde ik ook!
Ik ben té bang en wil niets meemaken van de behandeling.
In de Oranjekliniek aan de overkant werd meteen mijn nieuwe gebit aangemeten.
Na de behandeling werd ik wakker uit de narcose met een prachtig mooi gebit én
een gelukzalig gevoel! Zo opgelucht en zo blij.
Nu, een paar dagen later gaat het prima. Het is nog gevoelig maar dat komt allemaal goed.

Ik bedank bij deze alle medewerkers voor julie begrip en zorgzaamheid;
de tandarts, de anethesist, de begeleiding, de tandtechnicus en ook de lieve dames van de receptie.
BEDANKT, jullie zijn allemaal GEWELDIG

Mevr. R.
Een dankbare patiënt


 

25 februari 2021

Bij de Amalia kliniek geweest voor een verstandskies te laten trekken.
Ik was wat nerveus omdat het de vorige keren bij een andere kliniek niet zo goed verlopen was.Ik werd ontzettend goed geholpen en gerust gesteld.
Voor en tijdens de behandeling werd er duidelijk uitleg gegeven en tijdens de behandeling werd er meerdere keren gevraagd hoe het met me ging.

Al met al een super ervaring gehad, had ik eerder geweten dat ik bij de amilia kliniek terecht kon had ik al mijn verstandskiezen daar laten trekken.

Dankjewel voor de fijne ervaring.

(Zie de originele reactie op zorgkaart)

 


13 januari 2021 

Amalia kliniek de moeite waard om voor een afspraak te wachten ! Toppers !
Vriendelijke receptioniste !
Wat een zeer geduldige tandarts ! Hij gaaf uitleg naar mijn kind dat was doodsbang van photos maken !
Hij was bezig 30 minuten om haar gerust te stellen en het is hem toch gelukt !

Dank je wel Amalia Kliniek

(Zie de originele reactie op zorgkaart)

 


06 juli 2020

Onze zoon van 8 is vandaag bij jullie geweest op advies van onze tandarts. Er zijn 3 tanden getrokken en meerdere gaatjes gevuld onder narcose. Een aantal uur later belde onze zoon met oma; "Oma, ik hoop dat ik nog een keer mag gaan". Ik denk dat ik jullie geen groter compliment kan geven..."

Hartelijk dank voor jullie goede zorgen, jullie hebben het op de een of andere manier voor elkaar gekregen om er een super ervaring voor hem van te maken i.p.v. een hele akelige ervaring. Zelf heb ik als kind helaas een andere ervaring bij de tandarts gehad. Ik ben jullie dus extreem dankbaar (en onze eigen tandarts voor het advies om naar jullie te gaan) dat onze zoon, ondanks een veel heftigere ingreep, het super bij jullie vond.

 


29 juni 2020

Hallo Allemaal,

Vandaag met onze zoon Daan bij jullie geweest voor een behandeling onder narcose. Wat gingen jullie geweldig met hem om. Iedereen! Zo fijn! Dat stelt je kind gerust, maar ook jezelf als ouder.
Daan voelde door de zalf en pleisters niks van het prikken voor het infuus. Het was al gepiept, terwijl hij nog druk bezig was met cadeautjes uitzoeken!
Daan sliep snel en nadat hij weer wakker werd, is hij ontzettend goed opgevangen door jullie. We kregen alle ruimte en tijd om Daan rustig bij ons in de armen wakker te laten worden. Na de autorit van ruim een uur, was Daan weer helemaal de oude en had hij weer praatjes voor 10. Hij heeft niks meegekregen van alles. Zo fijn!!!
We zijn ontzettend blij dat we door onze tandarts doorgestuurd zijn naar jullie!
Bedankt allemaal!!

Hopelijk helpt deze ervaring Daan over zijn angst heen te komen.

Groetjes,
Lianne Jansen
Moeder van Daan Jansen

 


05 maart 2020

Beste Amalia Team,
Vandaag 5-3-2020 is Romy Savelberg 08-01-2014 (6 jaar) Bij jullie geholpen om 13 uur.
Tandarts was Rick Thomas en uiteraard team Anesthesie Boris Cox en Angela en uiteraard rest ook nog wat assisteerde en erbij was.
Naomy had 4 Melk kiezen die er niet vanzelf uit wilden en een of twee met een abces waren. Deze moesten eruit gehaald worden. Maar omdat onze kinderen en de vader een hartziekte hebben (QT Syndroom/Brugada was dit niet zo makkelijk zeker niet voor ons als ouders. Want diverse medicatie en narcose middelen mogen wij absoluut niet hebben. Daardoor word de behandeling moeilijker voor ons. Bij de intake zijn wij goed behandeld en was iedereen vanaf de ontvangst tot het einde super vriendelijk en lief. Alleen men durfde het eerst helaas niet aan om het bij de Amalia Kliniek te doen ivm onze hartziekte. Als deze uitbreekt is het gewoon een hartstilstand. Ook omdat men niet gewoon iedere narcose mag gebruiken maakte het ook moeilijk. We kregen een doorverwijzing naar het UMC Maastricht kaakchirurgie.

Het UMC Maastricht waren wij geweest op het intake maar kregen al snel verteld dat er weinig en geen kinderbedden voorlopig vrij waren! Tot onze verbazing dat zoiets mogelijk is verwacht je totaal niet. Naomy 6 jaar liep al bijna nu 2 maanden met een a 2 abcessen in haar mond en twee afgebroken melk kiezen rond. En kregen in het UMC nog een datum dat ze op 8 april op de poli pas kon zijn bij de anesthesie? Dit is niet normaal.
De Amalia Kliniek heeft na mijn verhaal van over het UMC achter de schermen alleen maar liggen bellen en liggen regelen met het UMC en onze cardioloog. Uiteindelijk hebben ze het spits gekregen dat Naomy toch kon behandeld worden met een andere narcose bij hun in de Amalia kliniek vandaag op 5-3-20 om 13:00 uur.
Wat waren wij blij want niks is erger dan te zien en te merken dat jou eigen kind pijn heeft en heftige pijnen aan de tanden en zelfs al een maand niks meer bijna eten doet zelf geen snoepje of frieten en dat zegt al veel. Ook was ze flink aan het afvallen en was bijna al niks meer kwa gewicht en meer knook
Gelukkig konden wij vandaag terecht bij de Amalia Kliniek 5-3-20 13;00 uur. Wij werden super aardig en lief ontvangen Alles werd nogmaals gecheckt en doorgenomen ook voordat men begon nogmaals alles doorgenomen ook de vraag van ons is er de juiste narcose. Alles was er en kon beginnen.
We werden persoonlijk door de tandarts naar binnen gehaald en alles draaide om Naomy (6 jaar) zoals het ook hoort. Wat een geweldig team hoe wij binnen kwamen aardig en lief en stelde zich allemaal voor. Naomy bleef gewoon normaal en zonder angst omdat ze zo lief werd opgevangen.
Pappa (ik) moest in de stoel gaan zitten. (behandelstoel) en Naomy moest toen op de schoot bij pappa. Wij hadden de zalfjes al opgesmeerd op de handen boven op deze hadden wij gehaald via recept van de Amalia kliniek bij onze apotheek. Dit i.v.m. de verdoving boven op de hand voor het infuus in te brengen. Voor dat men ermee begon werd Naomy al snel aan de andere kant afgeleid met een grote pot klein speelgoed en kreeg ze een plastic beker die ze mocht vullen met dat kleine speelgoed. Aan de andere kant is men meteen dan ook begonnen met het inbrengen van het infuus. Naomy heeft geen kick gegeven echt toppie. Wel merkten wij het aan de hartslag die even iets omhoog ging. Maar goed er was een super team in de buurt dus wij als ouders hadden vanaf het begin een top en geborgen gevoel.
Nadat het infuus was ingedaan werd het tijd te gaan slapen voor Naomy en de 4 vervelende melk kiesjes te verwijderen met het abces wat erin zat. Het narcose middel werd langzaam erin gespoten in het infuus en Naomy is bij mij (pappa) op de schoot in slaap gevallen. Ook al was het even beetje eng en emotioneel voor de vader en moeder, Naomy heeft er totaal niks van gemerkt en lag lekker te slapen. Voor de ouders is het wel emotioneel en best heftig althans voor ons wel zeker omdat wij met die vervelende hartziekte zitten en denk iedereen niet graag zijn kind zo ziet een slangetjes ect.

Belangrijkste is dan wel dat inderdaad Naomy niks heeft mee gekregen en lekker in dromenland was. Toen werd Naomy opgetild door de anesthesist en pappa kon onder Naomy vandaag. Mamma en pappa hebben nog een kusje gegeven en hebben de ruimte verlaten uiteindelijk en zoals iedere vader en moeder met een raar gevoel en best emotioneel. Immers laat je je kind achter bij andere mensen die kunnen helpen. Let wel we lieten Naomy bij een top team achter wat echt lief waren en bezorgd. Het was gewoon een huiselijk warm zeker gevoel maar toch emotioneel maar goed dat lijkt mij ook normaal en schaam ik me verder niet voor immers menselijk.
Bijna na een klein uurtje kwam de Tandarts Rick Thomas al de wachtkamer binnen met een update en met het verhaal dat Naomy klaar was en te vertellen wat ze hadden gedaan.
Het was schrikken i.p.v. 4 kiezen wat eruit gehaald zou worden en tweekleine gaatjes vullen waren het totaal 9 stuks geworden alles melk tanden dan wel maar best dus heftig. 4 melk kiezen 5 melk tanden die ook al los hingen heeft de tandarts meteen verwijderd. En twee kleine gaatjes gevuld. Hij heeft de andere meteen ook verwijderd zodat deze ook evt geen problemen meer kunnen maken en de gezonde tanden erdoor kunnen groeien. Alles was ook goed verlopen en gelukkig zonder problemen zei de tandarts.
Alleen de melk kiezen die 4 stuks waren totaal geen wortels meer aan? Totaal weggevreten door de abcessen vertelde de tandarts. Omg wat heeft onze Naomy een super hoge pijngrens. Nooit een kick gegeven of verteld ik heb tandpijn? Heftig dit en dat te horen ppfff.
Maar goed alles was weer ok nu en hersteld en eruit gehaald zei tandarts Rick Thomas.
Ze moet nog even bijkomen zo gauw als ze wakker word komen wij jullie meteen halen en kunnen jullie bij haar.
Wat een aardige tandarts en zo zorgzaam en goed voor ons kind gewoon geweldig net als het team wat hem heeft geassisteerd incl. Anesthesie team . Echt toppie gewoon.
Na 20 minuten kwam de tandarts ons halen en mochten wij weer bij Naomy ze werd langzaam wakker. We mochten bij haar blijven en hebben nog wat nagepraat met Angela anesthesie medewerker en de tandarts over de behandeling en het verhaal UMC die geen bedden hadden ppff.
Maar goed Naomy was geholpen en de nieuwe gezonde tanden kunnen nu goed eruit groeien.
Na 3 kwartier mochten wij naar huis want Angela vroeg aan Naomy wil je nog even hier blijven of naar huis? Naomy antwoorde ik wil naar huis  Toen heeft pappa de auto gehaald en achterom bij de zij ingang de auto parkeerde. Angela anesthesie medewerkster van het team kwam met mamma en Naomy via de zijkant naar buiten en hielp Naomy en mamma de wagen in. Het was fijn niet via de wachtkamer en hoofd ingang naar buiten te moeten maar lekker via de zijkant. Ook dit weer top geregeld Amalia kliniek en personeel! Ik heb Angela beloofd deze eerlijke en goede recensie te plaatsen gewoon omdat die eerlijk is en klopt en wij super echt super blij waren met de service en warmte van het team. Het is bijna niet in woorden uit te drukken wat een geweldige kliniek met warme en leuke mensen. Echt voor iedereen die dit leest een aanrader hier kun je je kind met gerust hart achterlaten!!

Namens Pappa en Mamma van Naomy hartstikke bedankt voor de goede zorg en bedankt dat jullie uiteindelijk het toch aan gegaan zijn om naomy mits hartziekte te willen helpen!! Heel heel erg bedankt hele Amalia kliniek maar zeer zeker het Gehele team die bij Naomy betrokken waren.
Dikke dikke 10!!!
Liefs Naomy

 


12 februari 2020

Alles prima verlopen met mijn implantaten.

Groetjes,
Manuela Mertens

 


12 februari 2020

Na een lange tijd weer niet zijn geweest was vandaag de dag dat ik weer naar de tandarts ben geweest. Had het angst zweet weer in mn handen en ben toch weer gegaan. Bij deze wil ik zeggen dat ik weer zeer goed behandeld ben geworden en hebben het weer netjes gemaakt. Voelde welkom en persoonlijk goed in handen van de anesthesist en de tandarts. Ik wil jullie daarom bedanken en hoop toch ooit eens over die angst heen te komen.

 


05 februari 2020

Enige tijd geleden te horen gekregen dat mijn laatste 2 verstandskiezen ook getrokken moesten worden. Omdat mijn ervaring in het ziekenhuis enorm slecht was heeft mijn tandarts mij doorverwezen naar de Amaliakliniek.

Al gauw had ik een eerste afspraak voor een kennismaking. Dit is echt super fijn gegaan met heel veel begrip uit jullie kant.

Gisteren was de dag dan zo ver dat mijn 2 verstandskiezen werden verwijderd onder narcose...
Ik heb zoveel lof voor wat jullie doen... het begon al bij de kennismaking dat jullie goed mee denken met mijn situatie en mij bijv. De emla zalf aanraade. Eergister nog een heel fijn telefoon gesprek gehad met een hele lieve mvr. Die mij gerust stelde en al mijn vragen beantwoorde. Gisteren aan gekomen bij jullie in de kliniek en binnen no time was ik aan de beurt. Eenmaal in de stoel sloeg de paniek in en werd Ik enorm emotioneel. Maar wat gingen jullie hier enorm goed mee om!
Jullie hebben mij gerust gesteld en begeleidt na een paar minuutjes was ik al heerlijk aan slapen en even later werd ik wakker met jullie om mij heen. Mijn partner werd erbij gehaald en jullie gaven mij erg fijne na zorg (helpen met instappen in de auto en informatie)

Ik ben jullie echt enorm dankbaar hoe jullie met mij zijn omgegaan en hoe jullie mij hebben geholpen.. Alleen maar lof voor jullie!!!

 


04 januari 2020

Beste medewerkers van de Amalia kliniek,

Op 10 december heb ik bij jullie een behandeling ondergaan onder volledige narcose.
Graag wil ik laten weten wat mijn ervaring is geweest.

Na een intake gesprek bij de Amalia kliniek bleek dat er drie verstandskiezen getrokken moesten worden waarvan er een iets onder het kaakbeen zat.
Dit betekende mogelijk wat meer wrik en duw werk.
Aangezien ik dit liever niet wilde ervaren heb ik de keuze gemaakt om dit onder volledige narcose te doen.

Ook wel spannend aangezien dit voor mij de eerste keer narcose was.
Na een eigen goede voorbereiding werd ik op de dag zelf heel goed en vriendelijk ontvangen door de narcose assistent. Een erg kundige en vriendelijke dame.
NA het beantwoorden van een aantal vragen werd het infuus aangebracht.
Dat is echt alleen een heel klein prikje.
En toen werd ik heerlijk in slaap gebracht.
En voordat ik t wist werd ik weer wakker gemaakt.
Alles was prima verlopen.
En ik voelde me na de behandeling prima. Niet misselijk, alleen wat slaapdronken.
Dus een chauffeur is dan wel zo handig.

Ik kan de Amalia kliniek aanbevelen voor personen welke een verhoogde angst hebben voor de tandarts of aan personen welke van zichzelf weten deze ervaring als onprettig te gaan ervaren en hier mogelijk last van blijven houden.

Beste Medewerkers van de Amalia kliniek.
Dank voor jullie vriendelijke en kundige behandeling.
Van een zeer tevreden klant.

 


14 november 2019

Geacht Team Amaliakliniek,

op donderdag 14 november was ik voor de eerste keer voor een behandeling bij de Amaliakliniek. Mijn algemene beoordeling hiervan was een 9.0.
En dat is best een hoog cijfer voor iemand die al jarenlang door angst voor de tandarts geen onderhoud heeft laten doen. In dit geval was mijn gebit dusdanig aangetast dat de pijn aan de verstandskiezen ondraaglijk was en tevens waren er al gedeeltes van mijn voortanden uitgevallen. Er moest dus wel iets gebeuren.

Na een eerste drempel genomen te hebben door naar een tandarts te gaan (zelfs toen ik daar was in de praktijk dacht ik eraan om tussentijds op te stappen), kreeg ik eerst 2 noodzakelijke voorbereidende behandelingen door een mondhygieniste maar op verzoek met zeer veel plaatselijke versdovingen.

Toen ik daarna zou beginnen aan het behandelplan met de eigenlijke tandarts, zei hij gelijk dat in verband met mijn angst en de duur van de ingreep ik dit niet vol zou houden. Hij verwees mij daarom door naar de Amaliakliniek en nog steeds ben ik zeer gelukkig met die stap. Voor mij heeft het geen enkele negatieve ervaring opgeleverd.

Wat vooral een hele grote plus is, is de kalme aanpak en geruststellendheid van het team bij het vaststellen van het behandelplan. Tevens is de informatievoorziening zeer duidelijk. Er wordt precies uitgelegd wat er allemaal moet gebeuren en in overleg met jou wat jij wel of niet wilt. Ook van de financiele kant wordt er een goede indicatie gegeven. Tevens is over het algemeen de vriendelijkheid bij al het personeel van de Amaliakliniek, van receptioniste tot en met de tandarts heel groot.

Voor en na de volledige narcose ben ik ook zeer goed begeleid. Er werd bij iedere handeling duidelijk uitgelegd wat er gedaan werd, hetgeen een hele geruststelling is. En ook de nazorg, de begeleiding naar huis, en de dag erna de telefonische check waren prima.

Enige verbeterpunt zou kunnen zijn dat het voor mij niet duidelijk was of mijn begeleider naar huis mocht. Toen hij mij afgezet had bij de kliniek en weer naar huis ging om mij 3 uur later op te halen, kreeg ik van de receptioniste de mededeling of ik geholpen mocht worden zonder dat er een begeleider was. Hier schrok ik wel even van, omdat dan de behandeling eventueel niet door kon gaan en uitgesteld moest worden. Maar gelukkig was dit niet het geval en werd mijn begeleider een half uur voordat ik uit de narcose kwam opgebeld door de kliniek.

 

 


30-mei 2019

Beste Team van Amalia-kliniek.

Ik ben op 7 Mei j.l. behandeld bij een kaakchirurg van jullie kliniek voor het verwijderen van mijn verstandskiezen en op 14 Mei ben ik daarna op na-controle geweest.
In 2013 ben ik ook al eens eerder behandeld binnen jullie praktijk dat voor iets anders.
Ik wil jullie via deze weg enorm bedanken, ik ben jullie ontzettend dankbaar voor jullie goede geleverde zorg toen en nu weer!

Mijn ervaring;
In 2013 kwam ik voor het eerst in jullie kliniek. Dit nadat ik de jaren hiervoor al rondliep met een enorme angst voor de tandarts (behandelingen) die ik (als jong kind al) ontwikkeld had en met de jaren en ervaringen er helaas steeds erger en erger op zijn geworden. Uiteindelijk kwam er punt dat ik zelfs last kreeg van paniekaanvallen voor en tijdens behandelingen wat behandelingen nog lastiger maakte. Tot ik een punt bereikte na de zoveelste vervelende ervaring dat ik uiteindelijk helemaal niet meer durfde en ook niet meer wilde gaan; omdat behandelen steeds problematischer werd. Ik ben toen ongeveer een jaar niet meer naar een tandarts gegaan, totdat iemand mij tipte over jullie kliniek en adviseerde eens contact op te nemen met jullie. Contact opgenomen, ik kon toen al vrij snel terecht voor een gesprek. Ik heb toen eerst een intakegesprek gehad waar ik op een hele prettige manier ben ontvangen door mensen van jullie team; verschillende gesprekken met een aantal mensen volgde. Na het intakegesprek en het doornemen van een vragenlijst, volgde er een gebitscontrole en werden er foto's gemaakt, ook hierin werd ik goed begeleid; er werd rekening gehouden met mijn angst en alles werd van te voren uitgelegd voordat er iets gedaan werd. Na onderzoek bleek helaas dat ik wel iets van schade aan mijn gebit te hebben ontwikkeld in het jaar dat ik niet meer naar 'toen mijn tandarts' was geweest, dat ondanks dat ik mijn gebit wel altijd goed verzorgde. Er werd een behandelplan voorgesteld en de optie geboden (het advies gegeven) om onder narcose alles in een keer te laten doen, ook het waarom, en dan verder te kijken wat ze voor mij konden betekenen. Helaas door een ander 'probleem' was dit voor mij toen niet de meest voor de hand liggende keuze, dit heb ik toen ook kenbaar gemaakt en uiteindelijk is er besloten het eerst te proberen zonder narcose. Ik ben toen heel goed begeleid door een aantal mensen van jullie team wat mij in staat heeft gekregen het een en ander te kunnen laten doen aan mijn gebit door een van jullie tandartsen. Mijn complimenten naar jullie toe hoe het jullie gelukt is mij toen zo op mijn gemak hebben weten te stellen en rustig te houden! Toen kwam echter het moment dat er een kaakoverzichtsfoto werd gemaakt om te kijken naar de stand van mijn kiezen en kaken. Hier kwam al snel de conclusie en het advies uit dat het beter was om mijn verstandskiezen te laten verwijderen en ik kreeg dan ook direct een verwijsbrief mee voor een kaakchirurg (voor welke en waar weet ik niet meer). Dat zorgde toen voor zoveel angst en paniek, dat ik uiteindelijk niet meer terug durfde te komen, mijn nog staande afspraak afmeldde en geen nieuwe meer heb durven maken.

Ik ben toen een aantal maanden helemaal naar geen enkele tandarts durven gaan, wat ik wel wilde en belangrijk vond, maar de angst was te sterk. Tot het moment aanbrak dat ik iets aan mijn gebit kreeg waarvan het op dat moment geen andere optie was dan naar een tandarts te gaan. Ik ben toen via een familielid bij een tandarts toen bij mij in de buurt terecht gekomen. Ik ben daar toen behandeld door een tandarts; de ervaring was een hel waar ik liever niet aan terug denk (dit lag echter niet aan de tandarts die mij toen behandeld heeft, maar aan de behandeling die ik moest ondergaan i.c.m. mijn angst). Ik ben toen nog een aantal keer terug moeten komen. Na uiteindelijk een aantal keer daar te zijn geweest, een aantal keer gepraat te hebben met de tandarts en assistentes en te hebben overlegd, heb ik gevraagd mij daar in te mogen schrijven als patiënt. Doordat deze tandarts heel anders om ging met mijn 'beperking' maakte voor mij het iets aangenamer om te gaan en maakte het vooral dat ik ook bleef gaan. Daar ben ik erg blij mee.

Echter helaas blijft het tot de dag van vandaag iedere keer weer een enorme opgave en strijd voor mij om te gaan. Ik ga wel en sleep mij iedere controle en voor (bijna) iedere behandeling er heen, maar nog altijd met heel veel stres en angst van te voren en vaak nog randje paniekaanval voor en tijdens behandelingen. En er gaat altijd iemand met mij mee als 'backup' omdat alleen gaan gewoonweg niet lukt. Ik hoop echt dat dit ooit beter word...

Hoe ik weer terug kwam bij jullie.
Ik kreeg een aantal maanden terug ook van mijn huidige tandarts het advies om mijn verstandskiezen preventief te laten verwijderen en met de uitleg waarom. Hij gaf mij een verwijsbrief voor een kaakchirurg in een ziekenhuis bij mij in de buurt en ik voelde de eerste paniekaanval alweer opkomen. Honderdeneen horrorscenario's gingen door mijn hoofd. Na even overdenken heb ik toch de moed bij elkaar weten te rapen en de stap gezet en besloten dat ik het wel wilde laten doen, alleen nu kwam het ''hoe dan?'' Uiteindelijk gezocht naar de opties. Na research kwam ik via via uit bij jullie; 'Centrum Bijzondere Tandheelkunde'. Ik belde met jullie en kon een afspraak maken. In eerste instantie om informatie op te doen. Er volgde al gauw een intakegesprek, er werd een nieuwe kaakoverzichtsfoto gemaakt, waar uit al snel bleek; ik had geen 4 maar 6 verstandskiezen, die ook nog eens een probleemligging hadden, het zou dus geen klusje ''trekken en naar huis'' worden. Er werd mij heel goed uitgelegd en laten zien op de foto hoe mijn verstandskiezen lagen, er werd mij duidelijk uitgelegd wat de ingreep zou gaan betekenen, daarbij kwam dat er 2 zo diep in mijn kaak ergens lagen, dat het verwijderen ervan een risico met zich meenam. Er werden opties geboden; plaatselijk verdoven of onder narcose. Gezien de 'grootheid' van de ingreep besloot ik al snel dat ik het dan het best onder narcose zou laten doen, dan maar met het risico op ziek worden na de narcose. Dit omdat ik om verschillende redenen; een gaatje laten vullen was tenslotte al een heel ding, wil zwijgen de behandeling die me te wachten stond. Er werd een behandelplan opgesteld, een offerte kreeg ik mee, ik kreeg heel veel informatie mee naar huis; ontzettend duidelijk ontzettend prettig! Doordat al snel duidelijk werd dat er een mogelijkheid bestond dat mijn zorgverzekering de behandeling onder narcose niet zou dekken, heb ik toen van jullie het advies meegekregen en zelfs twee verwijsbrieven voor 2 locaties waar ik de behandeling ergens anders maar ook onder narcose kon laten uitvoeren. Met die informatie en met dat ik jullie altijd kon bellen voor vragen en advies, ging ik naar huis. Ik dacht er goed even over na, overlegde later met mijn tandarts; die mij vervolgens een nieuwe verwijsbrief meegaf voor een kaakchirurg in een ziekenhuis die het wel dekte (al was dit helaas geen CBT). Ik besloot contact op te nemen met mijn zorgverzekeraar en daar alle opties te overleggen. Ook heb ik toen o.a. contact opgenomen met een kaakchirurg waarvoor ik een verwijzing had namens jullie en daar het een en ander besproken. Echter, werd ik door hun weer doorgestuurd naar weer een andere kaakchirurg; andere locatie, wachtlijst, gedeeltelijke dekking etc... Na een hele hoop gebel en geregel met instanties en zorgverleners, info opvragen en nog een intakegesprek etc... eigenlijk steeds van het kastje naar de muur gestuurd te zijn, besloot ik dat ik de kosten voor de narcose maar voor lief nam en het in ieder geval wel bij een CBT zou laten doen. Na verschillende opties overwegen, besloten dat ik het bij jullie wilde laten doen. Want van overal waar ik in de tussentijd geweest was, geïnformeerd had etcetera, leek het mij bij jullie de beste keuze, ook al hing daar dan een prijskaartje aan. Er volgde nog een gesprek en alles werd in gang gezet. In April durfde ik dan eindelijk de stap te zetten om een definitieve afspraak te maken bij jullie voor behandeling en toen ging alles heel snel.

Ik heb in de tussentijd van plannen en de definitieve datum een aantal keer contact met jullie gehad; over medicatie, vragen die ik had over de behandeling; jullie hebben mij goed te woord gestaan! Ik had heel wat informatie op papier meegekregen, inclusief een pijnbestrijdingsschema voor na de behandeling. Omdat ik aangaf dat ik deze medicatie niet kon nemen, werd er advies gegeven wat dan te doen. Ik nam contact op met mijn huisarts en kreeg daar andere medicatie voorgeschreven.

Toen was het moment na 6jaar uitstellen dan eindelijk daar. De dag voor de ingreep was ik ook nog gebeld met informatie; alles dat een tijd terug bij een gesprek was gezegd, alles dat in meegegeven infobrieven stond, is toen nogmaals heel goed uitgelegd en gevraagd of dat alles duidelijk was. Zeer netjes, fijn die duidelijkheid! Ook hier werd weer gezegd als ik vragen had, dat ik altijd kon bellen.
Toen brak de grote dag dus aan. Na een maand in stres en angst te hebben gezeten, na een aantal slapeloze nachten, een week van te voren nog met kiespijn en de nodige paniek weer bij mijn tandarts te hebben gelegen voor een wortelkanaalbehandeling, ging het nu echt gebeuren.
De dag zelf was stresvol en uitputtend. Het ging allemaal snel die dag en voor ik het wist zat ik in de auto onderweg naar Kerkrade. Eenmaal daar aangekomen, meldde ik mij bij de receptie, er werden wat medische gegevens doorgenomen en ik mocht gaan zitten in de wachtkamer, samen met de 2 mensen aan 'ondersteuning' die met mij mee waren gekomen. De tijd van het wachten leek wel een eeuwigheid te duren, maar dat kwam door de zenuwen want in werkelijkheid hebben we maar heel even hoeven wachten. Ik probeerde wat afleiding te zoeken en die vond ik wel redelijk in hetgeen dat geboden werd in de wachtkamer. Uiteindelijk, iets voor half 7 werd ik met mijn twee meegenomen personen uit de wachtkamer opgehaald door een zeer vriendelijke mevrouw. Ze vroeg direct of het wel goed met mij ging en sprak me moed in.
Ze deed echt haar best om mij gerust te stellen, iets dat ik als zeer prettig heb ervaren! In de behandelkamer aangekomen werd ik voorgesteld aan twee vrouwen van de anesthesie en aan de kaakchirurg die mij ging behandelen. Ze waren heel vriendelijk, ze stelden een aantal vragen, ze vroegen ook of ik zelf nog vragen had. De kaakchirurg was ook erg vriendelijk en probeerde mij ook op me gemak te stellen door de dingen die hij zei. Dat hij er zo rustig en luchtig over deed; de uitleg wat er ging gebeuren; in tegenstelling tot de tandarts die een aantal maanden terug nog zei wat het voorn INGREEP het zou zijn met de risico's; stelde me al ietsje op mijn gemak. Ik stelde nog een vraag over de voorgeschreven pijnstillers en hier kreeg ik nog wat informatie over. De medicatie wat ik namelijk voorgeschreven had gekregen van mijn huisarts als vervanging van het huidige pijnbestrijdingsschema, gaf een risico bijwerkingen wat mijn lichaam (mond/kaak) na de ingreep niet ten goede zou komen; ik kreeg het advies om deze ook alleen in uiterste noodzaak te nemen. Er is toen na overleg een alternatief middel op recept uitgeschreven en het advies (adres) waar we het diezelfde avond nog op konden halen. Ook zeer netjes meegedacht van jullie! Toen werd ik gevraagd te gaan liggen in de behandelstoel. Een mevrouw van de anesthesie bleef vriendelijk tegen mij praten en legde alles goed uit voordat ze iets deed, iets dat ik wel heel prettig vond. Als laatste legde ze een infuus aan in mijn linker hand, daar was nog een tweede vrouw bij. Ze deden dat zo dat ik het niet kon zien en bleven beide vriendelijk tegen me praten, dat mij op dat moment heel goed afgeleid heeft! Het was ook erg fijn dat de personen die meegekomen waren naar de kliniek op dat moment ook nog bij me mochten zijn. Op het moment dat ik aangekoppeld was aan de apparatuur enzo, eigenlijk klaar voor in de narcose te gaan, wilde mijn meegekomen ondersteuning al weglopen, maar een vrouw van de anesthesie zei ze te blijven tot ik sliep, waar ik zelf op dat moment erg blij mee was! Toen kwam het moment dat ze zeiden de narcose toe te dienen. Op dat moment raakte ik in paniek. Waar ik mij van te voren nog enigzins rustig had weten te houden, raakte ik nu in paniek, opeens was de realisatie daar dat het dan echt ging gebeuren en nu. De twee mevrouwen van de anesthesie, de kaakchirurg, en de twee mensen die meegekomen waren, probeerde me gerust te stellen en op me gemak te laten voelen, ze zeiden steeds vanalles. Dat de mensen die allemaal bij me waren op zo'n prettige manier op me inpraatte heeft heel veel voor mij betekent en mij op dat moment echt er door heen geholpen tot ik sliep. Ik schijn daarna nog een heel gesprek te hebben gerauweld na het toedienen van de narcose, wat niemand heeft verstaan en na een tijdje weg te zijn gezakt. Daar kan ik mij gelukkig niks meer van herinneren.

En opeens... opeens hoorde ik stemmen en werd ik wakker uit de narcose. Een vriendelijke stem sprak tegen me; "Hallo ........ze noemde mijn naam...... en zei wat dingetjes. Even raakte ik weer lichtelijk in paniek. Naarmate de vriendelijke vrouw tegen mij bleef praten, ik voelde iemand mijn hand vastpakken, ging het meteen beter, ik werd direct rustiger en voelde ik mij gelijk beter. Het duurde even voordat mijn lichaam weer werkte en ik mijn ogen kon openen. De mevrouw van de anesthesie bleef maar praten en langzaam kwam ik bij. Eigenlijk vrijwel direct toen ik wakker werd hoorde ik ook de meegekomen mensen ook praten, wat ook erg fijn was dat ze er al waren op het moment dat ik ontwaakte, alsof ze nooit weg waren geweest! Toen ik mijn ogen dan echt helemaal opende, voelde ik dat de mevrouw van de anesthesie mij afkoppelde van de apparatuur. Ik schijn nog een tijdje een zuurstofkapje op mijn gezicht te hebben gehad (is mij later verteld) maar hier van kan ik mij niks meer herinneren. Toen ik zo goed als wakker was, werd de behandelstoel omhoog gedaan. Ook werden mijn meegekomen mensen nog wat dingetjes verteld hoe het gegaan was tijdens de ingreep; het was zonder complicaties verlopen en ze waren 45 minuten bezig geweest en dan de uitleg nog hoe... Ik kreeg nog een tasje mee met informatieve brieven en iets voor de nazorg voor de wondverzorging. Ik kan mij herinneren dat toen ik enigzins wakker en helder was, een vrouw me vriendelijk toesprak terwijl ze me hielp opstaan en in een rolstoel zette. Ze deed mijn jas aan en hing een handdoek om mijn nek. Even later werd ik naar de auto gereden waar we mee waren gekomen en ik werd door twee mensen de auto in geholpen. Ik reikte mijn arm nog naar een van de twee vrouwen van de Anesthesie, pakte haar vast en gaf haar een duim omhoog zo van; dankjewel voor alle goede zorg. Ik was (en ben nu nog) echt onder de indruk hoe het gegaan was. Toen mocht ik om 21:00 naar huis.

Ik ben die nacht nog duizelig en misselijk geweest, maar er is verder niets gebeurd waar ik bang voor was geweest.
De dag na de ingreep (en ook de eerste 3 dagen daarna) heb ik veel geslapen, ik voelde mij lichamelijk niet zo goed, maar echt in tegenstelling uit eerdere ervaringen met narcoses voelde ik mij juist heel goed en vooral ontspannen. Ik ben de ochtend na de ingreep nog gebeld door iemand van jullie team met de vragen hoe de nacht was gegaan. Doordat ik zelf niet kon praten, heeft iemand hier in huis toen opgenomen. Ik kreeg nog een aantal adviezen wat ik het beste kon doen de dagen na de ingreep. Die adviezen heb ik netjes opgevolgd en dat is allemaal goed gegaan. De eerste dagen heb ik flink pijn gehad, maar dit was te behelpen met de voorgeschreven pijnstillers en het koelen van mijn gezicht en vloeibare voeding. Ik heb wel nog een flinke zwelling gehad, dit was na ongeveer 1 week bijgetrokken. De informatie die ik op voorhand meegekregen had en de informatie die ik de dag zelf nog meegekregen heb, plus de informatie (telefonisch) de dag na de ingreep die ik allemaal heb meegekregen, heeft het allemaal zo aangenaam mogelijk gemaakt; ook voor het thuisfront. Een groot compliment naar jullie toe wat dat betreft!
Toen ik een week na de ingreep nog een aantal keer een nabloeding kreeg met nog een aantal andere klachten en ik jullie belde voor advies, werd er meteen voorgesteld dat ik langs kon komen voor een nacontrole om ook even de wondjes/hechtingen na te laten kijken. Toen ik eenmaal aankwam bij jullie kliniek en moest wachten in de wachtkamer, sloeg de 'tandarts angst' alweer flink toe. Ook nu werd ik opgehaald door een heel vriendelijke iemand. Ze vroeg waarom ik er was, sprak vriendelijk tegen mij en toen ik in de stoel ging liggen heeft ze even een controle gedaan. Toen moest ik even wachten op de kaakchirurg en ook hij heeft even gekeken. Ook deze keer was hij weer zeer vriendelijk, ik kreeg nog meer adviezen mee naar huis en weer; ''als er iets is, kun je ons altijd bellen.''
Nu 3 weken na de ingreep, wat voor mij een enorme stap is geweest om door te zetten, kijk ik hier met een heel goed gevoel op terug. Waar ik tijden terug zo in angst en stres zat, voel ik me nu zo gerust als ik er aan terug denk. Ik ben blij dat dit nu achter de rug is en vooral dat toen zo goed is gegaan allemaal. Het heeft best wel indruk op mij gemaakt kan ik zeggen. Ik ben gewoon sprakeloos betreft deze ervaring, hoe alles is verlopen. Jullie vriendelijkheid, zorgzaamheid, GEDULD en informatieve benadering heeft mij in staat gesteld op echt een hele prettigere manier deze behandeling aan te gaan, ook al had ik daarna last; pijn en ongemak;een ervaring naar iets dat ik jaren terug niet voor mogelijk had gedacht. Ik kan alleen maar zeggen; ga zo door! jullie maken mensen gelukkig en helpen mensen enorm!
Ik wil drie mensen in het bijzonder bedanken;
Herman de Jonge - mijn behandelend kaakchirurg
Wendy Sopacua - van de Anesthesie
En in het bijzonder wel - Carola Merckling
Ik hoop dat ik ooit in de gelegenheid kom om het team dat mij behandeld heeft een keer persoonlijk te bedanken.
Ik wil natuurlijk ook jullie volledige team waar ik mee te maken heb gehad heel hartelijk bedanken voor de voorzorg, de behandeling zelf, de nazorg, eigenlijk wel alles in dit traject!
Door jullie heb ik een ervaring opgedaan voor het leven. Voor het eerst in mijn leven EEN POSITIEVE ERVARING betreft tandheelkundige zorg, maar daarbij ook met een narcose.

Nogmaals DANK

 


24 april 2019

Beste Amalia Kliniek,

Op 23-04-19 heb ik mijn behandeling gehad bij u en deze was super verlopen, goede begeleiding en ook zeer goede service.

Wij waren onderweg naar de afspraak maar het noodlot sloeg toe, de auto begeeft het op de A2 en we moesten nog maar 22 minuten rijden. Balen dus…. Als eerste heeft mijn vrouw jullie gebeld met deze oponthoud en ik snel de ANWB gebeld.
Gelukkig na 15 minuten was de ANWB en Rijkswaterstaat ter plaatse om ons af te slepen. Toen de ANWB vroeg wat de bestemming was schrok hij en heeft alles op alles gezet dat ik mijn afspraak kon laten doorgaan. Hij heeft ons met zijn sleepwagen naar Kerkrade gebracht zodat ik mijn afspraak door kon laten gaan. (top service dus)

Bij Amalia hebben ze mijn afspraak verzet naar iets later door de planning aan te passen, ook dit helemaal SUPER geregeld. Gezien ik al zoveel schrik heb van de tandarts hebben ze mij super geholpen.

Ik wil hierbij dus meegeven dat de service en het mee denken van Amalia en ANWB top was en ik kon na mijn behandeling met een leenauto terug naar huis.

Thuis aangekomen bijna geen last gehad !!

Ik wil het hele team van Amalia bedanken voor de goede zorgen.

Th Vermeulen

 


07 maart 2019

Wij zijn zeer tevreden over de behandelingen van onze dochter bij de Amaliakliniek.
Er wordt naar haar geluisterd, zij wordt betrokken bij elke uitleg, er wordt verteld wat er telkens gebeurd... ze praten met haar en niet over haar!
Vandaag kreeg ze onder narcose 5 kiezen getrokken, een hele ingreep voor een kind met autisme... maar zij was bijna niet zenuwachtig. Dit door de goede uitleg vooraf, het duidelijke boekje met foto's en uitleg. Zeer kundig en betrokken personeel en mooie en rustige locatie.

Chapeau voor jullie allemaal!

 


07 februari 2019

Hallo,

Van de week is mijn zoontje onder narcose geholpen,

Na doorgestuurd te zijn door de Alexia kliniek, kon mijn zoontje (7 jaar) donderdag terecht voor de intake.
Wij waren een half uur te vroeg op de afspraak, maar we werden direct geholpen. Dat was heel fijn. Als eerste gesprek met psycholoog.
Dit stelde niks voor, we zijn nog geen 5 min binnen geweest. Er werd gevraagd naar de angst van mijn zoontje en of ik wist waar de angst vandaan kwam.
Na deze twee vragen konden we weer gaan. Dit voelde nutteloos.
Hierna controle van de tandarts, tandarts kwam rustig en kundig over. Was prima.
Na heel even gewacht te hebben, gesprek met anesthesiste. Een bijzonder aardige mevrouw. Mijn zoontje is heel bang voor zalf op zijn lijf en prikken, er werd meteen verteld dat hij de narcose d.m.v. een kapje kon krijgen. Alles werd rustig uitgelegd en met de juiste info konden we een afspraak maken voor de behandeling.

Zoontje kon 2.5 week later terecht voor de behandeling. De volgende dag (vrijdag) kreeg ik echter telefoon, dat hij maandag al kon komen. Super fijn, zo snel!
Maandag heeft de behandeling plaatsgevonden.
Mijn zoontje vond het heel eng, moest huilen en verzette zich behoorlijk tegen het kapje. Maar wat een lieve en daadkrachtige mensen waren er. Ze deden er alles aan om hem af te lijden, hij mocht heel veel speelgoedjes uitzoeken en de tandarts deed voor hoe hij het kon gebruiken. Tijdens het opzetten van het kapje, werd hij rustig vastgehouden door de tandarts en mij en zo viel hij snel in slaap.
Behandeling was snel gedaan en ook bij het wakker worden, was iedereen weer super lief. Mijn zoontje wilde in een rolstoel naar buiten (had hij gezien in het voorbereidingsmapje), die werd meteen gehaald voor hem.
Ook kreeg hij nog een dapperheidsdiploma.

Het enige was we niet hebben gekregen was informatie over nazorg. Deze lag toevallig in de wachtkamer, vergeten door een andere ouder en hebben we dus wel gelezen. Maar zelfs na navragen zat deze niet in de tas bij thuiskomst. Wellicht is het handig deze info al mee te geven met de informatie vooraf.
Dan kan je het vooraf thuis al lezen, voordat al je aandacht naar je kind toe gaat als je na de behandeling weer thuis komt.
Eventuele vragen kunnen dan ook nog gesteld worden.
Bij thuiskomst werden natuurlijk alle speelgoedjes eens goed bekeken en tot onze grote verrassing zat er een extra doosje bij, met de getrokken kies.

Zoontje helemaal blij, hij heeft hem stoer laten zien op school.
Ik zou jullie zeker aanraden, als er een behandeling onder narcose moet plaatsvinden.

Dank jullie wel.


06 februari 2019

Beste medewerkers,

Langs deze weg wil ik iedereen hartelijk bedanken voor alle goede zorgen.
5-2 werden bij mij alle boven tanden getrokken onder volledige narcose.
Ik werd vriendelijk te woord gestaan en mij werd duidelijk uitgelegd wat ze gingen doen. Dit gebeurde ook tijdens de intake.
Na een uurtje werd ik wakker en kreeg mijn bovengebit in. Dit zag er mooi uit.
Tijdens het naar de auto brengen werd me nogmaals gezegd dat ik altijd kon bellen als ik vragen had.
Ook het telefoontje de dag erna heb ik als erg prettig ervaren.
De dag na de behandeling is het alleen nog gevoelig bij het eten, en wennen met praten. Het is me meer dan 100% meegevallen.

Nogmaals heel erg bedankt.


15 november 2018

Ik voelde weer eens de behoefte om mijn lotgenoten die net zo bang zijn als ik om een hart onder de riem te steken.
En nu moet ik eerlijk bekennen, vooraf las ik dit soort ervaringen ook maar dacht toen “ja jij hebt makkelijk praten. Bij jou is het achter de rug”…
Maar neem van mij aan, dat alles heb ik dus ook meegemaakt. Enkele weken geleden had ik al een tijdje last van moeite met eten maar het werd steeds erger. Er stond al een bult op mijn tandvlees dus duidelijkere signalen dat er iets goed mis was waren er niet. En omdat ik al 2 melkkiezen kwijt was waar nooit een volwassen kies voor is gekomen, werden de plaatsen waar ik nog kon bijten tijdens het eten steeds minder. Nu kan ik wel wat kilootjes kwijt, maar als je alleen nog maar soep en pudding kunt eten, dan moet je er aan geloven.
Eenmaal de stoute schoenen aangetrokken omdat het vooruitzicht dat ik anders aan een gebit zou moeten erger is dan mijn kiespijn en angst, was de stap sneller gezet dan voorheen. Bovendien is de Amaliakliniek de enige tandartsenpraktijk waar ik sinds mijn narcose in 2005 durf te komen. Echter alleen telkens als het te laat is verdorie. Die angst blijft toch een slechte raadgever.
Vorige week toch maar op controle en nadat ik mijn angstige riedeltje weer heb gedaan over hoe bang ik toch wel was, werd mij al direct weer duidelijk dat dit nergens voor nodig was. Want laten we eerlijk wezen, alleen al een tandarts die het begrijpt en alle tijd neemt, is vaak al voldoende voor mij. Er werd een foto gemaakt en het was meteen duidelijk. Ik had een fistel op mijn tandvlees boven de kies waar een stuk af was en ontstoken dus ik had de keuze, trekken of een wortelkanaalbehandeling. En al koos ik voorheen voor trekken vanwege de angst, deze keer kon ik absoluut niet meer kiezen want dat zou betekenen dat ik nergens meer kon bijten dus deze kies moest behouden blijven.

En dan begint het … youtube filmpjes, reacties zoeken… alles over die wortelkanaalbehandeling. En spookbeelden. Als je een ontsteking hebt met een fistel dan kunnen ze het niet verdoven want dan ben je te laat…. Voelt u hem al… ik had een afspraak staan op woensdag maar in het weekend daarvoor begon ik al te beredeneren wanneer ik af zou gaan bellen. Maar elke dag werd het duidelijk…. Er was geen ontkomen aan en nu kon de kies nog gered worden.

Op dinsdag voorafgaand aan de behandeling ben ik in de auto gestapt naar Zwitserland voor de wedstrijden van de Oranje leeuwinnen. Als beroepsfotograaf ging ik aan het werk voor de KNVB. En alhoewel mijn collega mij voor gek verklaarde was dit de afleiding die ik nodig had om te voorkomen dat ik alsnog zou afbellen.
Na de wedstrijd direct weer 700 km terug naar Limburg. Midden in de nacht om 4 uur stapte ik het hotel binnen van Van der Valk in Heerlen. Terugrijden naar huis in Tilburg had geen zin. Immers de volgende ochtend moest ik om 11 uur geholpen worden. Om 4.30 uur sliep ik en om 10.00 uur dook ik de douche in. Eten was er niet bij dus na het uitchecken reed ik om 11 uur naar de Amaliakliniek. Een verschil met veel andere tandartsen is dat hier nog de tandarts je zelf komt halen. Niet de arrogante arts uithangen die het aan zijn assistente overlaat en zegt direct na amper een hand te geven ga maar liggen…. (dit had ik de laatste keer in Tilburg meegemaakt opnieuw). De tandarts zag direct dat ik zeer bang was maar ze nam de tijd, legde alles uit en verzekerde mij dat ik geen pijn zou voelen en als dat wel zo was, dan direct hand op steken want dan zorgde ze er voor dat er extra verdoofd werd. Ook de assistente maakte mij continu duidelijk dat ik nergens bang voor hoefde te zijn. En inderdaad. Na de verdoving heb ik niets gevoeld terwijl elke 30 seconden in het begin mij werd gevraagd of het nog wel ging. En geloof het of niet. Mijn behandeling heeft bijna 2 uur geduurd maar ik heb nog nooit zo ontspannen in een tandarts stoel gelegen. Voelde ik dan helemaal niets? Jawel, na ruim 1,5 uur voelde ik even een pijnscheutje. Direct werd er een extra verdoving geplaatst en werd het laatste gedeelte van de wortelkanaalbehandeling afgewerkt. Wat een opluchting. Het is me 200% meegevallen of misschien wel meer. Kan alleen de Amaliakliniek dit? Nee natuurlijk niet. Maar angsthazen die net als ik ooit 18 jaar niet naar een tandarts zijn geweest, kunnen geen betere kliniek vinden dan deze.
Tandarts ………. En Sandra… bedankt. Wat hebben jullie weer laten zien hoe je om moet gaan met patienten zoals ik.

 


04 oktober 2018

Mijn keuze voor de Amaliakliniek ging zeer toepasselijk via "mond-op-mond"- reclame.
Ik werd zeer vriendelijk ontvangen, goed geïnformeerd en behandeld door assistentes en kaakchirurg!

Met vriendelijke groet,
A. kieboom

 


10 juli 2018

Op 11 Juni was het zover mijn tanden moesten helaas verwijderd worden.
Ik zag er als een berg tegenop. Maar dit was voor mij de beste oplossing .

Ik werd opgehaald door een vriendelijke assistente in de wachtkamer ,op weg naar de behandelkamer vertelde ze me over een cruise....

Ik dacht wat gebeurt hier.. heeft ze gedronken..ik kom hier voor een ingreep en niet voor een cruise.. maar dit was een tactiek om me af te leiden.
Net voordat ik onder zeil ging vroeg ze nog een glaasje champagne en weg was ik .
Een klein uurtje erna werd ik wakker zonder kater.. maar met een prachtige prothese in mijn mond .

Ik kon weer lachen met mijn hele gezicht .
Super meegevallen de grote ingreep ik kan alleen maar zeggen CHAPEAU voor het hele team van de kliniek .

Dank je wel voor de persoonlijke aandacht en de goede nazorg.

En niet te vergeten de Oranje Kliniek voor de mooie natuurlijke prothese .
Ook voor jullie een dikke pluim.

Groetjes,
Christie 

 


22 juni 2018

"Ruim 20 jaar heb ik al last van paniekaanvallen waardoor ik ook niet makkelijk naar de tandarts ga omdat ik liggend in de stoel zeg maar geen controle heb over de situatie.
Nu moest ik voor het eerst naar de kaakchirurg. Het zweet brak me uit en vele slapeloze nachten volgden.
Na enkele weken van oriëntatie kwam ik uit bij Herman de Jonge, kaakchirurg bij de Amalia Kliniek. Bij de eerste afspraak was ik dusdanig gespannen dat de behandeling niet door kon gaan. Dhr. de Jonge gaf aan dat dit geen enkel probleem was en hij gaf mij de tip om de afspraak gewoon én een week te verzetten én dan ook wat rustgevende medicatie te nemen. Een slapeloze week (van de stress) later bleek dat zijn tip de gouden tip was en heb ik in alle rust de behandeling kunnen ondergaan. Zonder zijn inlevingsvermogen en rustige houding was mij dit niet gelukt! Chapeau voor hem en zijn assistenten. TJ"

 


04 april 2018

Hallo, 

Gisteren is er een kies in mijn gehemelte verwijderd onder narcose.
Ik heb me druk gemaakt om niets, het was heel goed verlopen. 
Fijne en aardige assistentie, en heb geen last ervan gehad. 
Ik heb diabetes type 1, en het was eventjes puzzelen met de bloedglucosewaarde, maar hier gingen jullie goed mee om.

Wij zijn heel tevreden over hoe het te werk ging!

Bedankt!

Lizzy

 


14 maart 2018

Hoi

ik ben heel blij dat ik afgelopen maandag 12 maart bij jullie onder narcose ben geopereerd het ging zo snel infuus naald niet gevoeld dankzij de speciale zalf, bij mij is alles eruit gehaald en heb gisteren 13 maart om 20 uur de laatste pijnstiller gepakt en het gaat heel goed...
bedankt voor alles jullie zijn een top team en krijgen een dikke 10 van me

groetjes desire

 


06 maart 2018

Hallo,

Onze autistische zoon met verstandelijke beperking is vandaag onder narcose geholpen aan zijn kies. Wij zijn super tevreden!
Alles is naar wens verlopen.
Een professioneel team met veel geduld,alle aandacht voor de patiënt en voor de ouders. Alles werd goed uitgelegd. Geen lange wachttijd.
En iedereen was super vriendelijk.

Bedankt voor de goede zorgen.
Van ons krijgen jullie een dikke 10!!

Met vriendelijke groet,
Sylvia Merkelbag


02 maart 2018

Onze zoon (3jaar) moest helaas bij jullie onder narcose een behandeling ondergaan.
Als ouders keken wij hier heel erg tegenop.

Nu een dag na de ingreep zijn wij SUPER trots op onze kanjer dat hij het zo goed heeft gedaan. Mede door de goede zorgen van jullie team is het allemaal zo goed verlopen. 

Fijn dat alles zo rustig en “relax” verliep!
We voelde de rust en deskundigheid en hebben absoluut geen seconde getwijfeld.
Ook fijn dat tussendoor zowel de arts als de assistente de tijd nam om met ons te overleggen wat nu het beste was.

Toen onze zoon langzaam wakker werd mochten wij meteen bij hem, dit vonden wij erg prettig, onze dank is groot hiervoor.

Het telefoontje de dag na de behandeling vonden wij erg attent.

Dankjulliewel voor de goede zorgen, heel fijn.
Onze complimenten van jullie team.

 


20 februari 2018

Beste,

Bedankt voor de goeie zorgen gister, ik was erg angstig, maar dat bleek nergens voor nodig, alles werd netjes uitgelegd, ik ben goed gerustgesteld en na ruim anderhalf uur zijn de 10 tanden onder narcose gemaakt.

Ik kan weer breeduit lachen dankzij jullie!
Heel erg blij dat alles zo soepel is gegaan.
Nogmaals heel erg bedank!

Lieve groeten
Linda Schaminée 

 


07 Februari 2018

Bij mijn zoon Jim, zijn gisteravond 2 kiezen verwijderd.
We willen jullie allemaal,bedanken voor de goede zorgen.
Alles was duidelijk, en gebeurde ook zoals zoals was uitgelegd.
Super team Amalia Kerkrade

 


06 Februari 2018

Gisteren geholpen bij jullie na ruim 35 jaar niet naar de tandarts geweest te zijn. Ik ben onder narcose geholpen en wat ben ik blij nu 24 uur later nergens geen last van en een brede glimlach op mijn gezicht.
Wat een geweldige mensen werken bij jullie met name Mart Ramaekers de tandarts die mij geholpen heeft en niet te vergeten de mevrouw van de anesthesie Britt Jelmersma .
Ik wil Mart nogmaals bedanken voor de brede glimlach die ik nu weer kan tonen en Mart veel plezier bij de carnaval en hoop je over 2 weken weer te zien.
En voor de mensen die twijfelen ga naar de Amalia Kliniek is echt geweldig en ze helpen je daar echt geweldig

En dankzij Mart kan ik weer lachen nogmaals bedankt Mart en veel plezier met het aankomende Carnaval

 

 


20 januari 2018

Hallo Team amakliniek,

Bedankt voor jullie goeie behandeling,ik wil jullie hier voor een 8,5 geven.
Ik heb weinig van de behandeling mee gekregen,want ik ben de helft van de film kwijt.
Voor mij als angsthaas was dit de ideale behandeling.

Nogmaals bedankt en wie weet tot de volgende keer.

grt

 


05 oktober 2017

Ik wil graag mededelen dat jullie super perfecte goede zorg hebben en ongelofelijk goed zijn en super klantvriendelijk.
Alles verliep heel soepel en heel goed, de assistenten waren heel vriendelijk en professioneel.
De artsen waren ook super goed.

Ik wil graag een hele grote dank geven aan de hele team die op die dag onze dochter heeft geholpen, echt super goed werk.

Ik kan echt iedereen alleen aanraden om alleen bij amaliakliniek hen kind te laten behandelen voor de tanden.

Kortom, super goed en blijf zo doorgaan amalikliniek.

Bedankt nogmaals voor alles,

Martin en Sunita.
(Vader en Moeder)

 

 


27 september 2017

Beste medewerkers van de Amaliakliniek,

Vorige week is onze dochter onder narcose bij jullie behandeld.
Wij zijn heel erg tevreden over hoe alles verlopen is.
Vanaf de ontvangst bij het binnenkomen tot en met het einde van de behandeling.
Jullie telefoontje de dag na de behandeling, of alles nog goed was gegaan met onze dochter na de behandeling, hebben wij ook als zeer prettig ervaren.

Wij zijn heel erg tevreden en onze beoordeling voor jullie is dan ook een dikke tien !!
Bedankt voor de goede (en lieve) zorgen !!

En nog een hele dikke knuffel voor Jolien!

 


19 augustus 2017

Beste medewerkers van de Amaliakliniek.

 

Afgelopen donderdag werd onze dochter Lotte bij jullie onder narcose behandeld.

 de voor info was duidelijk en maakte dat onze dochter tot onze verbazing eigenlijk niet zo zenuwachtig was. Ze was blij als de kapotte kies weg zou worden genomen. Tijdens het zetten van het infuus werd ze afgeleid, maar ze had helaas wel goed door wat daar gebeurde....na het wakker worden besefte ze amper wat er was gebeurd. De eigen knuffel en deken gaven troost. Ze was rustig tot in de auto. Ze was boos dat ze een bobbel op haar lippen hadden. Thuis is verder alles goed verlopen.

Jullie telefoontje de dag erna heb ik in de drukte gemist. Maar waardeerde we wel. Enige wat we wilde meegeven is dat het lange wachten in de wachtruimte zonder info erf spannend is wanneer je kind voor het eerst onder narcose gaat.

We zijn erg tevreden over het verloop.

 

 


12 augustus 2017

Op 2 augustus heb ik rechtsboven en -onder mijn verstandskiezen laten verwijderen bij de kaakchirurg.
Ik ben goed opgevangen door de assistente. Zij heeft mij uitleg gegeven hoe de behandeling zal gaan verlopen. Tijdens het inzetten van de verdoving heeft zij precies gezegd wat zij deed en wat ik zou kunnen voelen.
Tijdens de behandeling hebben de kaakchirurg en de assistente steeds gezegd wat ze aan het doen waren en wat ik ervan zou merken. De gehele behandeling heb ik daardoor als zeer prettig ervaren.

De uitleg en goede begeleiding vond ik zeer professioneel.
Daarnaast waren beiden erg begripvol en rustig.
Het herstel is goed verlopen en mooi geheeld.
In mijn ogen verdienen de kaakchirurg en zijn assistente een 10. 

Met vriendelijke groet,
Cherish Holzken

 


31 juli 2017

Lieve, lieve mensen van de Amalia Kliniek,

Dinsdag 18 juli ben ik bij jullie geweest voor het verwijderen van mijn ondertanden en het zetten van een gebit (datzelfde hebben jullie ook boven gedaan ettelijke jaren geleden). Hoe snel en goed geregeld dat (weer) allemaal is gegaan bij het intake-gesprek. Daar word een bang mens heel blij van (ik ben enkel bang van de tandarts, voor de rest ben ik van bijna niets bang :-)

Iedereen waar ik mee gesproken heb in jullie kliniek, heeft mij er eerlijk op gewezen dat een ondergebit niet van het minste is. En inderdaad, dat is het ook niet.

Wat wel is, is dat ik iedereen zijn/haar gezicht nog kan herinneren in de kamer op die 18de juli (namen spijtig genoeg niet). De manier waarop dat zo vlot ging. Drie minuten binnen en weg van de wereld. Terug wakker worden met vriendelijke gezichten boven me.

We zijn nu bijna 14 dagen verder.

Ik ben vandaag mijn gebit gaan laten aanpassen na toch wel een héél pijnlijke week (een Belgje denkt, het gaat wel over, niet dus :-)
Bij jullie gaat een mens niet buiten zonder alles bekeken en bijgeslepen, en gevraagd, en geholpen, en nog eens bekeken ... te hebben.

Hoe lief en vrolijk jullie zijn, hoe beleefd en vriendelijk. Hoe assertief, zorgzaam en waakzaam.

Ik dank jullie echt van harte.
met vriendelijke groeten,
Astrid Croux

 


02 mei 2017

Dat wij zeer tevreden zijn hoe het voortraject en de definitieve behandeling van ons 4 jarig zoontje is verlopen.

Ondanks dat hij niet bang is voor een tandartsbezoek hadden wij de mogelijkheid om ons aan te melden bij de amaliakliniek omdat daar de behandeling onder narcose plaats kon vinden.

De duidelijke uitleg die we kregen en de ervaren professionele krachten (ook zeker naar kinderen) , gaf ons vertrouwen in de amaliakliniek.

Bedankt voor de goede zorgen voor onze Sam,

Groetjes Fam. luijpers

 


17 oktober 2016

Ons zoontje Milan van Onna is vorige week donderdag bij jullie geholpen.
Niks dan lof.
De begeleiding was goed, de uitleg was super,
hij wist waar hij aan toe was en heeft niks gemerkt.
Onze complimenten.

 


03 oktober 2016

Beste medewerkers van Amalia Kliniek Kerkrade.

Vandaag werd onze dochter behandeld onder narcose.
Ze had een afspraak staan over twee weken echter door de toenemende klachten hebben jullie ervoor gezorgd dat zij vandaag tussendoor geholpen kon worden.
Wat een moeite hebben jullie genomen om dit zo snel te regelen.
Met name willen wij Kim bedanken voor haar moeite en zorg.
Een top team waarin wij vertrouwen hebben.

Met vriendelijke groet.

 


05 augustus 2016

Beste medewerkers van de Amalia Kliniek,

Onze dochter van 4 jaar is bij jullie behandeld onder Narcose.
De intake ging op een heel prettige manier en wij zijn goed geïnformeerd over het vervolg.
Gisteren, op de dag van de behandeling, zijn wij tijdig gebeld dat de behandeling een half uurtje later zou zijn. Dit vonden wij heel prettig.

Wij zijn goed ontvangen door vriendelijk personeel en wij kunnen alleen maar lof uitspreken over de wijze waarop de behandeling van begin (narcose) tot eind gedaan is.

De dag na de bahandeling zijn we nog eens gebeld met de vraag hoe het gegaan is.
Complimenten aan het hele team!
Heel erg bedankt voor alles!

Hartelijke groeten,
Renate Moers

 


21 juli 2016

Geachte medewerkers Amalia kliniek,

Via deze weg wil ik mijn waardering uitspreken over de behandeling die ik van u mocht ontvangen. De manier waarop ik op mijn gemak gesteld werd, de behandeling zelf maar vooral ook de nazorg en de welgemeende interesse waardeer ik met een 9.

Vriendelijke groeten,
Christina Janssen-de Haan

 


01 juli 2016

Hallo,

Gisteren ben ik met mijn dochter, Inka Boonen, bij u in de kliniek geweest.
In eerste instantie zou ik alleen komen voor de intake, maar het was bijzonder fijn dat jullie alles in werk hebben gesteld om er voor te zorgen dat mijn dochter nog diezelfde dag geholpen kon worden!
Graag wil ik jullie team dan ook bedanken voor de zeer fijne benadering en behandeling in jullie centrum! De manier van omgang met de mensen heb ik als bijzonder fijn ervaren en mijn dochter ook! Dat was heel fijn!

Na de behandeling is iemand met mij en mijn dochter meegelopen met een rolstoel en heeft mij tot in de auto geholpen........Heel erg bedankt voor de hulp!
Jullie waren super!!!!! Dankjewel! Mijn dochter is fijn geholpen en is gelukkig van de pijn af! Als er weer iets is weet ik waar ik moet zijn!

Met vriendelijke groet en met heel veel dank,
Chantal Gielen en Inka Boonen.

 

 


27 juni 2016

Beste mensen van de Amalia kliniek,

Graag wil ik mijn ervaringen delen met iedereen.
Ik ben afgelopen week ( 21-5) geholpen bij jullie onder volledige narcose.
Al mijn boventanden werden getrokken en onder ook enkele kiezen.
Ik kan alleen maar met lof over jullie spreken, want het is me (nu een week later) 100 % meegevallen.
Ik werd vriendelijk ontvangen, kreeg duidelijke uitleg en de personen die me hielpen waren deskundig en erg aardig.
Van intake tot en met na de behandeling.
Na de behandeling werd ik naar de auto gebracht en de dag erna kreeg ik een telefoontje om te vragen hoe het met me ging.
Ik raad iedereen aan om naar de Amalia kliniek te gaan.
Ook de pijn is heeeel erg meegevallen, heb wel medicatie ingenomen en in combinatie met deze was de pijn van schaal 1-10 een 2!!!!!
Heel erg bedankt !!!!!!

Ilse

 


15 mei 2016

Mijn ervaring met Amalia Kliniek.
In mijn tiener jaren heb ik een flinke angst ontwikkelt voor de tandarts.
Nu midden in me twintiger jaren ben ik pas voor het eerst naar de tandarts gegaan sinds ik de angst heb ontwikkelt.
Schaamte voor deze irrationele angst zorgde ervoor dat ik maar bleef rondlopen met pijn en een slecht gebit.

Na initiaal contact hebben gelegd met Amalia Kliniek ben ik letterlijk met hart in me keel naar het Intake gesprek gegaan.
Was ergens heel erg nerveus voor oordeelvorming
"Pfft, zo grote kerel en hij durft niet eens naar de tandarts?! HAHA"
Echter vanaf binnenkomst werd ik gegroet met begrip en zachte rustige handige aanpak.
Voelde me al een stuk meer op mijn gemak.
De intake en controle werd verricht door Richard Reinders.
Hij maakte er een leuk praatje van terwijl hij mijn gebit inspecteerde om vervolgens een behandelplan om te stellen wat mij afleiding bood, voelde mijn angst en nervositeit met de minuut minder worden.

Ik wist dat er veel moest gebeuren, en deed aanspraak op gehele narcose.
Geen haar op mijn rug die erover dacht om dit bewust mee te maken.
Gelukkig was dit geen enkel probleem en het was relatief snel geregeld met mijn verzekeraar.

Circa 6 weken later, (12 mei) is het dan zover.
Ik ga onder het mes, nachten ervan wakker gelegen. 1001 horror shows gingen door me gedachtes.
Opnieuw werd ik vriendelijk onthaalt. Tevens hoefde ik niet lang te wachten in de wachtruimte.
Me naam werd geroepen, ik deed me schietgebedje terwijl ik de mevrouw volgde de behandelruimte in.
Daar werd ik gegroet door het team wat mij zou behandelen. Bestond geheel uit vrouwen, heb ik even geluk!
Ik nam plaats op de stoel, terwijl de infuus voor narcose werd aangebracht stelde zich de dienst doende tandarts zich voor.
Mevrouw Ineke van Ballekom ze gaf mij een sterke professionele indruk wellicht een veteraan die al 1000-en uren erop heeft zitten.
Dat gaf mij nog meer vertrouwen in de behandeling.
Ik wou nog het één en ander zeggen maar,.. het licht ging al uit. narcose was al toegediend voordat ik er echt bewust van was.

Circa 2 uur later werd ik wakker, voelde alsof ik maar een seconde mijn ogen dicht had gedaan.
We zijn nu 3 dagen verder. Ik heb nagenoeg vrijwel geen pijn! Oké enkel lichte, op de schaal van 10, zou ik mijn napijnen schatten op 2 a 4 max.
Lang niet zo veel pijn als ik verwacht had. Terwijl ze zelfs 3 verstandskiezen getrokken hebben.
Geen zwelling, en geen nabloedingen.

Kortom, als de angst echt groot is en je wilt zo graag van de pijn af.. Amalia Kliniek!
Zijn toppers! van de receptionisten tot de mondhygiënisten tot de tandartsen En dat is geen understatement!

Heel erg bedankt dit is zo grote last van mijn schouders!
Jaren rond gelopen met angst en pijn. Als ik wist dat deze kliniek bestond wellicht was ik dan al 5 jaar geleden hierheen gegaan

 

 


14 mei 2016

Donderdagochtend 28 april jl. met onze dochter van 7 ½ jaar bij tandarts Dexters geweest voor een wortelkanaalbehandeling aan beide voortanden.

(Medio februari was onze dochter met haar tanden op de glijbaan in het zwembad gevallen met als gevolg een kaakfractuur (boven) en bungelende tanden.
Helaas waren dit al haar blijvende tanden. Dit is allemaal netjes genezen. Echter zat in één voortand geen gevoel meer en in de andere tand nagenoeg ook niet meer, vandaar een wortelkanaalbehandeling).

Deze behandeling zou in 1e instantie in 2 etappes gebeuren.
Echter lukte de behandeling niet omdat onze dochter niet goed stil kon blijven liggen (zeker geen uur en dan later nog een keer).
Omdat de behandeling zeer secuur moest worden uitgevoerd,
is in overleg met de tandarts besloten de complete behandeling in een keer onder narcose te laten plaats vinden.
Alles ging ineens in een stroomversnelling, want dit kon dezelfde dag nog.
Onze dochter vond het allemaal heel spannend.
Ze had 's morgens tijdens de behandeling al 2 verdovingen gekregen en zag het niet zitten om weer een verdoving te krijgen.
Alles werd goed uitgelegd en het woord kadootjes en uitzoeken had ze goed onthouden ;-).
Toen het moment daar was, was dit toch best spannend. Maar wat was iedereen lief voor haar!!
Niet alleen de tandarts, maar zeker ook de tandartsassistente, anesthesie medewerkster en anesthesist.
Zo leuk hoe het wordt aangepakt. Kadootjes uitzoeken als afleiding. Zeker toen de ringetjes tevoorschijn kwamen.
Ze heeft de hele prik in haar handje niet eens gevoeld!
Ook heeft ze nagenoeg geen last gehad van de narcose.
Naast de wortelkanaalbehandeling zijn haar beide tanden die waren afgebroken weer mooi bijgewerkt en recht gemaakt.
Het eindresultaat is top.

Allemaal super bedankt. Het hele team krijgt van ons een dikke 10!

 


12 mei 2016

Voor alle personeel van de Amalia Kliniek,

Ik wil jullie van harte bedanken voor de goede hulp ik ben onder narcose geholpen met 1 woord PERFECT.
Van telefoonniste tot kaakchirurgie iedereen wie er bij betrokken zijn Iedereen stelt je gerust gewoon TOPPIE.
Allemaal mijn boven tanden zijn verweiderd en nu mooie neptanden in, en voor de rest van mijn gebit blijf ik bij jullie komen want mijn angst is een heel stuk minder.
Dat komt ook door de vriedelijkheid van jullie allemaal .
Nogmaals allemaal bedankt .

Groetjes Ine Smeets - Mayntz

 


15 april 2016

Hallo Team,

Afgelopen dinsdag ben ik voor de tweede keer (onder narcose) behandeld. Dit keer voor een grote revisie van alle oude vullingen.
Ook deze keer, diep onder de indruk, van de (gemeende) vriendelijkheid en professionaliteit van alle medewerkers die je tijdens dit traject ontmoet. De dag erna werd ik nog even teruggebeld met de vraag hoe het verder verlopen was, of er nog vragen of problemen waren.

Alles is perfect verlopen en de grote angsten zijn ook al beduidend minder.
Tegen alle twijfelaars zou ik willen zeggen, ga een keer naar de Amaliakliniek, succes verzekerd.

Met vriendelijke groet,
Jan Wackers

 


25 maart 2016


Beste medewerkers van Amalia

Mijn beoordeling is een dikke 10.

Gisteren onder narcose 23 tanden laten trekken.
Binnen 1 uur was ik al klaar en kon naar huis.
Wat is het mooi om weer te kunnen lachen met een big smile.

Deze stap had ik veel eerder moeten nemen.

Mijn dank gaat uit naar alle medewerkers van Amalia voor de vriendelijke en behulpzame begeleiding.

Mvg René


16 maart 2016

 

Hallo lieve mensen van de Amaliakliniek,

Hierbij dan mijn ervaring van de behandeling van 8 maart.

Als cijfer geef ik een welgemeende 10.

Bij de intake van 24 december 2015 bleek dat er een wortelontsteking gaande was en dat mijn verstandskiezen onder er toch echt uit moesten. Oh, wat een pret! Niet dus! Ik had vervelende ervaringen bij anderen meegemaakt en deelde dit met tandarts Reinders. Hij vertelde dat het normaal gesproken echt zo erg niet is.

De dag voor de behandeling werd ik gebeld of alles duidelijk was en of er nog vragen waren. Erg netjes allemaal.
Dan de dag van de behandeling. Ik was heel erg nerveus. In de auto vroeg ik me af of ik niet terug zou gaan. Nee, dat kon echt niet! Immers ik had een wortelontsteking.
Eenmaal in de kliniek werd ik gelijk opgevangen door een hele lieve receptionist, die me direct moed insprak.
Na even in de wachtkamer te hebben gezeten, werd ik opgehaald door Britt.

In de behandelkamer kreeg ik al gelijk een beetje slaapmiddel ingespoten om wat rustiger te worden. Pas na even overlegd te hebben met de tandarts werd ik in slaap gebracht. Dat ging heel snel. Voor ik het wist werd ik weer wakker en lagen mijn verstandskiezen in een bakje. De dag erna kreeg ik nog een telefoontje hoe het met me ging.

Natuurlijk is het geen pretje. Maar ik kan iedereen de Amaliakliniek aanraden.

Neem de stap! Je hebt je gebit nog langer nodig!

Amaliakliniek, bedankt!

groetjes,
Sarah


10 februari 2016

Beste mensen,

Zoonlief, Liam Stijkel heeft gisteren een endobehandeling ondergaan in Kerkrade.

Via een meegeven brief vraagt u naar eventuele verbeterpunten. Gelukkig, heb ik geen verbeterpunten.
De visitaties aan uw kliniek ervaren wij als zeer aangenaam. Met name omdat alle medewerkers (tandarts, anesthesiemedewerker, balie-medewerkers) zeer betrokken en warm zijn zowel tijdens de intake, de dag van behandeling en zeker ook de nazorg.

Ga vooral zo door, lieve mensen!

Onze hartelijke dank!!!!

Met vriendelijke
groet, Nathalie Hauben

 


02 februari 2016

Lieve mensen van de Amalia kliniek,

Maandag 1 februari heeft Govinda bij jullie een narcose behandeling gekregen.

Govinda komt met heel veel plezier iedere keer op de controles. Mama we gaan alleen kijken met het spiegeltje he! zegt ze dan tegen mij en dit moeten we ook zo houden want ze heeft zoveel vertrouwen in jullie dat het ook altijd daarbij blijft!

Het laatste bezoek werd besloten dat een narcose behandeling nodig was omdat er toch het een en ander aan haar tanden moest gebeuren.

Wij hebben een maand lang naar deze behandeling toegeleefd. Niet alleen omdat Govinda het er steeds over had maar ook omdat het op ons ook een grote impact heeft.

De dag voor de behandeling steeg de spanning bij ons.. zal het allemaal goed gaan met ons meisje.
Maar Govinda bleef even enthousiast om te gaan!

Maandag morgen moesten we om 6 uur morgens beginnen met de voorbereidingen.
Onze magen draaide alle kanten op van de zenuwen. Het was nog een flinke rit naar Kerkrade en gelukkig waren we ondanks de file nog op tijd. Govinda die bleef maar in de auto zeggen gezellig he mama!

Dapper stapte ze naar binnen en al snel mochten we naar de behandel kamer doorlopen waar we ontzetten fijn werden ontvangen. Geduldig,lief en begripvol werd Govinda met een prachtige ring als afleiding bij mij op schoot in slaap gebracht. Er viel een spanning van ons af. We voelde ons zo op ons gemak bij jullie en hadden het vertrouwen dat ze met alle liefde, zorg en kennis behandeld zou worden.

We werden tussendoor nog erbij geroepen om samen met de tandarts te bespreken hoe het esthetisch het mooiste en beste voor haar voor-tanden zou zijn. We waardeerde het enorm dat wij hierin betrokken werden. Toen de behandeling klaar was en de narcose uit begon te werken werden wij meteen geroepen om er voor Govinda te kunnen zijn. Samen met de Tandarts, Anesthesiste en de assistente werden we wederom heel liefdevol begeleid. Geen vraag was te veel en alles werd uitgelegd. En langzaam toen Govinda er klaar voor was zijn we naar huis gegaan.

Govinda leek minder duizelig na de behandeling dan de voorgaande keren. Ze kwam snel weer bij van alles. Ze heeft er op dit moment al weer positieve herinneringen aan. Dit is vooral omdat jullie zo lief zijn voor haar!
Natuurlijk zijn er vanmiddag een paar dikke tranen gevallen maar dat is ook logisch met alle indrukken die ze heeft opgedaan.
Ze heeft geen enkele pijn gehad tot nu toe en heeft al goed gegeten en gedronken. Hierna ging het trouwens ook snel heel erg goed met haar.

Wij zijn jullie heel erg dankbaar voor de lieve zorgen voor haar en ons.
Maar wij willen ook speciaal de tandarts zelf bedanken voor het super mooie en natuurlijke resultaat wat hij voor elkaar heeft gekregen betreft haar
voortandjes! Maar ook voor het kundige werk betreft de hele ingreep!

Dankjewel allemaal!

Een gelukkige groet van;
Govinda, Rob en Esther Parkins

 


20 november 2015

Hallo Amalia,

Gisteren ( 19-11-2015) ben ik bij jullie geweest voor het
trekken van mijn kiezen. Ik ben al eens eerder geweest bij u maar dat was 7
jaar geleden. Maar goed afgelopen donderdag dus weer. Ik heb een narcose
behandeling gehad omdat ik een fobie heb voor de tandarts.

Ik wil Amalia een dikke 10 geven voor de zorg en de opvang. Ik
heb vandaag GEEN pijn gehad en alles lijkt super goed te gaan verlopen.

Ook de opvang van mijn vrouw was top...... Hopelijk hoef ik niet
meer langs te komen maar mocht dat wel zo zijn dan ga ik er met volle
vertrouwen heen.

Ben je bang voor de tandarts !!! ga eens naar Amalia Kliniek, en
je angst is weg, serieus het is een super praktijk.

Punt : 10

 


17 november 2015

Beste medewerkers,

Vandaag (17 november) zijn onder narcose de 4 hoektanden van onze dochter getrokken.
Tijdens de intake 3 weken geleden zijn wij vriendelijk te woord gestaan en is ons duidelijk uitgelegd hoe alles in zijn werk zou gaan.
Ook vandaag werden wij vriendelijk ontvangen en gerust gesteld.
Behandeling is goed verlopen. Personeel was erg behulpzaam.
Wij geven de Amalia Kliniek een 9.

Mvg Diana


 

15 november 2015

Afgelopen donderdag ben ik geholpen in uw kliniek tot volle tevredenheid.
Zeer lief en deskundig personeel, behulpzaam, vriendelijk en betrokken. Kan iedereen en behandeling in uw kliniek adviseren.

Vriendlijke groeten,

Ria


 

03 november 2015

Beste crew,

Ik wil even laten weten dat ik altijd blij ben als ik naar jullie kan gaan ;-)

Tandarts Patrick die ik, vanaf mijn terugkeer in het Zuid-Limburgse, onvoorwaardelijk mijn gebit heb toevertrouwd en terecht!
Iedereen zo vriendelijk en kundig, vanaf binnenkomst, tijdens de behandelingen en bij vertrek.

Met name "mijn" mondhygieniste Laura heeft die speciale gave om mensen op hun gemak te stellen.
Haar vakkundigheid geeft vertrouwen, het is gewoon een prettig mens!

Aan Laura:'... many thanks for that and everything!'

Tot snel weer!

Mw. H.M. Lentze


 

28 oktober 15

Beste medewerkers,

Bedankt voor de super begeleiding en verzorging van mijn zoon. 5 kiezen moesten eruit, maar bij jullie totaal
geen angst en geen pijn ervaren. Hij zou het zo weer doen als het moest.

De intake verliep al vlot, 2 weken later al de behandeling. Jullie vriendelijke houding en woorden hebben ons beide gerust gesteld.
Na de intake was ik even bang dat het zo'n lopende band werk zou zijn, kreeg de indruk dat we na het half uur ook meteen (nog half
verdoofd, slapende) op straat zouden moeten staan. Maar dit klopte totaal niet.
Na de behandeling werd mij vriendelijk gevraagd of ik mijn zoon in deze toestand (beetje slaapdronken) wel mee naar huis wilde nemen of liever nog even wilde wachten totdat ie echt helemaal wakker zou zijn.
Mijn zoon gaf zelf aan naar huis te willen en dit is prima gegaan. Hij heeft nergens last van gehad, geen greintje pijn.
Knapte na 2 uurtjes al heel goed op. De dag erna nog een telefoontje hoe het met hem was, fijn hoor.

Wat betreft de vergoeding, wij kregen de dag voor behandeling een afwijzing van de zorgverzekering, zij zagen geen noodzaak om dit onder narcose te laten doen. Dit kan toch ook bij de tandarts met plaatselijke verdoving stond in de brief. Gelukkig pakten jullie
dit prima op, jullie zagen de noodzaak wel en regelen alles met de zorgverzekeraar, zodat wij achteraf geen onverwachte rekening krijgen. Super!

Bedankt voor alles,

Gr fam pieters


 

12 oktober 2015

Bericht: Beste medewerkers,

Ik heb alle vier mijn verstandskiezen laten verwijderen (in twee keer laten doen).

Omdat ik heel erg bang ben, ben ik uitgekomen bij de Amalia Kliniek.
Dit kan ik echt iedereen aanraden. Iedereen is ontzettend vriendelijk en begripvol.

Ik werd geholpen door tandarts Botterweck, die mij heel goed ontving en heel
goed hielp. Hij vertelde mij op een zeer prettige manier, hoe en wat hij ging doen.
Tandarts Botterweck en ook de assistente waren heel erg vriendelijk waardoor ik
mij als patiënt meteen op mijn gemak voelde. De genezing verliep voorspoedig.

Ik ben ontzettend tevreden. Een dikke 10 voor jullie allemaal!

Nogmaals bedankt voor de goede zorgen.

Met vriendelijke groet,
Ellen


 

04-september-2015

Beste medewerkers,

Ik ben al langer bij jullie onder behandeling, niet omdat ik echt angst heb voor de tandarts, maar vooral door de positieve ervaringen
van mijn familie. Toen ik echter van de tandarts te horen kreeg dat ik 4 verstandskiezen tegelijkertijd moest laten verwijderen, kreeg ik het wel erg warm!
Voor een normale controle heb ik geen angst maar dit klonk me toch wel heel akelig in de oren. Daarom was ik erg blij dat jullie de mogelijkheid boden om deze behandeling onder narcose te ondergaan, wat voor mij de eerste keer was.

Toen ik aankwam voor mijn behandeling werd ik meteen vriendelijk ontvangen (zoals altijd!) door een van de medewerkers en werd mij
verzocht nog even te wachten in de wachtkamer. Hoe meer minuten er voorbij gingen, hoe zenuwachtiger ik werd.
Toen ik geroepen werd brak het zweet me echt uit, maar door de lieve en begripvolle omgang van de medewerkers is het me allemaal reuze meegevallen. Ondanks dat ik over alle medewerkers heel positief ben, wil ik Wendy Sopcua in het bijzonder bedanken omdat zij me er doorheen heeft gesleept!
Ik heb heerlijk een half uurtje geslapen en toen ik wakker werd was het al gebeurd, alsof ik even was weggedroomd, niks gemerkt!

Ook over de nazorg ben ik ook erg tevreden. Ik heb netjes een recept meegekregen voor pijnstillers en mondspoeling en de dag na de
behandeling werd ik gebeld door een medewerker die vroeg of alles bij thuiskomst goed was gegaan en of er bijzonderheden waren.
Erg attent!

De pijn is me echt heel erg meegevallen; gezien ik vier kiezen tegelijk liet verwijderen had ik het veel heftiger verwacht.
De eerste dag na de behandeling had ik veel pijn en een flinke zwelling, maar vanaf die dag werd het elke dag steeds minder.

Bedankt lieve medewerkers voor deze positieve ervaring,
een dikke 9 voor jullie!

Groetjes Tessa


 

11-juli-2015

Beste mensen,

Ben op 30-06-2015 door jullie behandeld,
er moesten meer als 20 tanden in een keer eruit.
zal jullie een cijfer geven van 0-10

intake gesprek 9

behandelingsplan/medicatie 9

ingreep onder volledige narcose/inclusief hechten, deskundigheid tandarts, 10

napijn (bij mij) ondanks medicatie 6

betrokkenheid personeel naar mij toe 9

nazorg: instructies (begeleider), gebeld worden of alles goed is gegaan,perfect.
een zeer deskundig persoon naam,Perry,die je nieuwe gebit,(wat er heel goed uitziet), met
zijn kwaliteiten,heel goed kan aanpassen.10

geef jullie als gemiddeld cijfer 9

gr.
joop van Sloun Roermond

 


 

06-juli-2015

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik weer behandeld in de Amaliakliniek.
Achteraf viel de behandeling onder narcose reuze mee, ik heb het al eens vaker meegemaakt dus ik wist wat ik kon verwachten. Ik zag er erg tegenop, dat dan weer wel,
onder andere 3 kiezen laten trekken ( achteraf 4) is niet iets wat ik fluitend laat doen,
ook onder narcose niet!
Maar wat ik eigenlijk kwijt wil is dit, wat zijn jullie allemaal superlief!
De receptioniste, de tandarts, de infuusprikkert en de mevrouw die de plakkers heeft geplakt ( ze zal vast meer hebben gedaan toen ik eenmaal in dromenland was hahaha)!

Bedankt dat jullie allemaal stuk voor stuk zo begaan en zorgzaam waren voor mij!

Groetjes Alexandra


 

 

10 juni 2015

Geachte heer/mevrouw,

Angst voor de tandarts, er zijn heel veel mensen die hier last van
hebben. Ook ik heb/had angst voor de tandarts! Het jaren uitstellen van een
noodzakelijke behandeling bij de gewone tandarts, maar wel een verzorgd
gebit willen hebben gaat niet samen. Uiteindelijk heb ik de stap genomen om een
intake te doen bij de Amalia Kliniek in Kerkrade. Vanaf het eerste moment van
binnenkomst, heb ik geen enkele nare ervaring gehad die ik bij mijn eigen
tandarts wel zou hebben gehad. Naar het doorspreken van het behandelplan werd
een afspraak gemaakt voor 9 juni. De behandeling onder narcose zou om 14:00uur
beginnen, er was echter uitloop en ik moest nog enige tijd wachten. Tijdens het
wachten kwam één van de assistentie mij vragen of het mogelijk was om te
verschuiven naar 17:00uur, dit heb ik ondanks mijn angst als zeer prettig
ervaren en het gesprek verliep heel rustig. Om 17:00uur terug, ik werd meteen
naar binnen gehaald en de behandeling ging starten. Ik werd aangesloten aan de
apparatuur en kon nog even overleggen met de tandarts............................................................
45 minuten later werd ik wakker en de behandeling was voorbij. Hier heb ik
helemaal niets van gemerkt. Ook na de behandeling werd ik door de medewerkers
goed verzorgd en vandaag was er nog een telefoontje over hoe de nacht was
geweest. Ik kan maar één ding zeggen: "Was ik hier maar eerder aan begonnen",
je tanden zijn immers je eerste blikvanger.

Als ik de volgende keer weer iets aan mijn tanden zou moeten laten doen,
kies ik weer voor de Amalia Kliniek.

Groetjes en bedankt,

Robert Bröcheler


 

03 juni 2015

Geachte Mevrouw, meneeer.

Ik geef de amaliakliniek het cijfer 9.
Ik ben zeer tevreden over de behandeling. Over de manier waarop ze met het kind
omgaan.
Ook de manier waarop de behandeling plaats vind.
Onze verzekering deed moeilijk over de behandeling, maar de amaliakliniek heeft
dit heel goed met de verzekering opgelost, waardoor mijn kind toch gewoon
behandeld kon worden.

MVG Eveline Bots.


 

12 mei 2015

Lieve mensen van de Amaliakliniek,

Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de geweldige ontvangst,begeleiding en
ondersteuning.
Jullie hebben allemaal het hart op de juiste plaats,en voor iedereen een
luisterend oor.
Jullie hebben me geweldig geholpen en ik ben jullie daar ontzettend dankbaar
voor.

Met vriendelijke groet,

Francien van der Naald.


 

28 april 2015

Beste heer/mevrouw,

Graag wil ik een reactie plaatsen van mijn ervaring bij de Amaliaklinkiek:

Mijn verstandskies moest eruit, maar ik was zo bang dat ik het jaren heb
uitgesteld. Het onvermijdelijke gebeurde: PIJN, hij moest er nu echt uit.
Via google kwam ik op de Amaliakliniek, zij weten raad met angstige patienten.
En zo is inderdaad gebleken. Ik belde voor informatie en ik kon een paar dagen
later op intake en heel snel erna kreeg ik de afspraak al. Alleen al door
gesprekken op de intake voelde ik me rustiger worden.

Op de dag van de afspraak kwam de anesthesist me ophalen, ze was zo lief voor
me! Ik mocht gaan zitten in de stoel en ze bracht het infuus in. Ze zei heel
geruststellend: het ergste heb je al gehad. Ze deed het dekentje om
me heen en zei ga maar lekker slapen. Nou toen ik wakker was, was mijn kies
eruit! Weg! Een fantastisch heerkijk gevoel. Heb ik me hiervoor zo druk
gemaakt? Onondig bang ben ik geweest. En wat was ik trots op
mezelf!

Voor de volgende keer weet ik het wel hoor, ik ga in het vervolg voor
behandelingen die ik echt niet durf gewoon naar de Amalia kliniek. Ik kan het
iedereen aanraden, ze weten echt goed om met je angst om te gaan.

De dag erna belde mw. Merckling me op om te vragen hoe het met me ging.
Helemaal top! Dus superbedankt voor alles!

Madiha Bellaj

 


17 april 2015

Geachte heer/mevrouw,

Graag willen we jullie bedanken voor de professionaliteit waarmee jullie
de behandelingen uitvoeren.

Jullie hebben ons enorm geholpen met het slechte gebit van ons zoontje.

Leuk vonden wij het te zien dat jullie onze zoon behandelen als dé
patient.

Hij werd als eerste naar binnen gevraagd bij de intake en behandeling.

Tijdens de daadwerkelijke behandeling viel de stroom helaas uit.

We zijn om het kwartier op de hoogte gehouden van de status. Natuurlijk
prettig bij een paar zenuwachtige ouders.

Na de behandeling was er een vriendelijke dame die ons te woord stond en
bij ons

bleef tot onze zoon wakker werd. Daarnaast gaf ze ons adviezen waar we
ook echt wat aan gehad hebben.

Kortom, een goede begeleiding rondom een vervelende ingreep.

M.vr.groet,

Bart Tibosch

 


1 april 2015

Hoi Nancy,

Ik heb 26 Maart een meeloop ochtend gehad.

Even een bedankje voor de super leuke ochtend bij Amalia kliniek. Door deze dag heb ik de knoop doorgehakt en mij aangemeld voor de opleiding tandarts assistente.

Groetjes,

Naomi
Baldenschwieler

 


 

29 maart 2015

Nadatik bij jullie behandeld ben voor het verwijderen van 6 tanden en vullen van 2 gaatjes. in een woord TOP!!!.
Alles is zeer goed verlopen, intake gesprek wachttijden en behandeling. ik was op van de
zenuwen, maar jullie hebben mij daar goed mee geholpen.

Dus jullie zijn een 10 waard.
Merci

 


29 maart 2015

Beste medewerkers,

Mijn zoon Tycho van 12 jaar is doodsbang voor een tandarts behandeling, ik was al een keer met een kennis bij jullie geweest ,en heb jullie gebeld voor een afspraak voor mijn zoon .

We mochten al een week erna komen op intake en werden heel vriendelijk behandeld, Tycho
voelde zich echt op zijn gemak ,zelfs in de tandarts stoel.We kregen rustig en duidelijk uitleg over wat er ging gebeuren en zelfs al een datum voor de week erop voor de behandeling,ik had nog geen goedkeuring van cz maar ook dat was verder geen probleem dat regelde jullie ook ,al zou het niet vergoed worden en dat was natuurlijk een hele opluchting voor ons.Op de dag van de behandeling ging het bij jullie ontzettend goed , afleiding voor Tycho ,de rust en
vriendelijkheid straalde ervan af wat voor Tycho heel belangrijk was.Tycho heeft 4 tanden en een stukje tand laten trekken en heeft werkelijk nergens last van gehad, Ik wil jullie overal voor bedanken het was allemaal super geregeld en het belangrijkste was dat Tycho zich voor het eerst op zijn gemak voelde dank jullie wel!!!!! Ga zo door en wat betreft een cijfer een dikke 10 van ons

Groetjes Tycho
en Miranda

 


 

27 maart 2015

Hallo,

Ik wilde graag nog een reactie geven op de tandheelkundige ingreep van
Maxime Lesseliers afgelopen dinsdag 17 maart 2015.

Amalia Kliniek was de derde bijzondere tandheelkunde kliniek die wij
hebben gezien. En wat een verademing vergeleken met de andere twee klinieken.
Het personeel is vriendelijk, begripvol, staat open, neemt je serieus, denk mee
en is uiteraard zeer deskundig. Daar reizen wij graag van Amsterdam naar
Kerkrade voor. Chapeau Amalia Kliniek.

Sancha Vieira

 


 

19 maart 2015

Ik ben zeer verrast over de werkwijze van jullie, top professioneel.
Ik kwam toch een beetje nerveus binnen maar jullie stelden mij gelijk op mijn gemak.
De behandeling was zo voorbij en voor ik het wist was ik alweer onderweg naar huis.
Nu komt het ongelooflijke, ik heb nog geen minuut pijn gehad.
Chapeau voor jullie kliniek,een echte aanrader.

 


13 maart 2015

Deze maand is mijn zoontje van 4 jaar onder narcose geholpen.
Er zijn een aantal gaatjes gevuld en een kiesje is getrokken.
Onze tandarts heeft ons verwezen naar de Amalia kliniek omdat het op deze leeftijd zeer moeilijk is
om dit soort behandelingen uit te voeren. In eerste instantie wilde ik niks van de narcose weten
en heb ik eerst een afspraak gemaakt met de kindertandarts bij de Amaliakliniek.
Er is toen een foto gemaakt en daaruit bleek dat de gaatjes zeer dicht bij de zenuwen lagen,
de kans zou groot zijn dat er een of meerdere kiesjes getrokken moesten worden.
Volgens de kindertandarts zou ons zoontje dan vier keer terug moeten komen omdat het anders te lang zou duren voor een 4
jarig kind. Daarnaast zou hij doodstil moeten blijven liggen want een ronddraaiende boor kan ook in de wang terecht komen.
Al met al kwam ik tot de conclusie dat dit eigenlijk een onmogelijke opgave zou worden gezien zijn jonge leeftijd.
Een behandeling onder narcose zou toch de beste oplossing zijn. Hij gaat slapen en als hij wakker wordt is alles goed gecorrigeerd.
Op de dag zelf werden we goed ontvangen door het hele team. Hij mocht bij mij op de schoot liggen.
Thuis had ik hem al wat verdoving crème op zijn handpalmpjes gesmeerd.
Hij werd afgeleid met een doos vol kleine cadeautjes waar hij alvast iets mocht uitkiezen.
In de tussentijd werd het infuusje geprikt en hij had het niet eens in de gaten.
Na het uitzoeken van de cadeautjes is hij snel in slaap gevallen.
Hem daar achter laten is wel even slikken. Gelukkig werden we tijdens het wachten tot tweemaal toe gerustgesteld dat alles goed met hem ging.
Dat maakt het wachten toch wat prettiger als je dit weet.
Zodra hij wakker is geworden zijn we gelijk naar hem toe gegaan en konden we vrij snel naar huis.
Binnen twee uur na de behandeling sprong hij alweer vrolijk rond. De pijn achteraf viel hem reuze mee.
Hij had meer moeite met het verdoofde gevoel toen hij wakker werd.
Al met al ben ik blij dat we voor deze optie hebben gekozen.
Hij heeft het totaal niet als vervelend ervaren en heeft dus ook geen angst voor de tandarts gekregen.
Maar het allerbelangrijkste is dat hij van zijn tandpijn af is en weer met een schone lei verder kan.

Bedankt voor de goede zorgen!
Jullie verdienen een dikke 10!


 

11 maart 2015

Beste mensen van de Amaliakliniek,

Nogmaals wil ik jullie bedanken voor de behandeling aan de wortelpunt van mijn kies.
Gisteren ben ik om 18.00 uur geholpen en ik helemaal geen pijn gehad.

Bij jullie wordt geluisterd naar de patient.

Nogmaals dank voor alles en ik zal jullie bij iedereen aanraden.

Met vriendelijke groeten,
Mieke Bogaard

 


05 februari2015

Beste amalia kliniek,

Wij geven graag een reactie op de behandeling van het amalia team, bij de behandeling van het gebit van onze dochter.

Wij geven graag een 8,5 punt voor de gehele duur dus intake op dinsdag behandeling op donderdag 08.15 uur.
Op Door verwijzing van onze eigen tandarts op maandag.
Gelukkig kon het team de behandeling snel plaatsen tussen voegen,op de al zo drukke dagen van amalia kliniek.
De intake in jullie leuke gezellige vissenkom was erg gezellig en goed geregeld soepel en snel.
Het gebits behandeling vandaag was een ervaring rijker voor ons, spanning en toch onrustig als ouder als ons kind onder narcose was.
Gelukkig gezellig kunnen kletsen met mede patiënten om afleiding te hebben, het zijn ten slotte ook ervaringsdeskundigen.
Koffie was er gelukkig genoeg te krijgen, erg fijn.
Dank u.

Verder het onder narcose gaan ging erg soepel bij ons kindje van 4 jaar.
Het wakker worden ging ook makkelijk. erg blij dat er dan nog iemand is die uitleg geeft als je kindje beetje bij beetje wakker wordt.
De kamer waar we
toch zelf wilden wachten was ietsjes onpersoonlijk.
Maar erg fijn dat je aan de zijkant de auto in kunt met een kindje op de arm.
voor ons was het goed, Ze zegt nu al dat ze niet bang is geweest dus even de pijntjes nog verduren van een getrokken tand en weer
lachen uiteindelijk.

hartelijk dank

groetjes


 

07 januari 2015

Na 2 jaar geleden een verwijzing te hebben gekregen voor het verwijderen van 4 verstandskiezen was het gisteren om 17.15 uur toch echt zo ver dat ze eruit gingen. Ik was sinds zondag al hartstikke nerveus en toen ik in Kerkrade binnen kwam kon ik amper mijn naam uitspreken en vertellen hoe laat ik de afspraak had. Na ca. 10 minuten te
hebben gewacht werd ik opgehaald door Carola van de anesthesie. Met haar liepen
we naar de behandelkamer, toen had ik het echt niet meer en kwamen de tranen.
Alles ging heel snel...ik ging in de stoel zitten, kreeg een dekentje en
handdoek over me heen, Ger bracht de bloeddruk meter aan en in de tussentijd
prikte Carola het infuus. Ik voelde een warm gevoel in mijn hand en vroeg "kumtj 't doa?" en daarna weet ik niks meer. Binnen een half uur was ik alweer wakker en kon ik gelukkig weer naar huis.

Nu een dag later gaat het goed. De rechterkant is dik maar met voldoende koelen en medicijnen is het allemaal goed te doen. Nu denk ik...was ik twee jaar geleden maar direct gegaan want achteraf het valt allemaal heel erg mee. Hoe groot je angst voor de
tandarts/kaakchirurg ook is, ga naar de Amaliakliniek!

Van mij krijgen jullie een dikke 10!

 


 

2 januari 2015

Beste medewerkers van de Amaliakliniek,

Graag zou ik jullie via deze weg willen laten weten dat ik jullie een
fantastische kliniek vindt!

Afgelopen december ben ik bij jullie direct geholpen aan mijn verstandskiezen.
De manier waarop ik door jullie geholpen en begeleid ben verdient een goede
beoordeling. Als ik jullie een cijfer zou moeten geven zou dat een 9 met een
gouden randje zijn.

Zeer vriendelijk, behulpzaam personeel. Een prettige begeleiding en een goede
voor- en nazorg. Top!

Amaliakliniek, bedankt voor alles!

Groetjes,

Elisabeth Clevis

 


 

25 november 2014

Begin 2014 heb ik de stap genomen om na 10 jaar groot onderhoud aan mijn gebit te laten doen. Mijn tandarts in Rotterdam heb ik het nooit mee kunnen vinden, en na diverse aanvaringen over het onnodig spreiden van afspraken heeft hij mij een aantal keer flink pijn gedaan tijdens behandelingen. Hierdoor ben ik gestopt met het bezoeken van de tandarts en is het er ook nooit meer van gekomen om te wisselen na mijn verhuizing. Toen ik eind 2012 gestopt ben met roken, was voor mij duidelijk dat ik de stap toch maar weer eens moest nemen. De nare ervaringen weerhielden me echter om een afspraak te maken. Het heeft uiteindelijk tot Juli 2014 geduurd voordat ik een afspraak had staan in Kerkrade.

De ontvangst is meer dan prima, de intakes worden gehouden in een apart gebouw wat in de verste verste niet lijkt op een tandartspraktijk, maar meer op een vrolijk onderwater aquarium. De vriendelijkheid van het personeel en de persoonlijke benadering is dan echt een pre. In mijn geval werd ik goed opgevangen en na het invullen van een formulier doorgestuurd naar een angstcoach, waar rustig werd besproken wat er gebeurd is en hoe dat daar aangepakt werd. Daarna kwam de daadwerkelijke ontmoeting met de tandarts, die uitgebreid, maar rustig en kalm precies aangaf wat er ging gebeuren terwijl hij een behandelplan opstelde. Hierop werd duidelijk uitgelegd wat de schade was en waar er financieel op gerekend moest worden. De laatste afspraak omvatte een gesprek met de assistente van de anesthesist, die gegevens nodig had voor de narcose. Ook dit verliep kalm en erg vriendelijk. Bij uitgang werd aangegeven dat de kliniek mijn geval ging doornemen met alle betrokken partijen en dat ik gebeld zou worden voor een afspraak. Inmiddels was er een duidelijke set documentatie over pijnbestrijding, begeleiding en behandelplan ontstaan wat mee ging.

Medio september was er nog steeds geen contact geweest en ben ik zelf maar gaan bellen, waar mij verteld werd dat een dergelijk lange wachttijd normaal was omdat in mijn geval alle partijen (mondhygieniste, kaakchirurg, anesthesist, tandarts) op dezelfde dag aanwezig zouden moeten zijn en dat dat problematisch was. Dit was mij echter nooit aangegeven, maar heb vriendelijk verder afgewacht.

Begin november werd ik gebeld voor de daadwerkelijke afspraak, gezet op de 22e. Ik zou een begeleider mee moeten nemen voor informatieoverdracht en betaling, wat lokaal geregeld moest worden. Om 10 uur de afspraak, iets voor kwart voor 10 binnen. Daar werd aangegeven dat ik veel te vroeg was (?). Uiteindelijk nog moeten wachten tot na 11 uur voordat ik aan de beurt was, wat mijn zenuwen niet ten goede kwam. De narcose zelf heb ik niet veel meer van meegemaakt dan dat binnen 10 seconden een infuus werd aangebracht en de narcose werd aangezet.

Van wat ik ondertussen heb begrepen van mijn begeleiding, is dat er aangegeven werd dat zij niet weg mochten gaan. Hierop was niet gerekend, noch staat het ergens vermeld. Tevens is nergens aangegeven hoe lang de ingreep zou duren. Bij navraag bleek dit "een uurtje" te zijn, waar het uiteindelijk bijna op 3 uur mocht uitkomen. Toen ik uit de narcose kwam, was ik behoorlijk helder en wilde ik van iemand wat meer informatie over hoe het gegaan was. Tevens was er een geplande ingreep niet uitgevoerd en was er wat vulling-residu achtergebleven. Hierop werd verteld dat de tandarts er aan zou komen voor me te woord te staan. Dat de (overigens zeer vriendelijke) tandarts pas 3 kwartier later vanuit thuis kon komen, is niet gemeld, waardoor mijn begeleiding nog zwaarder werd belast. Er is niet geïnformeerd wat het verloop van de behandeling heeft gebracht, waarom e.e.a. Uitliep of wat de vervolgstappen waren.

Eenmaal thuisgekomen blijkt er nog een en ander bij de apotheek gehaald te moeten worden en blijkt er een en ander op papier te staan over pijnbestrijding en omgang met de narcose.

Op dit moment loop ik nog met twee hamster-wangen die me beletten fatsoenlijk te eten of te praten, maar volgens mij gaat het de goede kant op. Ik ben blij met het resultaat (voor zover ik dat nu kan zien). Al met al ben ik tevreden over de intake en behandeling, maar de informatievoorziening is voor verbetering vatbaar. Val niet terug op een stapel papier, maar hou de menselijke en persoonlijke behandeling vast zoals deze met de intake ook is geregeld. Dat geeft een stuk prettiger gevoel voor de client, want op dit moment tik ik deze review met gemengde gevoelens. Het eindcijfer zet ik op een 8-, met verbeterpunten zoals
beschreven.

Voor de dame die me gisteren getracht heeft te bellen over hoe de narcose is afgelopen; ik wil U graag te woord staan, maar met mijn bolle wangen komt er niet veel meer dan wat gemompel uit. Het gaat goed :)

Met vriendelijke
groet,

PH Wetzels
Hoogvliet RT

 


11 november 2014

Op 11-11-14 implantaten laten plaatsen in Amalia kliniek.
Zeer vriendelijk en geruststellend benaderd door personeel een cijfer die met recht een 10 heeft verdiend. Zowel personeel als implantoloog.
Geen verdikking of verkleuring in gezicht en wat de pijn betreft voelt als een beetje kiespijn

Mijn dank aan de Amalia kliniek.


 

07 November 2014

Aan Amalia Kliniek,

Ik heb op 4 november 2014 mijn verstandskiezen onder narcose bij jullie laten verwijderen. Als cijfer geef ik jullie een 10 omdat ondanks het voor mij een hele spannende situatie was jullie ervoor hebben gezorgd dat ik bij binnenkomst vriendelijk en gerust stellend werd benaderd. In de behandelkamer is er zeer snel gehandeld zodat ik zelf niet meer veel van de behandeling mee heb gekregen.
Vanaf het intaken tot het afhandelen van de behandeling ben ik continu goed begeleid geworden.

Bij deze wil ik jullie ook nog bedanken voor de goede begeleiding en service.14 oktober 2014

Mijn dochtertje Fajah is al meerdere malen bij de tandarts Laura en Roxanne geweest.
Super meiden die meisje met veel plezier en liefde helpen.
Vandaag in het bijzonder, toen haar kiesje werd verwijdert.
Ben behoorlijk onder de indruk van hun.

Nogmaals heel erg bedankt voor alle goede zorgen.

Mvg Ramona Duisings27 juli 2014

Hey Hallo....Ik ben donderd de 17e geweest bij amali kiniek rond kwart over 10..En ik vond het niet gepast om eerder een reactie te vermelden ivm de vliegtuig ramp die 17e..

Het was dat ik moest ivm dat er een kroon ,wat 10 jaar geleden ook door de Amalia kliniek is gedaan geworden, af gebroken was grrr dus ik moest wel pottedikkie ,was toen en nu nog steeds bang voor de tandarts..
Wederom was het een goeie ervaring en werd ik goed behandelt zodat de angst vanzelf weg viel..
En ik moet zeggen die roze shirtjes wat ze dragen dat maakt het dat je je meteen op je gemakje en gemutlich voelt hahah goeie zet dus en hou die erin..
Lieve tandarts en assistentes ook ,ik herinner mij dat we nog wat gelachen hadden en over muziek gehad hebben Creedens Clearwater revival toevallig en toen was ik vertrokken onder narcose...
Het wakker worden schijnt ook lachwekkend geweest te zijn oh oh toen mijn man vertelde wat ik gezegd had toen dacht ik wel ff ohjeeetje ik moet me schamen haha..
De behandeling duurde denk wat langer dan een uur en de afgebroken kroon is verwijderd heel gek om een gat in de mond te hebben maar nu ben ik eraan gewend...Ook is alles schoongemaakt en echt its looks great ..Overige kronen zijn ook weer in orde gemaakt..
Ik heb dus helemaal geen pijn gehad erna nee again een goede ervaring dus.

Ik wil iedereen wat overweegt naar de Amalia kliniek te gaan zeggen DOEN je hoeft echt niet bang te zijn althans ik heb makkelijk lullen tuurlijk heb het achter de rug hahah.29 mei 2014

Ruim 10 jaar
geleden ben ik een aantal keren in de Amaliakliniek in Kerkrade
behandeld. Eerst een uitgebreide behandeling onder narcose en daarna een aantal
controles.

Door allerlei omstandigheden – waaronder een verder toegenomen angst voor de tandarts – was
ik al weer jaren niet op controle geweest en was mijn gebit de laatste jaren
dus weer verder "afgegleden".

Eind vorig jaar dus toch maar weer de stoute schoenen aangetrokken. Want ondanks de angst wilde
ik een mooi gebit en inmiddels waren de voortanden in de onderkaak bijna tot
stompjes gereduceerd.

Ik schaamde me voor mijn gebit, dus toch schoorvoetend weer een afspraak gemaakt. Gelukkig kon
ik snel terecht en werd ik doorverwezen naar tandarts Mart Ramaekers.

De eerste ontmoetingen waren erg emotioneel en van enige behandeling was eigenlijk geen sprake/niet
mogelijk. Mart heeft me toen gewezen op EMDR ( trauma verwerking) waar hij op
een congres van had gehoord.

Omdat ik alles wilde proberen heb ik dit aangepakt en na zo'n 4 behandelingen was de angst
volledig weg. En dan bedoel ik ook volledig en zoals de behandeld psycholoog
zei : "die angst/dat trauma komt niet meer terug, tenzij er opnieuw iets traumatisch gebeurt".
Eigenlijk nog steeds niet te begrijpen, want een angst van 55 jaar ( !!!) is na 4 behandelingen dus weggevaagd !

Vreemd eigenlijk dat EMDR nog zo'n onbekende behandeling is op het gebied van angstbestrijding
bij de tandartsbehandeling.

Onlangs heb ik na enkele kortere behandelingen, een behandeling van bijna 4 uur in de
tandartsstoel gehad en alles zonder angst/zenuwen of iets dergelijks !!Mart heeft mooi werk geleverd en ik ben dan ook heel blij met het resultaat ! Ik loop met een
grote glimlach rond en straal !!

De komende jaren zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog wel grotere behandelingen moeten
volgen ( vervangen bruggen en kronen),maar ik kijk daar zonder enig negatieve emotie naar.

Dit had ik een half jaar geleden niet voor mogelijk gehouden !

Dit was dus een erg goed advies : EMDR was uitermate geschikt voor mijn extreme angst.

Daarnaast heeft Mart ook steeds de tijd genomen om te vertellen wat hij ging doen. Het niet
weten wat er gebeurt is voor een controlefreak zoals ik ben niet echt fijn.....en dat heeft hij goed opgepakt !

Ik ben dan ook erg blij met hem als tandarts en dat wilde ik ook even laten weten. Ik heb de
lange reis ( 3 uur heen en terug) er dan ook graag voor over.

Kritiek leveren is makkelijk, maar complimenten uitdelen mag ook en wordt nog wel eens
vergeten ! Dus bij deze.

Aangezien jullie meer mensen onder behandeling hebben met ( extreme) angst, zou dit een mooie
aanvulling zijn voor bijvoorbeeld de angstcoaches/psychologen, die bij jullie in dienst zijn.

Het is een erkende behandelingsmethode en wordt vergoed door de verzekering (indien
uiteraard toegepast door erkende en opgeleide psychologen).

Nogmaals dank !

Met vriendelijke
groeten,

Mw. Marjo
Thijssen


2 april 2014

Goedemorgen,

In januari en februari ben ik bij jullie geweldig geholpen aan m'n gebit!

Voor de vervolgafspraak heeft u mijn aangeraden om naar een tandarts in de
buurt te gaan i.v.m. reisafstand (Groningen-Kerkrade).

Ik zit nu bij tandarts Conradie in Bedum. Zij heeft ook weer even foto's
genomen. Nu is de tandarts heel benieuwd hoe mijn gebit, toen ik bij jullie
kwam, er uit zag.

Is het mogelijk dat die foto wordt doorgestuurd? 't Zou heel fijn zijn!

Mocht het niet lukken, dan is dat natuurlijk ook niet erg.

In ieder geval bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben! Complimenten hoe
vlot alles bij jullie loopt, de gezellige begeleiding! en uiteraard de goede
behandeling!

Hartelijke groeten,

Thea31 maart 2014

Beste Amalia-team
Kerkrade,

Ontzettend bedankt voor
de snelle en goede behandeling van onze 5-jarige zoon.

Hij was ontzettend bang
voor het trekken van een kies. Narcose verliep vlot en hij werd helemaal blij
weer wakker.

Zeker na het bekertje met
kadootjes en het zien van zijn getrokken kies.

(Stoer ook om in een
rolstoel naar de uitgang te worden gereden.)

Heel erg bedankt voor
jullie betrokkenheid, goede zorg en inlevingsvermogen.

Jullie verdienen een
dikke 10!

Veel succes met jullie werk

Fam. Breikers14 maart 2014

Hallo iedereen.


Hartelijk bedankt voor de goeie behandeling van onze zoon.

Wij willen iedereen bedanken.

Wij willen jullie een cijfer 10 geven.

Tot de volgende keer.
 

Groetjes,

Fam  Staal.


5 maart 2014

Goedemiddag Richard/ tandarts Reinders,

Enkele weken geleden ben ik bij jullie geweest ivm
tandpijnklachten die ik al langer heb. Ik was toen redelijk wanhopig, niet
alleen omdat de reis vanuit Eindhoven telkens vermoeiend is, maar omdat ik me
ook zorgen maakte om de steeds terugkerende en aanhoudende pijn. Ik ben in 2013
ook een paar keer geweest ivm enkele behandelingen.

Jij hebt me toen verwezen naar een kaakchirurg in het
Catharinaziekenhuis in Eindhoven. Jij gaf toen aan het vermoeden te hebben dat
de pijnklachten een andere oorzaak hadden. De vraag was om evt. te kijken naar
een bitje/ splint. En ik zou nog terug laten horen hoe het is verlopen.

Bij deze.

Inmiddels zijn we enkele weken verder. Ik kon toen heel
snel bij de kaakchirurg terecht, 2 dagen later (!) dan ik bij jullie was, en
hij heeft me een splint geadviseerd.

Na directe meting, kreeg ik deze een week later.
Sindsdien draag ik het overdag wanneer het kan, (is niet altijd mogelijk ivm
werken en en praten etc) en sowieso elke nacht. Ook draag ik het wanneer ik me
moet concentreren, zoals bij sporten en lezen en verslagen maken, want dan heb
ik blijkbaar ook de neiging om te kaak-klemmen. Iets wat ik schijnbaar doe
zonder dat ik het in de gaten heb.

Ik moet erg wennen aan de splint, maar de echte pijn heb
ik niet meer zo! Mijn tanden zijn nog wel gevoelig met momenten, maar het gaat
een stuk beter nu!

Over drie maanden moet ik terug naar de kaakchirurg voor
controle.

Ik wil je erg bedanken voor de dus juiste verwijzing. Ik
word nu zonder erge pijn wakker 's ochtends en ik kan weer hardlopen (voorheen
had ik pijnscheuten van de schokken bij het rennen)

Wanneer er wat is, zal ik me weer melden, want ik voel me
erg prettig en veilig bij jullie. Ik heb de lange reis er zeker voor over.

Ik hoop alleen dat het niet al te snel is hihi

Groet,

Danielle05-03-2014

Beste Amalia team,

Kim van der Doelen is gister onder narcose behandeld.
Zei zelf zegt als cijfer een 9.
Bij binnenkomst wordt je al vriendelijk ontvangen.
In de behandelkamer werd alle tijd genomen,begrip getoond,je bent een
mens en geen nummer zijn de woorden van kim.
Na de behandeling gaf ze 2 personen van het team een hand en zei
BEDANKT,nu weet ze er zelf niks meer vanaf omdat de narcose nog niet
helemaal was uitgewerkt,maar op dat moment heeft ze het wel gemeent
anders doe je dat niet.
Dus kortom,kim en zowel beide ouders waren tevreden.

M.v.g. ouders en Kim van der Doelen07-02-2014

Beste mensen,
 
Ben gisteren 6 Februari geholpen aan uitgebreide gebitsrestauratie omdat ik, als slachtoffer van de schooltandarts, een angstpatiënt geworden ben en bijgevolg veel te lang geen tandarts heb gezien.
Ik heb in Januari de beslissing genomen om alles te laten herstellen en ben bij de Amalia terecht gekomen.
 
Van huis uit ben ik een scepticus, zeker omdat ik alleen maar slechte ervaringen heb met tandartsen vanaf mijn vroegste kinderjaren, dus met die instelling ben ik wel erheen gegaan.
Ik moet eerlijk bekennen dat men mijn vertrouwen snel gewonnen had, vooral ook omdat ik merkte dat men mijn angst en reserveringen heel serieus nam.
 
Voor alle mensen die bang zijn  - en ik was echt heel erg bang! -  zeker gisteren op de behandeldag; ik wil jullie dit even zeggen, niet meer bang zijn, het is echt nergens voor nodig.
 
Ik ben onder volledige narcose geholpen, was de eerste keer voor mij, dus ik wist ook niet wat te verwachten, dus flink de zenuwen op de behandeldag. Nergens voor nodig!!
Men heeft mij  prima opgevangen, de behandelaars zijn echt geweldig, zeer meevoelend en ze doen er alles aan om een zware dag voor de patiënt makkelijker te maken.
Dank jullie hiervoor, ik weet jullie namen helaas niet meer, maar jullie zullen bij het lezen van de reviews wel weten wie ik bedoel.
 
Ik ga er verder geen lange verhalen over schrijven, maar wanneer je echt nergens meer heen durft omdat je te bang bent; ik kan deze mensen van harte aanbevelen.
Je kunt iedereen vertrouwen en er wordt echt goed voor je gezorgd..wees niet bang, ga er gewoon heen en als het klaar is denk je net zoals ik; was  ik maar eerder gegaan!!
Ik ben echt blij dat ik de stap genomen heb en me heb laten helpen.
 
Dank jullie wel allemaal!!
 
Leon Piepers


14 januari 2014

hallo,

afgelopen vrijdag ben ik bij jullie geweest voor een kies
te laten trekken.

de tandarts was een grote belgische man, en diens
assistente.

ik was en ben erg bang voor naalden, en was dat ook nog
eens voor de kies laten trekken zelf.

ik moet zeggen dat de tandarts en assistente het erg goed
hebben gedaan. beide hebben me met humor en voorzichtigheid afgeleid en
behandeld.

mijn dank daarvoor.

de naam van de tandarts was iets met mark geerdens ofzo

mvg,

westerlo


05-01-2014

Beste medewerkers/ artsen.

Donderdag 19 dec. heb ik een operatie gehad bij jullie. De behandelingen en begeleiding bij jullie is top. Er is niets negatiefs te melden wat mij betreft. De sfeer is goed. Je voelt je er heel erg op je gemak, en dat is heel belangrijk. Ik beveel jullie kliniek dan ook altijd aan bij vrienden en kennissen. Wij wonen in Sittard, maar dat hebben wij er graag voor over.

Topics dus een dikke 10 !!!!!

Met vriendelijke groeten,

Charlotte Janssen.


Beste mensen,

Ivo Bruls, cliënt binnen onze stichting, is de afgelopen week wederom uitmuntend geholpen bij jullie. Het behandelen van Ivo is de afgelopen jaren zeer complex geweest i.v.m. enorme angst voor de tandarts en de daaraan gekoppelde gedragsproblemen. We willen een groot compliment aan jullie team maken en een extra groot compliment geven aan Pascalle Nievelstein. Zij is voor Ivo de stabiele factor waaraan hij zich kan vasthouden en de reden waarom hij überhaupt in de auto stapt naar Kerkrade. Ze leeft zich uitstekend in, in de leefwereld van Ivo, en weet precies wat Ivo op welk moment nodig heeft. En uiteraard is ze voor ons als begeleiders van Ivo al jaren op rij een genot om mee te werken. Dit geldt overigens ook voor de frontdesk en de rest van jullie team.

Prettige feestdagen!

Marcel Niessen & Yolanda Janssen

St. AnnaGeachte medewerkers van de Amalia Kliniek,

Wij willen hiermee onze grote dank en waardering uitspreken aan alle medewerkers van uw kliniek. Evenwel met name zouden we graag dokter Göran Hirland hartelijk willen bedanken voor de wijze waarop hij ons en zeker mijn vrouw Karin gisteren heeft geholpen. Mijn vrouw is sinds 10 jaar niet meer bij de tandarts geweest vanwege grote angst ervoor en is nu weer voornemens om 2x per jaar een bezoek aan de tandarts te doen, maar dan wel alleen bij dokter Hirland. Wat is deze dokter Hirland toch
a) een zeer kundig tandarts,
b) een hele lieve persoon,
c) gewoon een fijn mens.

Wilt u a.u.b. deze dank ook aan hem persoonlijk overbrengen.

Ikzelf ben misschien al 25 jaar niet meer bij de tandarts geweest, althans ik ben 30 juli jl. bij jullie geholpen en ik heb ook alleen maar lof voor de manier waarop  jullie je  werk doen.

Rest Karin en mij jullie nog hele fijne feestdagen te wensen en de allerbeste wensen voor 2014 en natuurlijk ook voor alle jaren daaropvolgend.


19 december 2013

Geachte medewerkers van de Amalia
Kliniek,

Wij willen hiermee onze grote dank
en waardering uitspreken aan alle medewerkers van uw kliniek. Evenwel met name
zouden we graag dokter Göran Hirland hartelijk willen bedanken voor de
wijze waarop hij ons en zeker mijn vrouw Karin gisteren heeft geholpen. Mijn
vrouw is sinds 10 jaar niet meer bij de tandarts geweest vanwege grote angst
ervoor en is nu weer voornemens om 2x per jaar een bezoek aan de tandarts te
doen, maar dan wel alleen bij dokter Hirland. Wat is deze dokter Hirland toch

a) een zeer kundig tandarts,

b) een hele lieve persoon,

c) gewoon een fijn mens.

Wilt u a.u.b. deze dank ook aan hem
persoonlijk overbrengen.

Ikzelf ben misschien al 25 jaar
niet meer bij de tandarts geweest, althans ik ben 30 juli jl. bij jullie
geholpen en ik heb ook alleen maar lof voor de manier waarop jullie je
werk doen.

Rest Karin en mij jullie nog hele
fijne feestdagen te wensen en de allerbeste wensen voor 2014 en natuurlijk ook
voor alle jaren daaropvolgend.
Heerlen, 14 december 2013

BETROKKENHEID, NAUWKEURIGHEID EN VAKKUNDIGHEID!

Deze lof uitingen wil ik graag toebedelen aan mijn nieuwe tandarts, dhr. L. Botterweck, werkzaam bij de Amalia Kliniek - centrum voor mondzorg- te Kerkrade.

In een periode dat, ondanks 3 wortelpuntoperaties in bovenkaak en uitbreiding van brug van 3 naar brug van 4 in onderkaak, de ontstekingen in mijn mond bleven terugkomen, wilde het toeval dat ik Dhr. L. Botterweck tegenkwam.

Destijds, in de aanloop naar implantaat met kroon, had een implantoloog mij reeds nieuw bot in bovenkaak geplaatst en voor andere ontstekingen in onderkaak, o.a. lekkende kroon, werd ik naar kaakchirurgie in het ziekenhuis verwezen.

Ik mag opmerken dat Dhr. Botterweck als eerste:

  • alle tijd nam om foto’s van mijn totale gebit grondig te bestuderen;
  • mijn tegenzin voor antibiotica en titanium respecteerde en;
  • mij een prachtige alternatieve oplossing voor al mijn mondproblemen aanbood, nl. in bovenkaak brug van 4 omdat buurelement niet sterk genoeg was voor brug van 3 en in onderkaak een brug van 5 kronen.

Het resultaat mag er zijn! !! Overal krijg ik complimenten over mijn mooie voortanden en mijn brug in onderkaak voelt heel natuurlijk aan en oogt werkelijk prachtig. Nooit gedacht dat ik na al mijn misère nog met zo’n schitterend gebit kon pronken.

Ook het vermelden waard is de ontspannen sfeer, de leuke samenwerking tussen assistente en tandarts. Beiden stelden ze alles in het werk om mijn verblijf in de tandartsstoel zo aangenaam mogelijk te maken…..met succes!

Nogmaals alle lof, mijn dank is enorm.

Toos Sonnenschein-Laemers


Hallo,

Omdat ik doodsbang ben voor de tandarts ben ik al ooit eerder naar Amalia kliniek te kerkrade geweest. Na een bezoekje bij de tandarts kreeg ik de schrik van mn leven: 12gaatjes en 4verstandskiezen die eruit gehaald moesten worden... mijn moeder heeft een afspraak gemaalt by Amalia kliniek. Na een intake gesprek was een toch zeer gespannen. De mensen zijn wel heel aardig en willen alles voor je doen om je angst te verminderen.

Dinsdag 10 dec. Was het zover ik was al dagen doodsbang maar, het moest gewoon gebeuren. Toen ik naar binnen werd geroepen had ik het niet meer... na een paar minuten ging het wel en werd het narcose kapje over mn mond en neus gezet. Ik voelde niet dat ik in slaap viel en ik was weg. De behandeling heeft twee uur geduurt en ik ben tevreden. De hechtingen voelen wel wat eng en de vullingen vind ik minder netjes gedaan omdat ik toch maar de tandarts moest om ze af tw laten slijpen.

Ik raad het iedereen aan om naar hier te gaan met angst

R.F


20-11-2013,

Ik ben vanmiddag met mijn zoon bij jullie geweest bij dr. D. Kranich, welnu, onze complimenten. mijn zoon is zwakbegaafd en meervoudig beperkt, de opvang en het omgaan met hem was hartverwarmend. Bedankt daarvoor! mijn cijfer is dan ook een 10.

ps. ook de baliemedewerksters waren ontzettend aardig.

mvg. dennis en patricia jeuring


24 oktober 2013

Hallo lieve medewerk(st)ers van de Amalia kliniek te
Kerkrade,

Ik heb vanmiddag om 13:00 u mijn drie verstandskiezen
onder narcose laten trekken. Het was voor mij de allereerste keer narcose en
ook de eerste keer dat ik aan mijn gebit behandeld moest worden. Ik was
hartstikke bang en nerveus, en toen de lieve meneer van het narcose team mij
kwam halen raakte ik in paniek. Hyperventilatie, trillen, beven van de angst..
Het werd me allemaal te veel. Zodra ik de kamer in ging en het gezicht zag van
de lieve Belgische tandarts, meneer Geerdens, voelde ik me opeens een stuk
vertrouwder. (Ik had 2 dagen vantevoren al een kort gesprekje met hem gehad)
Vanaf dit moment ging alles heel snel en iedereen was zo lief en meelevend. Ik
weet alleen nog dat ik het infuus in mijn hand kreeg, en toen een vieze smaak
ik mijn keel kreeg. Daarna zag ik mijn moeder en meneer Geerdens op en neer
gaan (zo zag het uit voor mij) en daarna kwam ik alweer bij. Had lekker diep
"geslapen". De operatie zou 1,5 uur gaan duren maar na een uurtje was
het al voorbij. Ik voelde me erg dronken en wilde graag wakker worden om
iedereen een knuffel te geven en te bedanken, maar ik kwam helaas niet bij, was
te moe :-) Ik kan me nog wel herinneren dat de rolstoel kwam en opeens lag ik
thuis in bed. Aan de rechter kant van mijn gezicht was de verdoving al snel na
thuiskomst uitgewerkt, maar de linker kant duurde wat langer. Mijn linkerkant
van de lip is nu nog verdoofd en voelt stijf en verlamd aan. Verder helemaal
geen pijn gehad!! Hele goede ervaring, en heeeel blij met alle medewerk(st)ers
van de Amalia kliniek van receptioniste en telefoniste tot narcose team en
tandarts! Lieve meneer Geerdens + uw team HEEL ERG BEDANKT!!!!!!!

Groetjes, Michelle


14 oktober 2013

Geacht Amaliateam,

Bij dezen wil ik graag mijn complimenten overbrengen voor de wijze
waarop ik begin deze maand in uw kliniek ben geholpen.

Op 1 oktober j.l. werden een tweetal implantaten in mijn onderkaak
ingebracht.

De behandeling is geheel pijnloos verlopen en ook na de ingreep heb
ik nergens last van gehad.

Op uiterst deskundige wijze ging de kaakchirurg tewerk en ook de
assistente was een geruststellende factor.

Al bij al een zeer succesvolle ingreep zonder nare gevolgen. Graag
wil ik U hiervoor bedanken en ook mijn waardering uitspreken.

Chapeau, chapeau en nogmaals chapeau.


14 september 2013

Beste Mireille,

Mijn naam is Leslie
Nelwan (Den Bosch) en ik ben door jou afgelopen donderdag als eerste
patient behandeld.

Ik stuur je dit bericht
alleen maar om je te laten weten dat alles goed gaat met mijn gebit.

Perfect gedaan hoor en
mijn complimenten op de manier zoals je me behandeld hebt. Ik voelde me zeer op
mijn gemak (maar toch gespannen) mede door dat regelmatige
schouderklopje van jou en de vraag "hoe gaat het?"

Ik doe mijn best mbt
onderhoud aan mijn gebit en zie je ergens in Januari weer?

Vriendelijke groet,

Leslie en Anita Nelwan

ps. Mijn oogaandoening
waar ik ook last van had is plots veel beter geworden. Moet een relatie gehad
hebben met jullie behandeling!


17 augustus 2013

Goedemiddag,

Ik zou de Amalia kliniek een 8,5 geven. De medewerkers van de
Amalia kliniek gaan goed met de mensen om en weten je gerust te stellen. Mijn
behandeling waarbij al mijn verstandskiezen eruit moesten is hartstikke goed
gegaan en ik zou iedereen aanraden om dit bij de Amalia kliniek te laten doen.

Met vriendelijke groet,

Ginny


Geleen, 10 juli 2013

Mijn leven lang heb ik enorme angst gehad voor detandarts.

Tot ik via mijn zwager een tip kreeg dat er in Kerkrade
een kliniek was, de Amalia Klimiek genaamd, waar de mogelijkheid bestond om
onder narcose o.a. tanden/kiezen te laten trekken. En die er mee bekend waren patiënten te behandelen die panisch waren
voor de tandarts.

Na een aantal gesprekken in de Amalia Kliniek heb ik
uiteindelijk besloten mij daar te laten behandelen. Met lood in de schoenen ben
ik de bewuste dag op de afspraak verschenen waar mijn tanden en kiezen onder
narcose werden getrokken.

Na afloop was ik blij en zeer gelukkig dat alles goed was
verlopen zonder een centje pijn. Een ongelooflijke ervaring.

Na een half jaar werd geconcludeerd dat ik aanmerking
kwam voor implantaten. Ditmaal echter zonder narcose maar wel met plaatselijke
verdoving. Dit zou allemaal pijnloos verlopen werd me verteld.

De implantaten zijn gisteren geplaatst. Dit alles ook nu
weer zonder een centje pijn.

Ondanks al mijn stress, heeft iedereen van de Amalia
Kliniek die bij dit hele traject aanwezig is geweest, mij gesteund met al hun begrip,
vriendelijkheid en goede zorgen.

Zelfs de dag er na werd ik nog gebeld hoe de nacht en de
ingreep was verlopen en dat ik ten alle tijden kon bellen mocht er iets aan de
hand zijn.

Samengevat, als ik een cijfer zou moeten geven tussen 1
tot en met 10 zou ik de Amalia Kliniek maar vooral het hele team een 12 willen
geven.

Hiermee wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de
uitstekende behandeling.

Jos Bemelmans


4-7-2013

Hallo allemaal,

Ik wil graag mijn positieve ervaring met Amalia Kliniek met jullie delen. Al
jarenlang heb

ik een grote angst voor de tandarts. Amalia Kliniek heeft mij van deze angst
afgeholpen. Het

is nu inmiddels twee weken geleden dat ik mijn 4 verstandskiezen heb laten
trekken onder

narcose.

Mijn ervaring met Amalia Kliniek is uiterst positief: vanaf het eerste
telefoontje voor het

maken van een afspraak tot aan de dag van de behandeling. En ja wat kan ik
zeggen over de

behandeling zelf? Het is een ervaring wat eigenlijk geen ervaring is. Je gaat
in een stoel zitten,

je bloeddruk etc wordt gemeten. Heel subtiel brengen ze het infuus aan (waar je
echt niks van

voelt) en binnen 10 seconden val je heerlijk in slaap. Op een gegeven moment
wordt je weer

wakker gemaakt en dan weet je, het is alweer gebeurd.

Ik kan Amalia Kliniek echt aanraden voor alle mensen die een dusdanige angst
hebben voor

de tandarts waardoor ze uiteindelijk niet gaan, met alle gevolgen van dien.

Groetjes,

Erwin


4-7-2013

Beste Amalia,

Ik heb dinsdag een behandeling onder narcose gehad en wilde graag een stukje
insturen voor op de website.

Na een aantal jaar niet meer bij de tandarts geweest te zijn heb ik vorig jaar
de Amalia Kliniek gevonden op internet. Meerdere malen heb ik op de site
gekeken omdat ik al langere tijd met een zere kies rond liep maar steeds niet
durven bellen. Na lang wikken en wegen twee weken terug via mijn vriendin een afspraak
ingepland voor een intake. Omdat we uit de buurt van Nijmegen komen hebben we
meer als drie uur moeten reizen. Ik was best zenuwachtig voor de intake maar ik
moet zeggen dat het allemaal enorm soepel is verlopen.

We kwamen aan bij de Amalia kliniek en ik kon meteen een formulier invullen met
mijn gegevens en een angst score formulier. Na tien minuten werd ik al geroepen
en had ik een gesprekje met de psycholoog over waar mijn angst vandaan kwam.
Daarna kon ik even plaats nemen in de wachtkamer en werd ik geroepen door de
tandarts. De tandarts heeft zich voorgesteld en nam heel rustig de tijd om me
op mijn gemak te stellen. Mijn vriendin was er de hele tijd bij. De assistente
heeft een algehele foto van mijn mond genomen, dit gebeurde in een kamer met
een speciaal apparaat, geheel pijnloos. Daarna heeft de tandarts met alleen een
spiegeltje in mijn mond gekeken en hebben we het behandelplan doorgenomen. Er
moesten vijf kiezen worden getrokken. Twee verstandskiezen, mijn ontstoken kies
en een eerder ontstoken kies waar ik al een wortelkanaalbehandeling aan had
gehad en die inmiddels dood was. Ik zou telefonisch een afspraak kunnen
inplannen. Daarna heeft de anesthesiste nog het een en ander met mij
doorgenomen.

Op 16 april 2013 was de afspraak om half 1. De hele treinreis was ik ontzettend
zenuwachtig en eenmaal aangekomen moest ik nog een half uurtje wachten omdat de
afspraak voor mij uitliep. Ik zat als een blok spanning in de wachtkamer. Op
een gegeven moment hoorde ik mijn naam en ik liep met mijn vriendin richting de
behandelkamer waar ik voorgesteld werd aan een assistente, de tandarts zelf
(een andere tandarts dan bij mijn intake) en de anesthesiste. Ik mocht in de
stoel gaan zitten en de tandarts maakte nog een praatje en een grapje. De anesthesiste
zei dat ze het naaldje in mijn hand ging inbrengen en of ik daar tegen kon. Ik
vertelde haar dat dat geen probleem was. Het naaldje zat in mijn hand en ik
werd aangesloten met plakkertjes op de hart monitor. Ik zat in de stoel en de
anesthesiste zei; 'Denk maar aan iets leuks' en ze startte de narcose. Ik zei
tegen mijn vriendin: 'Hee ik voel al wat in mijn hoofd' De anesthesiste deed
nog een zuurstof kapje op mijn gezicht en vanaf dat moment weet ik niets meer.

Ineens hoorde ik mensen om mij heen praten. Ik dacht nog: Ze hebben me niet
genoeg narcose gegeven en ik ben wakker bij de behandeling dus ik raakte in
paniek en begon wat met mijn hand te gebaren tot ik opeens een hand op mijn
hand voelde en hoorde: 'Rustig maar hoor meid, we zijn al klaar, hoe voel je
je' Ik zei dat ik me wel goed voelde en de anesthesiste vroeg of ze mijn
begeleider mocht halen. Mijn vriendin kwam binnen lopen en ik voelde me nog wat
suf. Ook moest ik wat speeksel kwijt. De anesthesiste en de assistente waren
allemaal heel lief en begripvol na de behandeling en ook de tandarts toonde
gemeende interesse. Ik werd door de anesthesiste in een rolstoel geholpen en
mocht even op de gang wachten op de taxi, mijn vriendin en ik zouden namelijk
in een hotel slapen. In het hotel heb ik de hele avond nog wat overtollig
speeksel met bloed gehad wat heel normaal is. Ik heb zodra ik kon slikken en de
verdoving uitgewerkt was een ibuprofen 400 en een paracetamol 500 genomen. Pijn
had ik echt niet! Ik las alle verhalen op de site van de Amalia Kliniek en
iedereen zei dat ze totaal geen pijn hadden. Ik dacht ja natuurlijk, dat kan
toch helemaal niet maar het is echt waar! Ik heb totaal geen pijn gehad. Ik heb
's avonds nog wat bloed verlies uit mijn wondjes gehad maar na het dicht bijten
op een handdoek was dat over. De volgende dag ben ik gewoon met de trein naar
huis gegaan, drinken en vloeibaar eten ging goed ondanks dat mijn mond en
wangen wat dik waren. Ik heb om de drie uur paracetamol en ibuprofen ingenomen
zoals voorgeschreven door de anesthesiste en de tandarts heeft ook nog
ibuprofen bruis 600 mg voorgeschreven. Het is nu drie dagen later en ik heb
totaal geen pijn. Mijn linkerkies onderin ging er wat moeilijk uit en daar zou
ik nog last van krijgen zei de tandarts. Dit is het enige wondje waar ik iets
meer last van heb maar veel meer als een zeurende drukkende pijn is het niet.

Ik raad iedereen aan. Ben je bang voor de tandarts. Ga alsjeblieft voor het te
laat is naar de Amalia Kliniek in Kerkrade. Iedereen is ontzettende behulpzaam
en het is de kosten en de potjes olvarit echt dubbel en dwars waard.

Groetjes, Robin van Emmerik.


13 juni 2013

Goedemorgen Dr. Hirland,

Ik wil u en uw assistente graag hartelijk bedanken voor
de fijne behandeling gistermiddag.

Helemaal ten onrechte heb ik een kalmeringsmiddel
genomen, wat ik een volgende keer zeker achterwege zal laten.

Ik heb nergens meer last van en de kiezen zijn helemaal
gaaf, zonder scherpe randjes.

Bedankt!

Groetjes,

Natasha


29-05-2013

Hallo mijn beoordelingcijfer is voor jullie kliniek een dikke 8. Tevens mijn korte reaktie :

Hallo , heeft even geduurd maar bij deze wil ik de amaliakliniek en het personeel en ook de oranjekliniek bedanken voor wat ze voor mij hebben gedaan. Hierbij mijn verhaal en ervaring Ik ben vanaf 1999 tot 2004 niet meer bij een tandarts geweest na een hele vervelende ervaring met mijn verstandskiezen trekken in het ziekenhuis ,waardoor ik als gevolg met steeds pijn liep , daarnaast ben ik helaas door de omstandigheden ook nog eens psygisch ziek geworden ,waardoor mijn angst alleen maar groter werd, ik heb in 2004 weer geprobeerd om in de tandartsstoel te gaan liggen ,eerlijk in het begin hielp deze man mij opzich goed maar helaas geen begrip voor mijn ziektebeeld waardoor ik al vlug als aansteller en moest maar wat vlugger werd afgehandeld ,zodoende dat na de laatste kies die hij wilde trekken ik dus uit de stoel ben gelopen en niet meer ben gegaan , als gevolg dat mijn gebit met der tijd niet beter werd , steeds meer afbrokkelende tanden ,herhaaldelijke antibiatica en pijnstillers het was onderhand routine , na diverse pogingen op allerlei manieren om toch te gaan ben ik halfverwege 2012 bij een hypnotiseur terrecht gekomen deze man was de eerste die me na alle gesprekken via psygiaters etc me een andere draai heeft gegeven ,eigenlijk op het jusite moment want mijn voortanden braken in dezelfde periode af waardoor ik steeds meer thuis ging zitten en amper weg durfde door mijn gezicht . Ik heb het nog gerekt door de angst tot begin april dit jaar , toen heb ik 2 op eenvolgende zware ontstekingen in mijn mond gehad zo zwaar dat de laatste de doorslag gaf om te bellen met de AMALIAKLINIEK , dit was zeer zwaar en emotioneel voor mij maar de telefoniste was uiterst meedelevend en aardig en vond het een hele goede en grote stap om te bellen ( eerijk in eerste instantie hoopte ik dat er niemand oppakte ) waarna een telefonisch gesprek ik een intake afspraak toch had gepland voor de week erop . Donderdag de dag van de intake ,was ik zeer gespannen en zweet liep me over de rug ,mijn vader meegenomen omdat ik anders denkelijk echt niet was gegaan , daar aangekomen ,eerst wat formulieren ingevuld en vervolgens kort daarop eerst een kort gesprek over wat ik wilde etc, zeer aangenaam en duidelijk , daarna na de tandarts richard reinders , eerst even foto’s maken zei hij ,dus dat gedaan ,daarna weer terug op de stoel ,zweet brak me uit maar stelde me gerust dat hij genoeg op de foto’s had gezien en hij het beter vond om meteen een afspraak te maken om onder narcose alles eruit en een boven en ondergebit te pakken . nou vervolgens nog even kleine medisch onderzoek wat niks voorstelde en daarna een kort gesprek met de narcotiseur , en daarop de definitieve afspraak gemaakt van 16 MEI. 3 weken tijd gehad om over diverse dingen na te denken en ook zeker om nog af te zeggen , maar ik had de nodige hulp zelf toch gezocht via de huisarts en de hypnotiseur , ik kon ook via de kliniek een angst coach krijgen maar dat hoefde uiteindelijk niet maar ook dat aanbod was zeer positief. 16 MEI , de dag dat ik geholpen werd , ik had om half 10 de afspraak , bijna niks geslapen ,trillende handen noem maar op , van te voren ingenomen wat ik moest doen , zalf op de handen en toen toch maar de auto in samen met mijn vader en naar kerkrade , daar aangekomen even gewacht in de wacht kamer en vervolgens werd ik 10 minuten later geroepen , er ging vanalles door me heen vooral angst , binnen gekomen stelde de tandarts zich voor zo ook het narcose team ( sorry ben de namen kwijt) waar ik eerst een gewoon allerdaags gesprek had waar niks over gesproken werd wat er ging gebeuren wat me geruststelde , vervolgens vroeg de assistente even mijn hand terwijl ik met de tandarts aan het praten was en voor ik er ook maar erg in had zat er het infuusje al voor de narcose , toen ben ik rustig in de stoel gaan liggen en voor ik ook nog maar iets wilde zeggen was ik vertrokken , helemaal niks gemerkt en vervolgens een uur later kwam ik eruit , voelde me een beetje dronken en zwaar maar verder geen pijn van het trekken waar ik bang voor was , vervolgens werd ik netjes nadat ik bij was naar de auto gebracht en voor ik het echt in de gaten had was ik al bijna thuis , heb niet de tandarts en assistente’s kunnen bedankt maar bij deze nogmaals heel heel erg bedankt , thuis was ik na een uurtje alweer helemaal bij , geen pijn wel nog wat verdoofd en ben in de spiegel gaan kijken en gelachen en gehuild van emotie , na zo veel ellende eindelijk weer een lach met tanden , een stuk zelfvertouwen terug ondanks mijn ziekte , dat was het zeker waard . Nu 14 dagen later geen echte napijn gehad ,met een paracetamol goed kunnen behelpen , wel ff terug moeten gaan om mijn ondergebit wat aan te passen maar dat stelt niks voor daar zorgt de oranjekliniek wel voor, eten gaat met de dag beter ,zachte dingen durf ik weer te kauwen , natuurlijk heeft het even zijn tijd nodig en de gewenning valt best mee , meest is het ondergebit om aan te wennen maar dat terzijde ,achteraf denkend had ik maar of dergelijk heeft geen zin , ik kan nu zeggen het was een zware en moeilijk periode maar de glimlach in de spiegel is onbetaalbaar voor mezelf en mijn gezin ,hopelijk komen anderen er ook over heen om deze stap te zetten en zeker hebben anderen makkelijk praten maar met een lach over straat is zoveel meer waard dan met een hand voor de mond stil ergens in een hoekje zitten weg te kwelen van pijn en verdriet. Amaliakliniek nogmaals bedankt voor alles , en dit zullen jullie ongetwijfeld vaak genoeg horen maar ook ik zeg dat woorden tekort schieten van dank en lof wat jullie hebben gedaan voor mij.

Mvg P. uit heerlen29 mei 2013

Amalia team

Bedankt voor de goede
zorgen bij het plaatsen van de implantaten.

Jullie hebben hiervoor
een 10 verdiend.

Ik ben vanaf september
2012 bezig om mijn gebit in orde te krijgen.Wegens veel angst voor de tandarts
heb ik mijn gebit verwaarloosd.

Nog even dan is alles
weer in orde en kan ik heel blij verder door het leven.Dankzij de rust en
opvang die jullie uitstralen tegen de bange patienten is het toch gelukt
om een fatsoenlijk gebit te krijgen.

Nogmaals bedankt.


29 mei 2013

Hallo Amalia kliniek,

Ik was gisteren met mijn
zoontje van 4 jaar bij Patricia en Ingrid voor de controle van ons gebit!

Bedankt voor de service
en de manier van omgang met kleine kinderen....Hij ging heel vrolijk in
de stoel liggen voor de controle.

En de kadootjes werken
natuurlijk ook voor de kleintjes...

Met vriendelijke groet,

Manuela


15 mei 2013

Recentelijk heeft mijn vrouw
wederom uw kliniek bezocht.

Zowel bij de receptie als de
tandarts en medewerkster doet alles hartelijk,

vriendelijk en warm aan. De
kundigheid van de tandarts is bovendien is zeer goed.

Groetend, hr.en mw.Waterval


08 mei 2013

Hoi Amalia team,

Gisteren ben ik behandeld
met een narcose behandeling en ik kan zeggen dat mij dat zeer goed bevallen is.

Ik werd op mijn gemak
gesteld en alles werd goed uitgelegd zodat ik met een goed gevoel de
behandeling onderging.

Vandaag belde ik op dat
mijn prothese niet goed zat, er werd gelijk actie ondernomen zodat ik
vandaag nog terecht kon bij Patrick.

Bij deze wil ik het hele
team bedanken voor de goede zorgen.

Met vriendelijke Groet,

Thijs


16 april 2013

Beste Amaliakliniek,
Bedankt voor de snelle service.
Ook nog heel erg bedankt voor de goede begeleiding en nazorg van onze zoon en ons vandaag tijdens de narcosebehandeling.

Met vriendelijke groet,
Janine10 april 2013

Beste Amaliakliniek,

In de afgelopen maand heb ik meerdere keren met mijn dochter, Ceejay (6) jullie praktijk bezocht. Ik dank GOD op mijn knieën dat ik deze stap heb genomen. Na een vervelende ervaring bij onze oude tandarts zat de angst er goed in bij Ceejay. Door de geweldige aanpak van Laura Schieck en haar ass. Roxanne is de angst bij Ceejay verdwenen en dat terwijl zij 2 tanden moest laten trekken en 3 gaatjes vullen.  Laura gaat super om met kinderen en gaat zelf voor mijn dochter een foto van Justin Bieber maken.  Hoe cool is dat.....

Dus, ik kan alleen maar zeggen BEDANKT LAURA EN ROXANNE ......

Groetjes Sandra12 maart 2013

Astrid de Lange-Baegen heeft een bericht op de tijdlijn van AmaliaKliniek Facebook Kerkrade geplaatst
"Weer op de terugweg naar hilversum. na alle sneeuw in kerkrade rijden we nu bij zonnig den bosch. Weer prima narcosebehandeling gehad! Dank patrick, ingrid, katja, het narcoseteam en alle andere lieve mensen die me weer zo goed, professioneel en vooral zo vol aandacht hebben geholpen!!! Top!10 maart 2013

Ten eerste wil ik iedereen van de amalia kliniek heel erg bedanken voor de goede zorg en steun en hulp....... en in het bijzonder nog even Richard Reinders Ik ben als de dood voor de tandarts, heb er lang over nagedacht en met hulp en steun van me vriend, ben ik gewoon gaan bellen naar de amalia kliniek voor info en heb meteen een afspraak gemaakt...... kon dezelfde week dat ik belde al komen voor intake. Ik dacht wow top das snel, zei tegen die vrouw zweet staat nu al in me handen, hoeft niet zei ze zoooo lief...... Toen was de dag van intake twee en half uur gereden om er te komen, dingen in gevult daar toen gesprekken gehad over waarom ik bang ben daarna mocht ik naar binnen bij tandarts Richard Reinders. Vergeet hem nooit meer hij ging praten met me en kijken in me mond, toen moest ik ff foto's maken daarna weer terug en toen kreeg ik al tranen in me ogen gewoon van angst.....Richard Reinders was zo lief en aardig maakte me ook aan het lachen, ik zei nog dat ik ging trouwen in april oh zei die kom ik ook hahahahah geweldige man, hele kliniek wist al dat ik ging trouwen hahahah Top Hij ging bespreken wat ze gingen doen de dag van de behandeling, boven alles eruit plus twee hoektanden die in me gehemelte zaten dan gebit erin en onder alles maken..... Oké dacht ik ik was al dol blij....Het duurde twee weken en toen kon ik op 26 februari komen om kwart over drie afspraak, ik was er al om kwart over 2 te vroeg maar om 3 uur werd ik binnen geroepen ik dacht oh nu gaat het gebeuren pfffff kreeg infuus weet ik nog heel aardige vrouw was het die het gaf en ook nog een man die tegen me aan praten was ben alleen helaas de naam vergeten herinner me nog wel hun gezichten BEDANKT kreeg na infuus kapje zag me vriend nog staan en weg was ik, toen 60 min later werd ik wakker heel raar want zag weer me vriend staan net of ik nog niet weg was geweest, en alles was al klaar, ik herinner me niet veel meer ervan, opeens zat ik in rolstoel naar auto, toen in de auto met ijs zakken.... denk nu kloten heb niemand toen kunnen bedanken daarom zo nu.....Een maal thuis na twee en half uur rijden geen pijn wel pijnstiller in genomen steeds voor het geval, ik ben nu 6 dagen geleden geholpen en nu gaat het beter Heb niet echt pijn gehad maar wel last van zwelingen heel me gezicht was dik blauw geel nu nog een beetje maar het gaat nu al veel beter, ook praten is ff wennen en eten maar het komt goed....Als ik ooit weer iets heb ga ik zeker weer naar de amalia kliniek..Brigitte heeft nu mooie tanden en dat was mijn wens en die hebben ze goed uitgevoert bij de amalia kliniek SUPER super BEDANKT ALLEMAAL


2 maart 2013

Om te beginnen wil ik natuurlijk iedereen bedanken, niet alleen jullie van de amaliakliniek maar natuurlijk ook mijn vriendin die me super heeft gesteund. Na 9 jaar niet meer naar de tandarts te zijn geweest, besloot ik 5 feb 2013 om er toch maar werk van te maken. 6 feb begon de rit van maastricht naar kerkrade, de zwaarste 30 kilometer die ik ooit gereden heb. Eenmaal aangekomen melde ik me bij wat later bleek de kinder afdeling/intake, de tranen rolde over mijn wangen maar ik werd meteen opgevangen door een van de medewerkers die me naar het hoofdgebouw doorverwees. Daar werd meteen gekeken of ze nog plaats hadden voor een intake, jammer genoeg ging dat pas 2 dagen later. Op de dag van de intake had ik eerst een gesprek over mijn angst ,vervolgens kwam het gevreesde moment ... de tandarts. Ze zag dat ik zeer aangeslagen was ,en in plaats van meteen mijn mond in te gaan nam ze de tijd om een praatje met me te maken. Nadat ze me wat rustiger had gekregen ging ze met alleen een spiegeltje in mijn mond, er moesten foto’s worden gemaakt. De assistente nam me mee voor de foto’s en bij alles legde ze uit wat het was en wat ging gebeuren. Terug bij de tandarts werd me de gemaakte foto getoond met een kleine uitleg van wat het was. Ik moest nogmaals in de stoel gaan zitten omdat ze iets beter wilde kijken, en ze vroeg of ze een haakje mocht gebruiken. Ik was op het ergste voorbereid, maar het bleek nog best mee te vallen 7 tanden waarvan 4 verstandskiezen moesten eruit en hier en daar wat vullingen bijwerken. Eenmaal klaar bij de tandarts moest ik naar de anesthesist. Daar werd werd alles uitgelegd over de narcose en wat ik allemaal moest weten voor en na de ingreep. Er werd een afspraak gemaakt voor 28 feb. 3 weken wachten en heel wat kalmerings tabletten verder was het eindelijk de bewuste dag. Ik moest om 9.15 aanwezig zijn en om 9.30 werd mijn naam omgeroepen. Op dat punt was ik nog vrij rustig tot het punt dat ik de stoel/apparatuur en tandarts zag. De tandarts vroeg of ik bang was en stelde me gerust door te zeggen dat ik op de beste plek was, op dat zelfde moment plakte ze me op plakkertjes op mijn borst kreeg ik de infuus in mijn hand en werd ik vastgebonden op de stoel dit ging allemaal zo snel dat ik nog niet eens mee kreeg wat er allemaal gebeurde. Het werd een beetje wazig en vroeg of DAT spul al werkte en voor iemand ja kon zeggen werd ik al weer wakker. Mijn vriendin stond me al op te wachten om me naar huis te brengen. Nu z’n 36 uur later voel ik me super, geen centje pijn of dik gezicht gehad en in plaats van angst tranen zijn het nu tranen van blijdschap. Ik kan jullie niet genoeg bedanken (pinkt weer een traantje weg) dus bij deze nogmaals BEDANKT ALLEMAAL Patrick uit maastricht


14 februari 2013

Allereerst wil ik mededelen dat jullie superzijn ! na dik 7 jaar niet meer bij de tandarts te zijn geweest en maanden last van kiespijn gisteren terecht gekomen in Echt bij de angstcoach carola. Wat super lief zijn ze en ze slepen je er echtdoorheen! Vandaag naar Kerkrade de rit gemaakt om mijn 2 verstandskiezen te laten trekken zonder narcose !Wat zijn ze hier ook super aardig en geduldig! Cristof de Tandarts stelde mij super op mijn gemak en ook de assistente en niet te vergeten carola die er toevallig ook was ! Ze waren nog niet begonnen en de spanning werd me al te veel. hier gaan ze goed en fijn mee om. Ik ben nu zo blij dat ik gegaan ben en dat het is gebeurd. je weet wat er komt want ze leggen alles heel goed uit en ze letten heel goed op. De 1e stap en de grootste stap heb ik overwonnen ! waren alle tandartsen maar zo! Ik wil echt iedereen super bedanken en Ga zodoor ! Ik ga nu door in elk geval en dan ga ik mijn gebit echt goed bijhouden en laat ik het niet meer zo ver komen. Mvg Jena


17 januari 2013

Hoi medewerkers van de Amalia kliniek, zoals beloofd mijn reactie en ervaringen! Eigenlijk kan ik daar heel kort in zijn; SUPER! Op een nacht in November, heb ik liggen piekeren. Mijn verstandskiezen moesten eruit, de rest was ook niet meer wat het moest zijn en durfde niet te lachen. Tot een uur of 02.00 uur heb ik rond gekeken op de site en ALLE reacties gelezen. Dit gaf me een onwijs goed gevoel.Heb toen ook de stoute schoenen aangetrokken en midden in de nacht een mail gestuurd voor een intake afspraak. De dag erna werd ik al meteen in de ochtend gebeld door een hele vriendelijke mevrouw die al de angst in mijn stem hoordeen ook mijn e-mail gelezen had. In december kon de intake plaatsvinden. Met een trillende stem en angstzweet op mijn voorhoofd heb ik ja gezegd. Na 6 jaar weer naar de tandarts… In december was het dan zover, ik moest naar Kerkrade. Voor mijn gevoel was het moeten, er was geen lol aan. Eenmaal daar mocht ik plaatsnemen in de wachtkamer en kreeg ik een paar formulieren om in te vullen. Ik koos bij voorbaat al voor algehele narcose, dus ze moesten weten hoe mijn gezondheid eraan toe was.Ook hier was de mevrouw heel kalm en straalde een vertrouwd gevoel uit. Moment van de waarheid, U mag naar binnen, naar de tandarts. Er ging van alles door mijn hoofd en dacht ter plekke neer te vallen.Heel rustig ben ik eerst in de stoel gaan zitten voordat hij “gekiept” werd. Met een spiegeltje werd alleen gekeken.Verder niks. Omdat er een paar kiezen slecht aan toe waren besloot de tandarts toch een röntgen foto te maken. Dit stelde ook niks voor, het apparaat niet en het gevoel al helemaal niet. Terug bij de tandarts begon ze tegen de assistente een hele lijst met voor mij abracadabra afkortingen te vertellen. Duidelijk was wel dat er veel moest gebeuren. 9 kiezen(waaronder 4 verstandskiezen) eruit, 7 vullingen en wat wortelrestjes verwijderen. Ik kon wel janken, maar op dat moment gaf iedereen me zo een goed gevoel dat ik moest doorzetten. Volgende stap; anesthesie. Met een mevrouw (Katja was geloof ik haar naam) naar boven, een klein gezellig kamertje.Bloeddruk werd gemeten, zuurstofgehalte in het bloed. Ook hier werden alle bijzonderheden van mijn gezondheid uitgelicht .Ook kreeg ik meteen een schema met de hoeveelheid pijnstilling die ik mocht nemen voor en na de behandeling. Het leek wel een thee kransje, zo normaal en open wordt er gecommuniceerd. Eenmaal weer beneden in de wachtkamer kon ik gelijk een afspraak maken. Ook kon ik wachten en zelf bellen, maarken mezelf, dan was er nooit iets van gekomen. Januari werd ik verwacht, maar 4 weken wachttijd? WOW! Zo gezegd zo gedaan, de dag van de behandeling brak aan. Natuurlijk lag er weer sneeuw waardoor we een uur onderweg waren.Aangekomen me gemeld aan de balie, en plaats genomen voor de kachel in de wachtruimte.De vorige behandeling liep iets uit, met de minuut werd mijn angst groter. Toen kwamen ze me halen. Het ging nog goed, totdat ik binnen kwam. Nu moest ik, nog nooit onder narcose geweest en bevangen door angst van het “onbekende”.Gevolg dat ik dus in tranen uitbarstte. Carola en Ger (geloof ik, door de narcose werd het allemaal iets wazig) hebben mein de stoel laten zitten. Ik kan me nog herinneren dat Ger zei; we zetten je in de strandstoel positie. Hop, daar lag ik.Een iemand had mijn linker arm al gepakt, infuus erin gedaan en n zuurstof meter op mijn vinger terwijl de ander stickertjesop mijn borst plakte om me in de gaten te kunnen houden. Ter informatie; ik had zelfs nog nooit een infuus gehad!Stelt echt helemaal niks voor. Gestoken worden door een bij is 100x erger!! Toen alles was aangesloten (dit duurde in totaal nog geen 2 minuten) kan ik me herinneren dat ik nog zei; “kan het zijn dat het al aan het werke….” en weg was ik… Door de onwijze angst hebben ze alles in rap tempo gedaan, om me onder narcose te brengen.Helemaal geen naar gevoel, in slaap gebracht worden. Voelt een beetje alsof je een zware werkdag gehad hebt en dan 2 wijntjes drinkt ;) 95 minuten later werd ik wakker met een mooi oranje dekentje op me. Beetje versuft en niet realiserend waar ik was, werd ik wakker.Meteen heb ik gevraagd om een spiegel… Wow… wat was het mooi geworden! Lachen ging nog niet, want er was ook plaatselijkverdoofd waardoor het een beetje vreemd uitzag! Helemaal niet misselijk, niks nul. Zelfs geen keelpijn! Enige dat ik had was een beetje hoofdpijn, maar dat kan ook door de spanning/stress gekomen zijn. Alles was goed gegaan, ik mocht naar huis. Mijn jas werd aangedaan (wat een gentlemen werken bij jullie), ik werd in een rolstoelgeladen en naar de auto gebracht. Met koelelementen op beide wangen heb ik iedereen nog bedankt en naar huis vertrokken. Thuis aangekomen nog een uur gekoeld, toen ben ik in slaap gevallen. 2 uur later werd ik wakker. Nog geen pijn!Voor de zekerheid toch maar een ibuprofen 600 ingenomen, omdat deze ook ontstekingsremmend werkt.5 uur na de behandeling, zat ik al aan de bouillon nog steeds zonder pijn! Wel nog last gehad van nabloedingen, maar dat is niet vreemdals ze 9 kiezen eruit halen en wortelrestjes! Die avond heb ik wel 100 keer in de spiegel gekeken. De dag erna heb ik alles eens wat grondiger bekeken, ik kon wel janken van geluk. Eten is tot een week na de behandeling wat lastig geweest, maar gaat nu prima! Het is nu 2 weken na de ingreep en aan de rechterkant zijn alle hechtingen eruit. Links nog niet, maar dat duurt niet meer lang. Ik heb heel veel steun gehad aan alle reacties op de website. Ik hoop dat de mensen die dit lezen, ook over de drempel getrokken worden. Het is het waard, echt. Lieve mensen van de Amalia Kliniek… Jullie mogen trots zijn op zo een team! Vanaf het eerste contact, tot na de behandeling heb ik me geen enkel moment echt ongemakkelijk of raar gevoeld.Aan de kaakchirurgen/tandartsen; ik noem jullie liever kunstenaars, want wat is het mooi geworden! Over een paar maanden kom ik voor mijn half jaarlijkse controle, maar kom natuurlijk niet met lege handen! Bedankt voor alles! Groetjes, Bianca


8 januari 2013

Hallo, Na 5 jaar lang elke dag pijn en vele ontstekingen ben ik 27 november 2012 bij jullie onder narcose behandeld. En het klopt wat ze zeggen, had ik dit maar eerder gedaan. Ik werd super ontvangen, en voor ik het wist was ik onder zeil. Na een uurtje werd ik wakker gemaakt en had ik gewoon nieuwe tanden !! De pijn is me reuze meegevallen, na een week kon ik weer redelijk eten en nu gaat het super goed. Ik kan iedereen met angst en tandpijn echt aanraden om hier naartoe te gaan, voor mij is dit een van de beste keuzes in mijn leven geweest. Zo bang als ik was, zo blij ben ik dat ik deze stap heb durven nemen. Het was 3 uur reizen om te komen en vervolgens 3 uur terug, maar als ik ooit weer wat heb, dan rij ik graag weer op en neer. Ik kan weer lachen, eten en heb geen pijn meer, kan best zeggen dat ik mijn leven weer terug heb !! BEDANKT ! Groetjes Sharon.


16 november 2012

8 jaar was het geleden dat ik naar de tandarts was geweest en daarvoor was ik ook al eens een periode van 5 jaar niet geweest. De reden van deze angst is wellicht voor sommige mensen erg herkenbaar. Velen snappen het ook niet. Ik heb een ziekenhuis verleden waarbij het de artsen fouten hebben gemaakt. Fouten door foute diagnoses en niet of half informeren van de patiënt (ik dus). Ik liep al weer een half jaar met pijn rond en heb minstens 20 doosjes Paracetamol geslikt, op een nacht ben ik op internet gaan zoeken naar een tandarts en kwam op de site van de Amaliakliniek terecht. Ik heb de hele nacht alle verhalen van het forum gelezen en bij de reacties, ik dacht dit is te mooi om waar te zijn, maar de volgende dag heb ik de moed bij elkaar geraapt en ben ik gaan bellen, de angst ging na dat telefoontje een beetje weg. Ik werd op mijn gemak gesteld, en ik kreeg het gevoel dat het helemaal niet raar en erg was dat ik bang was. Gisteren 14 november was ik aan de beurt, (bij de Kaakchirurg)een apexresectie en verstandskies eruit, van te voren kwam die angst weer, maar nu 24 uur later, nog geen pijn gehad!!!!!!!!, maar vooral van de hele behandeling niets gemerkt,SUPER!!!!!!!!. ik wil dan ook iedereen van de Amaliakliniek bedanken uit de grond van mijn hart, jullie zijn GEWELDIG!!!!!!. o, ja kaakchirurg bedankt, voor het helpen met m,n jas aan doen, zo zie je, ook dit doen ze voor je. De volgende keer ga ik meteen naar de Amaliakliniek en ik laat het nooit meer zo ver komen en Ik ga over een half jaar voor controle. Jullie zijn geweldig, lief, vriendelijk, begripvol, maar vooral bedankt dat jullie me als mens zagen en me zo behandelden.

Anke Vervoort


12 november 2012

Beste Bram Slaets,

Mijn grote complimenten voor de manier waarop jij mij de voorbije jaren hebt begeleid en behandeld. De geweldige angst die ik voorheen heb gekend is geheel verdwenen dankzij jouw uiterst professionele aanpak. Woensdag 7 november jl. heb je op zeer deskundige wijze en met een nagenoeg pijnloze behandeling de resterende tanden uit mijn boven- en benedenkaak verwijde... rd. Aansluitend werden de twee uitneembare prothesen geplaatst en na ca. 30 minuten stond ik met een nieuwe smile op uit de behandelstoel. Chapeau, chapeau en nogmaals chapeau voor jouw behandelwijze.

In deze lofzang wil ik ook het team tandtechniekers betrekken. Ook jullie arbeid is maatwerk! In een woord fantastisch. Nogmaals heel hartelijk dank voor de toegeweide zorg die ik van jullie allen heb ontvangen.


7 november 2012
(via Facebook)

Amaliakliniek Astrid de Lange-Baegen Dank @Patrick voor mijn behandeling gisteren!! Totaal geen kiespijn ook al was dat voorspeld!! Beetje dikke wang, beetje rode vlekjes maar...........................absoluut geen pijn! Top zoals ik altijd weer wordt behandeld in de Amalia Kliniek! Weliswaar 2 uurtjes rijden maar ik heb het er absoluut voor over!

Wij hebben twee kindertandverzorgsters die zijn gespecialiseerd in het behandelen van kindjes Aaanvulling van moeder Mandy Vd Westerlo

En zijn echt super lief voor de kindjes .. Onze kindjes van 3 en 4 gaan dolgraag naar de Amaliakliniek ieder half jaar voor controle en zijn zelfs de laatste x al helemaal zelf op de stoel geklommen Zij nemen rustig de tijd voor de behandeling en leggen de hele tijd uit wat ze gaan doen zodat zij niet voor verrassingen komen te staan.


31 oktober 2012

Wat een schrik onze zoon Gilles, 6 jaar oud viel met zijn fiets, op zijn mond keihard op de straat. Het bloede heel erg en zag er eng uit. Zijn kin lag helemaal open, we begrepen gelijk dat we naar de EHBO post in Maastricht moesten gaan. De kin moest gehecht worden en toen we eens goed gingen kijken zagen we dat zijn kiesjes helemaal kapot waren. We vroegen of er misschien ook een kaakchirurg in het ziekenhuis aanwezig was of een tandarts, maar dat bleek niet het geval. Ze gaven ons het advies dat we maar eens bij onze eigen tandarts langs moesten gaan. We vertouwden het niet en zijn hoewel het weekend was naar de tandarts die bij ons in het dorp woont gegaan Richard Reinders ( Cadier en Keer), die en toevallig thuis was en meteen bereid was om er naar te kijken. Hij was niet blij met wat hij zag, de kiesjes waren helmaal gespleten, half afgebroken en hij was bang dat er splinters in het bot zaten. (wat achter af ook zo bleek te zijn). Zijn advies was om de kiesjes er onder narcose uit te laten halen, anders is het veel te pijnlijk en het zal eigenlijk wel veel tijd in beslag nemen, wellicht twee uur. Om een kind zo lang stil te laten liggen en dan ook nog met pijn, is vragen voor moeilijk heden in de toekomst. Hier schrokken we wel van een kind onder narcose, dat is nogal wat. De tandarts vertelde verder dat het wel snel moest gebeuren omdat anders de splinters wel konden gaan ontsteken in het bot. Gelukkig waren het zijn melktanden en op de foto te zien, waren de blijvende kiezen niet aangetast. Twee dagen later konden we al geholpen worden, ik moet eerlijk zeggen dat toen ik in de Amaliakliniek kwam ik wel onder de indruk was. Het lijkt wel of iedereen die daar werkt probeert het voor de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken, heel persoonlijk en vriendelijk. We werden gelijk apart gezet, hoefden niet te wachten, en alles werd eerst heel zorgvuldig uitgelegd.

Ik mocht Gilles op schoot nemen en terwijl hij werd afgeleid met speelgoed, kreeg hij een prikje in zijn hand, hij merkte er volgens mij niets van, hij speelde gewoon door. Heel rustig viel hij in slaap en heb ik hem op de behandelstoel getild. Nu moest ik hem achter laten, maar gek genoeg had ik er alle vertrouwen in. Om 11.00 verliet ik de behandelkamer en om 13.15 uur was hij weer wakker. Ik kreeg gelijk te horen dat alles heel goed was gegaan, alle splinters waren er uit eveneens de kiesjes. Het goede nieuws was de blijvende kiezen niet waren beschadigd en nog rustig in de kaak liggen te slapen, wel hebben ze de nieuwe kiezen geseald. Nu heeft hij helemaal een lege mond, hij had namelijk zijn voortanden net gewisseld. Hij was te moe en slap om te lopen, dus heb ik hem naar buiten getild, via een andere deur gingen we naar buiten, zodat de andere kinderen die nog behandeld moesten worden ons niet konden zien. In de auto sliep hij nog wat verder, eenmaal thuis gekomen had hij wel pijn. Normaal gesproken praat hij gezellig en is hij wel echt aanwezig, maar nu was hij onder een hoedje te vangen. Dat heeft zeker een week geduurd. Het leek wel of zijn mond was dichtgeplakt. Eten ging natuurlijk wel moeilijk, brood zonder korstjes en veel vloeibaar voedsel. We zijn zo blij dat we zo brutaal waren geweest om gelijk naar een tandarts te gaan, en dat we achteraf zo iets hebben van wat hebben ze ons in het ziekenhuis een slecht advies gegeven. Ik hoor ze het nog zeggen, u kunt een keer langs uw tandarts gaan. Ze hadden ons gelijk door moeten sturen naar de kinderafdeling van de Amaliakliniek, als we daar niet terecht waren gekomen had ik het zwaar in gezien. Het hele team hartelijk dank voor de geweldige behandeling, service, begrip en zorgvuldigheid. Met name tandarts Mark die Gilles heeft behandeld.

Dus alle bezorgde en bange moeders, laat je niet zomaar van kastje naar de muur sturen, ga naar de kinderafdeling van de Amaliakliniek, ze zijn niet alleen heel erg kundig maar ook heel erg geduldig, lief en behulpzaam. En de kinderafdeling is een duikboot, waar de kinderen afgeleid worden, door visjes en kleuren.

Monique en Peter S te Cadier en keer


14 oktober 2012

Ik ben via een vriendin aan de site van de amalia kliniek gekomen ik heb deze zorgvuldig gelezen en tot de conclusie gekomen dat zij de genen waren die mij konden helpen met mijn slechte gebit! Het heeft even geduurd voor dat ik ook daad werkelijk bij de amalia kliniek op gesprek ben gekomen ,omdat ik daar eerst aan toe moest zijn! Dat gesprek voelde voor mij meteen goed en vertrouwd aan ze respecteerde mijn wens Ik wou namelijk al mijn tanden en kiezen die ik nog had eruit laten trekken en ik wou een kunstgebit en dan wel alles onder volledige narcose Ik ben 41 jaar en liep al vanaf kinds af aan met angst voor de tandarts en na dat ik niet meer thuis woonde heb ik mijn gebit verwaarloost door niet meer na een tandarts te gaan, alleen als ik niet anders meer kon en trekken de laatste redding was. Ik ben dinsdag 9 oktober bij de amalia kliniek geholpen , ik moest om kwart voor 12 geopereerd worden we waren er op tijd en toen het tijd was kwam een dame me halen en werd ik naar een kamer gebracht daar hebben ze me aangesloten aan de apparaten en voor dat ik het wist viel ik in slaap! Toen ik een uurtje later wakker werd had ik mijn nieuwe gebit in en werd ik geholpen om uit de stoel te komen ik mocht daarna naar de auto en naar huis toe onder begeleiding natuurlijk Ik heb niks gemerkt en ook geen pijn gehad en elke keer als ik in de spiegel kijk kan ik lachen van geluk ik heb een mond vol mooie tanden En wil ook iedereen die net als ik een angst heeft voor de tandarts deze kliniek ten zeerste aanraden het zijn vriendelijke en kundige mensen waar je,je vertouwt bij kunt voelen! Iedereen van de amalia kliniek van harte bedankt voor jullie goede zorg Ik beveel jullie echt aan iedereen aan, die ook angst heeft dan zijn ze bij jullie in goede handen Met vriendelijke groet Renata juinen uit Boxtel, Brabant En hoop dat de vlaai lekker heeft gesmaakt jullie hadden hem verdient!


19 augustus 2012

Hallo allemaal,

Wil me even bedanken voor de zeer profesionele hulp bij jullie geen lange wachttijden en alles onder narcose. Ik zal jullie zeker aanbevelen aan mensen die angst hebben voor de tandarts super zijn jullie. Was al jaren niet meer bij tandarts geweest en ook zeer bang tot dat de tanden spontaan begonnen uit te vallen . Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt bij jullie achteraf gezien valt het allemaal mee voor je het weet is het al gebeurt ben er zeer tevreden over hoe het bij juliie gaat.

Groetjes en bedankt Susan uit Stein.


28 augustus 2012

Hallo ik ben Geert van Wincoop en ben op 28 augustus 2012 onder narcose bij jullie behandeld. Dit omdat ik zeer veel angst heb voor behandeling bij een tandarts. Trauma's van vroeger. Ik was eigenlijk bij een gewone tandarts niet te behandelen. Ik had boven nog twee bruggen van 5 en daaronder was het ellende na 25 jaar prima gewerkt te hebben. Ik had behoorlijk kiespijn daaronder en kon na de intake snel behandeld worden. Aangezien ik vier jaar geleden al eerder onder narcose bij de Amaliaklniek perfect geholpen was, ging ik er met een goed gevoel heen. Uiteraard wel op van de zenuwen maar hoopte gewoon weer op zo een goede behandeling. Nou dat kwam dan ook helemaal in orde. Zeer vriendelijke narcose behandeling. Voor dat ik het wist was ik weg. De behandeling duurde 80 minuten en was volgens de tandarts best wel heftig. Ik geloofde haar natuurlijk maar ik heb er niets van gemerkt en kwam prima uit de narcose. Voelde dan ook helemaal geen pijn en de volledige bovenprothese zag er perfect uit. En beneden had zij het nog mooi wit gemaakt ook. Uiteraard was ik nog lekker suf van de narcose maar dat voelde alleen maar lekker. Dus hup de auto in en terug naar huis in Voorburg. Ongeveer 2 1/2 uur rijden uiteraard niet door mijzelf maar een vriend van mij. Met de aanwijzingen van de kliniek(o.a. 2 uur koelen met bv. coldpacks)bleek het een voorspoedige en pijnloze reis te zijn. Wat wil een mens nog meer. Ik ben nu 2 dagen verder en met af en toe een paracetamol gaat het prima. Eet brood, bloemkool, vis etc. Dus zoals als jullie inmiddels wel begrepen zullen hebben weer een pluim voor ALLE medewerkers van de Amaliakliniek met al hun mogelijkheden daar. Een dikke bedankt mensen. Groetjes Geert. 30-08-2012 Sinds 25 jaar heb ik ergens in juni de knoop doorgehakt en voor mezelf besloten dat het zo niet langer kon. De ongemakken in mijn mond begonnen zich op te stapelen. Via internet bij de Amalia kliniek terecht gekomen en de moeilijkste stap was uiteindelijk het maken van de afspraak. Begin juli voor een intake gesprek geweest. Eind augustus de behandeling gehad onder narcose, waar ik tot mijn stomme verbazing minder tegen op zag dan ik had verwacht. Dit heeft waarschijnlijk deels te maken met de fijne manier waarop de intake heeft plaatsgevonden. De behandeldag zelf: Na aanmelding werd ik keurig op de afgesproken tijd binnen geroepen. Na snelle kennismaking met de anesthesist en de behandelende artsen was ik binnen no-time onder zeil. (dus geen tijd om rond te kijken naar al de beangstigende apparatuur.) Uiteindelijk zijn ze 100 min. met mij bezig geweest, maar voor mijn gevoel was dit slechts 10 minuten. En nu komt het allermooiste…….Ik heb na de behandeling letterlijk en figuurlijk geen centje pijn gehad. Ik had nadat de verdoving ver uitgewerkt was een paracetamol genomen ter voorkoming van de verwachtte pijn, maar toen deze volledig uitbleef heb ik verder niets meer genomen. We zijn nu 3 dagen verder en ik ben de hele behandeling al bijna vergeten. Alle lof voor de medewerkers van de Amalia kliniek. E. van D.


29 mei 2012

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Danielle en ja ik ben ook bang voor de tandarts, na vaak op de site te hebben gekeken, wilde ik toch een afspraak maken, maar durfde niet te bellen, dus mijn man heeft een afspraak voor me gemaakt, 26 maart kon ik terecht,(moet wel erbij vermelden dat ik elk half jaar op controle ben geweest bij mijn eigen tandarts, en in november zeiden ze mijn tandvlees was omhoog aan t trekken en moest t om de 3 mnd helemaal laten zuiver maken, dus niet ik durfde niet, tot overmaat van ramp kreeg ik ook nog een onsteking aan mijn boven tand wat heel en heel pijnlijk was.) Zodoende ben ik voor een intake gesprek geweest bij de Amaliakliniek….tranen tranen en nog heel veel tranen,toen ik hoorde dat mijn boventanden eruit moesten,,dezelfde dag moest ik happen weer een drama want ik dacht dat mijn boventand eruit zou gaan,,ze waren zo vriendelijk en hebben mijn tand een beetje vastgeplakt, en hij is blijven zitten gelukkig, nou 5 april was de grote dag, een week vol zenuwen,niet eten enz. ik zou om 14.45 uur aan de beurt zijn, maar uiteindelijk werd t 15.45 uur de tandarts riep mijn naam, ohhh of de grond onder me vandaan ging, maar ik dacht je hebt A gezegd dus ook B, ze stelden me echt gerust, en mijn man was bij me, dat is ook heel fijn, ik mocht gaan zitten in de stoel en heb mijn ogen meteen dichtgemaakt,en ze zeiden denk maar aan wat wat je heel mooi en leuk vind nou daar kwamen mijn tranen met tuiten en ik antwoorde mijn paard ze vroegen hoe heet je paard ik onder mijn tranen Iwans, heb niks van t prikje gevoeld weg was ik na een halfuur ja echt een halfuur was ik klaar boventanden eruit onder de verstandskiezen en twee kiezen ervoor en zuivergemaakt , mijn man stond al op me te wachten,heb nog iedereen bedankt en daar ging ik in de auto naar Geleen was helemaal bij had geen pijn niks gemerkt,inmiddels ben ik 2 dagen verder heb nergens last van heb heerlijk geslapen iedereen die me vraagt doet t geen pijn NEE dan lieg ik helemaal geen pijn wel op tijd mijn paracetamolletjes innemen ben zo blij dat ik t gedaan heb,kan natuurlijk geen frietjes eten nou dus soepjes en puddingkjes. Maar dat maakt niks uit kan uren in de spiegel kijken naar een rij witte mooie tanden, heb zo vaak deze reacties bekeken en dacht moet t eerst zelf meemaken,maar iedereen hier heeft de WAARHEID gezegd, heb er geen spijt van en raad t iedereen aan, je zult zien dit is de WAARHEID..ik wil iedereen bedanken en speciaal mijn man met zijn engelen geduld en me moed inspreken, en ook de mensen van de Amaliakliniek heel hartelijk dank dat jullie zo lief zijn ben blij dat er zoiets bestaat, DANKJULLIEWEL groetjes Danielle uit GELEEN


11 mei 2012

Na lang wikken en wegen had ik toch besloten om contact op te nemen met de amaliakliniek. Was jaren niet meer naar de tandarts geweest. Conclusie dat er niks meer te redden viel en alles eruit moest. Toen ik bij de amaliakliniek aan kwam voor een intakegesprek was ik al helemaal op mijn gemak omdat je er geweldig ontvangen werd. Eerst gesprek met de tandarts gehad over wat het beste voor me was. dit ging zo geruststellend dat ik toen al de angst kwijt was. heb daarna gesprek gehad met een anesthesist,waar je ook een goede uitleg krijgt over de narcose. wat ook zo fijn was, is dat alles op een dag werd geregeld,happen etc... dus je hoeft alleen nog terug voor de ingreep, de rest was al allemaal de eerste keer gebeurd! Ik was beetje te vroeg aanwezig de 10de mei, maar achteraf wel ok, want werd al 10 minuten na binnenkomst opgeroepen. Toen ging het snel, kennisgemaakt met tandarts,anesthesist, assistent. Kon gelijk gaan liggen in de stoel, werd aangesloten op monitor, kreeg infuus, tandarts was nog aan het praten met mij, terwijl de narcose al was toegediend , werd ik slaperig en weg was ik! Ik hoorde een stem zeggen,dat ik al klaar was, ik had zoiets van, huh ik moet nog, maar nee hoor, alles was gebeurd, kreeg een spiegeltje voor me, wist niet wat ik zag,GEWELDIG! boven en onder een prachtig gebit, eindelijk weer lachen zonder hand voor de mond. Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug, dankzij dit geweldig team!! Heb tot heden toe weinig ongemak gehad, neem nu nog even wat pijnstillers in, maar ga dit morgen afbouwen! Nazorg was ook erg goed, informatie mee na huis, en met rolstoel en medewerker na auto gebracht. terugreis na huis ok, was te doen! Ik ben echt zo blij dat het gebeurd is, nu zeg ik steeds had ik het maar eerder gedaan!!!!! Nu nog even wennen, eten,drinken,praten,lachen,het is nog onwennig, maar dat komt wel, moet ff geduld hebben. Voor iedereen die bang is, ga alleen al eens voor een intake,dan kom je met een goed gevoel na buiten. Echt vol lof, bedank ik iedereen die mij deze mooie glimlach heeft teruggegeven!!.

Met vriendelijke groet, john


11-5-2012 hallo

ik ben 2 jaar niet meer naar een tandarts geweest en kwam bij de amaliakliniek terrecht ben op 8 mei geholpen...had 8 gaatjes en er is natuurlijk het een en ander bij gewerkt ben een behoorlijke angsthaas wat tandartsen aangaat want het werd me zelfs teveel dat ik moest wachten.... ik was bijna weg gegaan...desondanks ben ik gebleven en blij toe....ik werdt geroepen naar de behandelkamer er stonden 3 mensen ze stelde zich voor ik moest gaan zitten , ik kreeg een infuus in en was binnen 5 seconden volgens mij helemaal vertrokken nu moet ik zeggen ben blij dat ik ben gegaan team van amaliakliniek , DANK JULLIE !!!! ik kan ook iedereen aanraden die angst hebben GA ER NAAR TOE ze zijn allemaal superaardig en nogmaals ik ben blij dat ik ben gegaan DANK JULLIE !!!


8 april 2012

hallo ik denk ik maak ook even een topic aan ik ben 5 april 2012 behandeld onder narcose en echt wat is dat fijn maar wat was ik BANG. ik ben in totaal 23 tanden en kiezen lichter heb boven een prothese (alles eruit) en onder hebben ze een aantal kiezen (als je het nog kiezen kon noemen) verwijderd en de rest grondig gereinigd . we zijn nu twee dagen verder en heb totaal geen pijn (gelukkig) en wat ziet het er mooi uit pijnstilling gebruik ik niet meer , zo weinig voel ik er van ,waar de afgebroken kiezen zaten is wat gehecht maar heb er totaal geen pijn van.waar mijn boven voor tanden en afgebroken hoektanden zaten hebben ze ook gehecht ook totaal geen pijn en waar ik het bangst voor was mijn verstands kiezen ALLE 4 heb ik ook totaal geen last van . haha het klinkt te mooi om waar te zijn maar is toch echt zo dus voor iedereen die nog moet heb ik te melden PAK DE TELEFOON EN BEL!! want als ik dit voorop wist was ik allang eerder gegaan echt waar . en een slechter gebit als ik had zijn er maar weinig denk ik ( had nog weinig wit staan ) maar het is me zo REUZE mee gevallen dat ik zo weer zou gaan dat meen ik echt dus mark (die grote maar leuke en heel geduldige) tandarts en pascalle van de anesthesie SUPER BEDANKT !!!! en iedereen waar ik de naam van vergeten ben ook SUPER BEDANKT


4-4-2012

Hallo ,ik was al 20 jaar niet meer bij de tandarts geweest en 10 dagen terug dan toch stappen genomen en een intake gehad. gisteren al geholpen , boven is alles getrokken en heb ik nu een prothese , dit alles onder narcose , ik heb er echt helemaal niets van meegemaakt , en wat ben ik toch super ondersteund door uw mensen. Nu,een dag later komt er nog een beetje bloed uit maar ik heb nog helemaal geen pijn gehad en het voelt goed, ik ben echt op mijn gemak gesteld vanaf de intake tot de behandeling , speciaal bedankje voor Kim.
Peter van den Bogert


8-3-2012 

ik ben inmiddels al een jaartje verder met boven en beneden een prothese. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet veel eerder heb gedaan. Jaren en jaren lang tandpijn en overdosissen aan pijnstillers, vreselijk. Nog iedere dag kijk ik wel een keer extra in de spiegel, zo blij ben ik. Maar wat was ik bang om te gaan en wat stonden me daar een fijne mensen klaar en hoe bang ik ook was, het was het team die het klaar kreeg om me in die stoel te houden en ik het toe liet om me in slaap te laten vallen en toen ik wakker werd en de spiegel voor me kreeg viel me niks meer in; eigenlijk dan wel geen tanden meer, maar tegelijkertijd weer een hele mond vol! Werkelijk geweldig mooi dankzij Robert en Marc, die twee daar aan de overkant!

Een poosje terug voor de tweede keer terug in de stoel, deze keer voor twee implantaten beneden, zodat er een klikprothese gemaakt kon worden. Deze keer zonder te slapen en ik was weliswaar nog nerveuzer dan de eerste keer. Maar eerlijk waar, bij ieder verdoving spuitje wat er aan kwam sprak de assistente me weer moed in en tijdens het praten stelde ze me aldoor gerust en zij wat ik kon verwachtten. Je voelt totaal geen enkele pijntje en het was weer dankzij een geweldig team dat ik ook de tweede keer in die stoel bleef!

Sinds gisteren dan de nieuwe prothese dankzij die twee geweldenaars aan de overkant van de Amalia kliniek. Robert en Marc, echt waar, de eerste prothese was super en deze is helemaal top! Het zijn jullie waardoor ik zonder schaamte weer kan lachen, het zijn jullie die er met engelen geduld zoiets moois van maken, het zijn jullie die voor mensen zonder tanden weer nieuwe tanden maken, het zijn jullie die voor mensen zonder tanden onbetaalbaar zijn!!!

Voor alle mensen met tandpijn, niet meer HELLEN en AMALIA bellen!

Groetjes Monique


12 februari 2012

beste lezers,

wil even in het kort mijn verhaal vertellen..ik ben bang voor de tandarts ja zoals velen van jullie.. jaren niet meer geweest,alleen voor spoed en dat als ik het echt niet meer houden kon..dus nooit laten behandelen maar alleen laten trekken.ik had geen sociaal leven meer kon niet lachen stel dat iemand mijn verrotte voortanden zou zien..en de schaamte dat was verschrikkelijk...ben 34 jaar en had dacht ik een slecht gebit dat alles eruit zou moeten wat ik ook had gewild..maar na een intake gesrek bleek het allemaal wel meevallen maar toch 4 kiezen eruit en de rest hebben ze gefixt :)) was daar voor intakegesprek op 6 februari en na het gesprek wist ik het zeker ik ga ervoor..kan je morgen om 15 uur ..wat, oke zo snel..er was een afspraak afgezegd... en ja hoor mijn bruine verrotte tanden ingeruild voor mooie gezonde tanden en nu een paar dagen verder kan ik de wereld weer aan..heb jaren met pijn en schaamte geleefd en dat was weg binnen 120 minuten onder narcose..hartstikke bedankt team amalia kliniek.. 31-1-2012 Vandaag was het eindelijk zover. 24 tanden en kiezen eruit en gelijk een nieuw gebit. Het is mij meer als 100% meegevallen. Alles werkt in deze kliniek als een geoliede machine. Van het intake gesprek tot de dag van de behandeling. Een superteam !!!!!!!!! Van de telefoniste tot en met de diverse doktoren. Je wordt helemaal gerustgesteld. De behandeling was in totaal 65 minuten en dan wordt je wakker en hebt niets gemerkt.

Super bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Will Verstegen


12 januari 2012

beste lezers.

Graag wil ik mijn ervaring delen bij de amalia kliniek.

Jaren lang ben ik erg angstig geweest (nog steeds) om naar de tandarts te gaan, zo erg dat ik ook gewoon jaren niet ben geweest en met pijn door het leven ging. Dankzij mijn vriend die ook daar is geweest en andere personen heb ik toch de stap genomen.

Met grote zenuwen en zweet op me voorhoofd heb ik gebeld en werd aan de telefoon al gerust gesteld. Eenmaal daar aangekomen weer vol op de zeneuwen, werd ik op me gemakt gesteld. Ze vertelde me rustig wat ze gingen doen en deden niks wat ik niet wou.

Na zelf te hebben aangegeven dat ik niet geholpen wilde worden terwijl ik wakker ben, heb ik een intake gesprek gekregen met het narcose team. Ook hun stellen je heel erg op je gemak. Volgens mij 4 dagen later lag ik lekker te slapen terwijl de tandarts z'n werk deed.

Vlak voor kerst 2011 ging ik met zenuwen terug omdat ik last had van een tand. We hebben toen nieuwe foto's gemaakt en bleek dat me tanden gewoon weer heel erg achteruit waren gegaan en dat het beter was om ze er toch maar allemaal uit te halen. dit kwam als een schok. Ik ben ja pas 26. De tandarts had gezegt bedenk het je even en bel ons als je weet wat je wilt. Ik had 2 keuzes. 1 of alles in orde maken en aan de gang blijven. 2 alles eruit en je bent er van af. uitendelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het toch maar beter is alles er uit te halen. Niemand die het ziet. en nooit meer tandpijn. afgelopen 5 januari hebben ze me geholpen en het is allemaal zeer zeker meegevallen. Ik had z'n erge zenuwen dat ik er gewoon bij zat te huilen. dat hebben ze gemerkt en hebben me ook meteen de narcose toegedient. toen ik eenmaal binnen was heb ik eigenlijk niks meer meegkregen. het enige wat k weet is dat de helpende tandarts me arm vast pakte en zei "alles komt goed meid als je wakker word is het gedaan" en weg was ik. ik werd wakker me vriend was er en k mocht naar huis. Het was gewoon al gebeurd en heb er niks van gemerkt. Had ik daar nu z'n zenuwen voor???

Oke nu op het moment kan k moeilijk eten en het gebitje is wat te groot, maar de heling gaat goed en pijn is ver weg en nu maar afwachten tot alles goed is gepast en gemeten. we zijn ook pas een week verder. Ik heb absoluut geen spijt dat ik de stap heb genomen om naar kerkrade te gaan. Het was een grote stap voor mij en dat zal voor veel mensen zo zijn. Maar ik raad u echt aan om er voor te gaan. ik woon misschien dicht bij dat is mij geluk. maar ook al woont u in gronigen en u heeft echt angst amalia is de beste oplossing. ze helpen u er over heen. ik heb absoluut geen spijt. ik zou nu alleen langzaam wel een broodje lusten. 20-11-2011 Hallo lezers,

Graag wil ik mijn ervaring met de Amalia Kliniek met jullie delen en ik hoop dat door het lezen van mijn ervaring ik vele mensen die ook de angst hebben kan overtuigen en ook de stap zetten om te gaan. Ik was al zeker ruim een jaar aan het kijken op de website maar had nog niet het lef om te bellen voor een afspraak. Ik heb toch op 21 okt. de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt voor een intake, dit kon gelukkig al 26 okt. plaats vinden. Voor de intake was ik echt super nerveus, met slecht slapen enzo wat vele van jullie vast wel herkennen. We werden echt super ontvangen met duidelijke uitleg en wat formulieren die ik moest invullen. Na het invullen werd er een foto gemaakt en we kwamen bij de tandarts uit die naar me foto keek en aan mij vroeg wat kan ik voor u doen. Mijn antwoord was ik wil er alles uit hebben en een prothese, waarop de tandarts antwoorden oke dat kunnen we voor u doen. Wel wil ik er even bij vermelden dat ik echt een slecht gebit had met veel losse kiezen en tanden en ik had zelf heel goed door dat dit de enige oplossing was. Na duidelijke uitleg van de tandarts over hoe het in zijn werk gaat kwamen we bij de narcotiseur en ook dit was een super gesprek met ook weer een super lieve vrouw. We kregen de begroting mee en er werd door Amalia een aanvraag gedaan voor vergoeding van de narcose.

Na iets meer als een week had ik antwoord van me verzekering dat ze de narcose gingen vergoeden en ik heb gebeld voor een afspraak voor de behandeling. De afspraak stond 16 nov. al, totaal maar 3 weken dus vanaf het bellen voor een intake tot de behandeling. Echt super dat er geen wachtlijsten zijn als je dan besloten hebt om toch de stap maar te nemen.

Dag van behandeling was ik echt super super super nerveus en onwijs bang. Maar echt de medewerkers daar zijn allemaal onwijs lief en weten je echt super te troosten en gerust te stellen. Ik werd opgehaald uit de wachtkamer mijn man liep met me mee en ja hoor ik kwam de behandelkamer in en huilen huilen en nog eens huilen puur van angst. Ik werd afgeleid door 2 lieve medewerkers/sters en me man die op me in aan het praten waren en voor ik het wist zat het infuus erin en riep ik ohw ik voel het al en ik moest me hoofd neerleggen en ik was weg. Na 55 min. riepen ze ...... zo mevr. het is al gebeurd en het is allemaal goed gegaan.

Ik heb hier echt helemaal niets van mee gekregen en het was een hele prettige ervaring Ik was direct super goed wakker zonder bijwerking en kreeg een spiegel in me handen. Whowwwwww wat is het mooi alles eruit en boven en onder een prothese. Had wel wat pijn maar daar kreeg ik direct een poedertje voor en mocht naar huis. In de auto naar huis heb ik zeker 1 1/2 uur gekoeld met een koel zak. Drinken ging nog niet door de verdoving. Rond 17.30 waren we thuis en toen lukte het drinken wel met kleine slokjes ook lukte het om wat yoghurt te eten. Ook stond er een geweldige mega bos bloemen thuis met daar aan een kaartje: voor mijn grote heldin afz. man lief J

Dag 1 na de behandeling lukte het me al om een zacht broodje te eten met beleg, dit ging niet vlot maar het lukte wel. Na pijn heb ik eigenlijk niet gehad omdat ik trouw elke 6 uur 2 paracetamols pak. Nu een paar dagen later gaat het met de dag beter en ik heb er totaal geen spijt van. Gisteren zei me zoon tegen mij: Mama ik ben zo blij voor jou, je loop heel de dag te stralen.

Dit is toch wat we allemaal willen?

Medewerkers/sters van de Amalia Kliniek, allemaal onwijs bedankt voor de perfect zorg en alles er omheen.

Ik ben jullie eeuwig dankbaar.

Ik hoop dat ik door mijn ervaring vele kan overtuigen om ook de stap te zetten en een afspraak maken.

Groetjes Jolanda


7 maart 2012

Bij deze wil ik ook een mijn dank uitspreken voor de goede zorg die ik gisteren bij jullie had. Na de vele jaren die ik niet naar een tandarts ben geweest heb ik de stap gezet om toch mijn gebit in orde te laten maken.1 week geleden een intake gesprek gehad waarbij foto’s zijn gemaakt en in mijn gebit werd gekeken met een spiegel dus geen haakjes waar ik bang voor was. Gisteren om 13.45 was ik aan de beurt ik was echt zenuwachtig maar als je binnen komt gaat dat weg. Om 14.oo kwam een meneer en riep Danny komt u maar mee ik denk nee he dat ben ik. Eenmaal in de stoel voelde ik me wel op me gemak een prikje en ik was weg super was dat. Na 60 minuten hoorde ik hallo Danny hoe voelt u zich, ik zeg goed ik kon het niet geloven dat er 11 tanden getrokken waren en 4 vullingen zijn gezet. Mijn vriendin stond al voor me en ik moest een traantje laten vallen van geluk ik was blij. En pijn ben je gek niks maar ook niks zelfs nu dus 24 uur er na voel ik nog niks wel de pijn beschrijving aan houden voor de behandeling en erna. Dus mensen zet die stap gewoon en je bent een ander mens ik zeg doen. Ik wil iedereen bedanken want ik weet geen namen meer gewoon super. Dank je wel m.v.g. Danny


24 februari 2012

Hallo, bij deze wil ik mijn dank uitspreken voor de goede zorg die ik gisteren bij jullie had. Na de vele jaren die ik niet naar een tandarts ben geweest heb ik de stap gezet om toch mijn gebit in orde te laten maken. 2 weken geleden een intake gesprek gehad waarbij ook foto's zijn gemaakt en gisteren kon ik al terecht. Na even wachten in de gezellige wachtkamer met brandend haardvuur, voldoende leesvoer en gratis gebruik van internet was ik aan de beurt. Nadat ik in de stoel plaatsnam, werd het infuus aangebracht, je merkt er helemaal niets van!! Even later kreeg ik een raar gevoel in de hand en enkele seconden later werd ik een beetje suf in mijn hoofd. vanaf dat moment ben je helemaal weg en merkt niets van het hele gebeuren. Toen ik wakker werd was alles achter de rug, ik voelde helemaal geen pijn. Bij mij werden 4 kiezen getrokken, 3 vullingen geplaatst en het gebit gereinigd inclusief wortelreiniging. Aangezien ik in Kerkrade woon was ik binnen enkele minuten al weer thuis, direct alles gekoeld met koelzakken en asperines ingenomen. Nu, 1 dag later kan ik zeggen dat ik echt helemaal niets voel, geen pijn of wat dan ook, SUPER!!! Ik kan het iedereen aanbevelen, angst is ongegrond. Tevens wil ik Pascalle en Magret bedanken voor hun uitzonderlijk goede zorg en aandacht, jullie zijn geweldig!!! Ik kom vanaf nu ieder halfjaar terug voor controle. Vriendelijke groeten van Henk Duijkers.


19-02-2012 "Angst voor de tandarts" - "Enorme Angst, toch gegaan!"

Al lange tijd lees ik op beiden forums van de amaliakliniek. Het is dan ook door alle gopede ervaringen van anderen en een goed gevoel dat ik het aandurfde om te bellen voor een intake.Ongeveer in juli 2011 ben ik bij de Amaliakliniek geweest voor de intake en daarna moest ik afwachten of de verzekering die ik heb dit vergoede..... niet dus.Na opnieuw proberen me over die enorme angst te zetten ben ik samen met mijn man naar een andere kliniek gegaan. Zij zouden maar een klein deel onder narcose doen, maar het meeste toch echt bij een reguliere tandarts. Daarbij heb ik mogen aanschouwen hoe zij het verprutsten toen zij bij mijn man een kies trokken. U begrijpt het al, dat werd helemaal niets.Hierna hebben we alles nogmaals overwogen en doorgesproken.Er was voor mij toch echt maar ??n mogelijkheid en dat was de Amaliakliniek, de enige was waarbij ik mij over mijn angst kon zetten om te bellen en behandeld te worden.Nu was ik al in zo'n 17 jaar niet bij een tandarts geweest, mijn gebit was in behoorlijk slechte staat beland door een verleden.En daarmee was de angst compleet. Ik heb jaren mijn best gedaan om dat wat er nog zat zo goed mogelijk te houden maar zoals het altijd gaat, er komt een punt waarop je de strijd verliest.Dus afspraak gemaakt bij kliniek.En zo gingen wij gisteren vol goede moed op weg, ergens tussen vijf en zes uur in de ochtend vertrokken we, vol spanning.Na een stuk gereden te hebben besloten we even een kleine pauze te nemen, tenslotte hadden we gezorgd dat we ruim op tijd vertrokken waren.Nadat manlief even zijn benen gestrekt had en gerookt starte hij de motor weer.... of althans, dat probeerde hij.Ja hoor, ook dat nog! .....Accu leeg.We hebben een flinke tijd moeten wachten op hulp, en zagen in de tussentijd met hoge snelheid en sirene een ambulance voorbijkomen.Natuurlijk hoopten we dat het toch niet te ernstig zou zijn voor de betrokkenen.Wat we niet voorzagen was dat we in een vijftien tot achttien kilometer file terecht kwamen... en helaas niet in de voorkant van die file....We waren dus te laat en niet zo zuinig ook. Zenuwachtig belde ik naar de kliniek om de situatie voor te leggen.Ze liet me even wachten en toen ze weer aan de lijn kwam zei ze dat ik wel kon ruilen met een andere pati?nt.Ze wilden me nog steeds dezelfde dag behandelen. Wow! Wat was ik opgelucht...Tenslotte had ik oorspronkelijk om half elf aanwezig moeten zijn, om kwart voor elf te beginnen met de narcose.Ik geloof dat we zo rond twaalf uur aankwamen, vanuit Den Haag is het echt een hele rit geweest.Daar ik ook een angst voor naalden heb had ik een recept gekregen voor Emla zalf.Deze heb ik niet gebruikt, de apotheek was dicht toen ik het recept wilde verzilveren.Dus heb ik me voorgehouden dat de behandeling wel dat kleine angstmomentje waard was.Het viel me echt reuze mee!! Het was maar een heel klein prikje, waar ik toch echt niet voor wilde meekijken :-DEn daarna,... ik werd wat draaierig,...fluisterde naar mijn man dat ik van hem houd,...zei nog iets als, het begint nu al te werken,.....weg was ik............En toen werd ik wakker.Tja, ik weet nog dat ik flarden van gesprekken opving.Ik wilde opstaan,..eigenwijs... deed een goede poging toen de tandarts zei dat hij wel even een rolstoel ging halen..en voor ik kon opstaan stond hij er alweer. Wat vast maar goed was ook, want eigenwijs ben ik!Ik heb iedereen willen bedanken, maar helaas is me dat niet gelukt.Ik weet dat ik de man heb bedankt die me met rolstoel en al naar de auto bracht...Toch hoop ik dat dit ook gelezen wordt door het personeel van de Amaliakliniek zodat ik ze vanaf hier kan bedanken voor hun goede werk!Niet alleen voor mij, maar ook voor al die andere mensen die door u allen geholpen worden.Dank dat ik een vervelend deel van mijn verleden kan afsluiten omdat ik er niet meer continue mee geconfronteerd word.Het betekend zo enorm veel. Ik ben nog niet geheel klaar, maar de meeste pijnlijke handelingen zijn geweest.. misschien betekend dit wel dat ik weer naar een reguliere tandarts durf...Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen! :-DWat betreft pijn, ja.. ik voel dat er aan me gesleuteld is..Pijn is veel minder erg dan de pijnen van voor de behandeling.En, altijd goed om te onthouden is natuurlijk dat de pijn van na de behandeling alleen maar beter wordtTerwijl de pijn van voor de behandeling alleen maar slechter wordt.Laat de angst voor de napijn u dan ook nooit tegenhouden!Ja, dit is een fijne uitkomst voor heb die zo enorm bang zijn, zoals ik en velen.Iedereen bedankt die (onbewust) een bijdrage hebben geleverd aan mijn besluit en mijn mogelijkheid om me over die angst te zetten.Bedankt mensen van de Amaliakliniek, mogen u allen vele zegeningen ontvangen.Bedankt broertje, dat je bent meegeweest en je hebt aangemeld voor een intake.En uiteraard, bedankt mijn Lief, voor het bijstaan in al mijn zenuwmomenten en voor het willen rijden...Ik weet dat het een zeer lastige opgave was met jouw gekneusde rib. Voor al die andere angstige mensen die nog twijfelen, mijn advies is echt gewoon doen.Eenmaal daar maakt het niet uit dat je zenuwachtig bent, het duurt maar even. Een vijftien minuutjes voor ze de narcose gaan doen.En dan ben je echt snel weg.En geholpen.Super!Liefs,Patricia.


12 januari 2012

beste lezers.

Graag wil ik mijn ervaring delen bij de amalia kliniek.

Jaren lang ben ik erg angstig geweest (nog steeds) om naar de tandarts te gaan, zo erg dat ik ook gewoon jaren niet ben geweest en met pijn door het leven ging. Dankzij mijn vriend die ook daar is geweest en andere personen heb ik toch de stap genomen.

Met grote zenuwen en zweet op me voorhoofd heb ik gebeld en werd aan de telefoon al gerust gesteld. Eenmaal daar aangekomen weer vol op de zeneuwen, werd ik op me gemakt gesteld. Ze vertelde me rustig wat ze gingen doen en deden niks wat ik niet wou.

Na zelf te hebben aangegeven dat ik niet geholpen wilde worden terwijl ik wakker ben, heb ik een intake gesprek gekregen met het narcose team. Ook hun stellen je heel erg op je gemak. Volgens mij 4 dagen later lag ik lekker te slapen terwijl de tandarts z'n werk deed.

Vlak voor kerst 2011 ging ik met zenuwen terug omdat ik last had van een tand. We hebben toen nieuwe foto's gemaakt en bleek dat me tanden gewoon weer heel erg achteruit waren gegaan en dat het beter was om ze er toch maar allemaal uit te halen. dit kwam als een schok. Ik ben ja pas 26. De tandarts had gezegt bedenk het je even en bel ons als je weet wat je wilt. Ik had 2 keuzes. 1 of alles in orde maken en aan de gang blijven. 2 alles eruit en je bent er van af. uitendelijk ben ik tot de conclusie gekomen dat het toch maar beter is alles er uit te halen. Niemand die het ziet. en nooit meer tandpijn. afgelopen 5 januari hebben ze me geholpen en het is allemaal zeer zeker meegevallen. Ik had z'n erge zenuwen dat ik er gewoon bij zat te huilen. dat hebben ze gemerkt en hebben me ook meteen de narcose toegedient. toen ik eenmaal binnen was heb ik eigenlijk niks meer meegkregen. het enige wat k weet is dat de helpende tandarts me arm vast pakte en zei "alles komt goed meid als je wakker word is het gedaan" en weg was ik. ik werd wakker me vriend was er en k mocht naar huis. Het was gewoon al gebeurd en heb er niks van gemerkt. Had ik daar nu z'n zenuwen voor???

Oke nu op het moment kan k moeilijk eten en het gebitje is wat te groot, maar de heling gaat goed en pijn is ver weg en nu maar afwachten tot alles goed is gepast en gemeten. we zijn ook pas een week verder. Ik heb absoluut geen spijt dat ik de stap heb genomen om naar kerkrade te gaan. Het was een grote stap voor mij en dat zal voor veel mensen zo zijn. Maar ik raad u echt aan om er voor te gaan. ik woon misschien dicht bij dat is mij geluk. maar ook al woont u in gronigen en u heeft echt angst amalia is de beste oplossing. ze helpen u er over heen. ik heb absoluut geen spijt. ik zou nu alleen langzaam wel een broodje lusten.


31 januari 201

2 Vandaag was het eindelijk zover.

24 tanden en kiezen eruit en gelijk een nieuw gebit.

Het is mij meer als 100% meegevallen.

Alles werkt in deze kliniek als een geoliede machine.

Van het intake gesprek tot de dag van de behandeling.

Een superteam !!!!!!!!! Van de telefoniste tot en met de diverse doktoren.

Je wordt helemaal gerustgesteld. De behandeling was in totaal 65 minuten en dan wordt je wakker en hebt niets gemerkt.

Super bedankt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Will Verstegen


12-2-2012

beste lezers,

wil even in het kort mijn verhaal vertellen..ik ben bang voor de tandarts ja zoals velen van jullie.. jaren niet meer geweest,alleen voor spoed en dat als ik het echt niet meer houden kon..dus nooit laten behandelen maar alleen laten trekken.ik had geen sociaal leven meer kon niet lachen stel dat iemand mijn verrotte voortanden zou zien..en de schaamte dat was verschrikkelijk...ben 34 jaar en had dacht ik een slecht gebit dat alles eruit zou moeten wat ik ook had gewild..maar na een intake gesrek bleek het allemaal wel meevallen maar toch 4 kiezen eruit en de rest hebben ze gefixt :)) was daar voor intakegesprek op 6 februari en na het gesprek wist ik het zeker ik ga ervoor..kan je morgen om 15 uur ..wat, oke zo snel..er was een afspraak afgezegd... en ja hoor mijn bruine verrotte tanden ingeruild voor mooie gezonde tanden en nu een paar dagen verder kan ik de wereld weer aan..heb jaren met pijn en schaamte geleefd en dat was weg binnen 120 minuten onder narcose..hartstikke bedankt team amalia kliniek..


17 januari 2012

Hallo

Dit is echt de beste Oplossing wat het zich geeft Van het prikje Van het infuus merk je Niks van ,,,En als Je wakker Wordt Superrr Gewoon ,,, Ben echt heel blij dat ik ben gekomen

Mvg Brenda Prevo


10 januari 2012

Beste medewerkers van de amalia kliniek, Dank jullie wel voor de goede zorgen die jullie mij vandaag geboden hebben. Wat een uitkomst voor mensen met angst voor de tandarts, een behandeling onder narcose! Vorige week na lang wikken en wegen door de financiële kosten langs gekomen voor een intake en een week later geholpen aan een wortelkanaalbehandeling en vier gaatjes. En dit alles zonder pijn en vooral zonder angst!! Voor wie er nog twijfelt, stop daarmee en ga ervoor het is een verademing! Groeten Hellen


9 november 2011

hallo allemaal, Op woensdag 9 november 2011 had ik een intake gesprek een beetje nerveus was ik zeker want ooh wat ben ik bang voor de tandarst eenmaal aangekomen werden gegevens gecontroleerd en een foto van mijn gebit gemaakt na de formulieren hebben ingevuld kwam de tandarst mij halen en de tranen begonnen te lopen de tandarst stelde me meteen met rust en zei ik ga alleen maar even kijken je hoeft geen bang te hebben die stem alleen al gaf me een gerust gevoel en jawel hoor wat we dachten mijn hele mond was een en al onsteking en dus besloten we boven alles eruit te halen mijn tanden waren zo slecht dat er geen andere optie was onder kon ik ze gelukkig laten en werd gekozen voor een gebits reining toen ik het daar mee eens was zei ie dan kun je volgende week dinsdag 15 nov komen ik zei uhhhhh poeeh dat is snel ja zei mijn moeder doe maar anders komt ze niet meer ik werd meteen door gestuurd om de narcose te bespreken super lieve vrouw. na een paar slapeloze nachten was het dan zover elijkvol goede moed gingen we om 10.15 uur na het amaliakliniek en werd dan ook om 11.15 opgehaald door een vrouw van de narcose team bloed nerveus was ik zeer zeker en eenmaal in de stoel kwamen ook weer de dikke tranen te voorschijn het infuus merkte ik niet eens zo mooi deden ze dat. er werd ineens gevraagd en mevr voelt u al iets ik zeg nee maar na 2 sec zei ik oee ik voel me ineens wazig en moe en boem weg was ik van het hele gebeuren niks mee gekregen na ongeveer een dik uur stond me moeder weer naast me ik was zo blij haar te zien en dat ik er voor gegaan ben ik werd in een rolstoel na de auto gebracht en ohh wat heb ik ze bedankt wel 1000 keer maar wees gerust dit werd me verteld zelf weet ik niks meer nu ken ik erom lachen ik zei zelf oh kijk daar is mijn vader hallo papa ook dat weet ik niet meer haha ik heb ook totaal geen pijn gehad de prothese zat erin en had nergens last van wel had ik een verbloeding aan de onderkies die gtrokken was gelijk gebeld en kon meteen terug en alweer werd je liefde vol opgevangen het werd gehecht en ik was weer blij want nu kon ik gaan drinken ik was namelijk al nuchter van het morgens tot het avonds dag 2 ging goed ik heb wat drink ontbijt gehad en mocht mijn prothese uit doen om om te spoelen dit vondt ik wel een beetje eng. ik ben nu 3 weken verder en het gaat super heb zelfs al chips enz geeten ik ben echt zooo blij dat ik iedereen gerust ken zeggen ga naar het amalikliniek ik straal en lach de heledag en dat allemaal mededank zij hun zo'n lieve mensen die je begrijpen net alsof je er al jaren komt nogmaals dank je wel amaliakliniek ik ben zoooo blij dit had ik veel eerder moeten doen

Uw reactie?

reactie icoon amalia
Op deze pagina verzamelen we alle leuke reacties die we de afgelopen jaren hebben mogen ontvangen. De reacties worden origineel, zonder enige wijziging, geplaatst. Heeft u ook een leuke reactie? Mail ons!

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×