Moet ik mijn kind voorbereiden op het eerste tandartsbezoek?

Bereid uw kind voor op het eerste bezoek. Vertel dat hij of zij mee mag naar de tandarts. Leg uit wat daar allemaal te zien is, zoals een mooie stoel, een grote lamp, en een meneer of mevrouw in witte kleren. Zeg er ook bij dat uw kind misschien even op die stoel mag zitten. Vertel dat de tandarts deze of de volgende keer ook even in zijn of haar mond wil kijken, net zoals bij u zelf. Prikkel de nieuwsgierigheid. Tandartsbezoek is normaal en hoort erbij.


Hoe kan ik Angst voor de tandarts bij mijn kinderen voorkomen?

Neem uw kind zo vroeg mogelijk mee om te laten ervaren wat een tandarts doet, wanneer je zelf angstig bent, zal een kind dat ALTIJD oppikken. Hoe goed je als ouder ook je best doet om je angst te verbergen, je kind voelt de spanning bij jou. Zeg aan een kind NOOIT ; we gaan naar de tandarts maar er gaat niks gebeuren. Je schakelt bij een kind met bovenstaande woorden de alarmfase in. "Oh" denkt een kind; "er kan hier dus kennelijk iets gebeuren". Je zegt immers ook niet; we gaan naar de winkel maar er gaat niets gebeuren! Zeg WEL; we gaan naar de tandarts, die met een spiegeltje naar onze tanden en kiezen kijkt om te controleren, iedereen doet dit, het is belangrijk, de tandarts of mondhygiënist helpt ons om het gebit gezond te houden.

Tijdens een controle bij de tandarts is het zinvol wanneer u als ouder erbij bent en toekijkt, laat de rest over aan de tandarts. Overleg met de tandarts voor u de eerste keer met uw kind komt, of er extra tijd kan worden uitgetrokken om het kind laten rondkijken en uitleg geven over "alle" apparatuur rondom de stoel. Welke geluiden komen waar vandaan? Wat is een speekselzuiger en wat doet deze? Laat je kind de favoriete knuffel meenemen en laat deze alvast eens in de stoel zitten. Vraag aan de tandarts bij het behandelen van kinderen om exact uit te leggen en te demonstreren wat hij/zij gaat doen en hoeveel tellen dat duurt. Vraag aan je kind of hij/zij 't leuk vind om in een spiegel mee te kijken tijdens de behandeling als dat mogelijk is. Heeft je tandarts hier geen tijd voor, dan maak een afspraak bij de Amalia kliniek en vermeld dat het om een eerste afspraak gaat voor uw kind.

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×