Het eerste consult.

Als je voor het eerst bij de ons komt, zal er worden nagegaan of je een behandeling nodig hebt en zo ja, wanneer je het beste aan de behandeling begint. Vaak is het nodig dat er tijdens je eerste bezoek al een röntgenfoto genomen wordt. Hierop kunnen al jouw tanden bekeken worden en eventuele problemen worden opgespoord.

Onderzoek

Als blijkt dat je een behandeling nodig hebt, zal er eerst een uitgebreid onderzoek plaats vinden (Diagnose)  om te bepalen welke geschikt voor jou is. Hiervoor worden röntgenfoto’s gemaakt. Ook worden enkele gewone foto's en afdrukken gemaakt. Omdat dit alles toch gauw een half uur tot 45 minuten duurt, krijg je hiervoor een nieuwe afspraak.

Het behandelingsplan

Aan de hand van al deze gegevens wordt er een behandelingsplan opgemaakt. Tijdens de volgende afspraak, zo’n 2-3weken later,  zullen we dit behandelingsplan samen met jou en je ouders doornemen en bespreken. We zullen jullie vertellen wat de voor -en nadelen zijn van wel en niet behandelen. Het wordt dan duidelijk hoe je behandeling zal verlopen en welk apparaat je zal moeten dragen. Het kan dat er meerdere behandelingsopties zijn. Ook de financiële aspecten komen aan bod. Belangrijk is dat je zelf gemotiveerd bent om je beugel te dragen.

Start van de behandeling

De vierde afspraak is meteen ook de start van je behandeling, hier krijg je dan je beugel en vanaf dan zul je regelmatig op controle moeten komen.

De retentiefase

Na een behandeling van gemiddeld 2 jaar mag het apparaat worden verwijderd en start de retentiefase. Tijdens deze retentiefase hoef je slechts af en toe op controle komen (ca 4 x per jaar) gedurende 1 jaar. Dit om te voorkomen dat je tanden en kiezen weer gaan verschuiven.

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×